Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką węłnę mineralną wybrać?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
A ja miałam okazję zobaczyć i dotknąć wełnę isover kolega taką kupił u nas jest rockwool i muszę stwierdzić, że ta isover według mnie oczywiście ,jest mniej sztywna i zbita w sobie, natomiast u nas razem z mężem układaliśmy rockwoola i jest zdecydowanie bardziej zbita w sobie, przy wycinaniu kawałków nie rozrywa się i świetnie układa się między krokwiami, takie są moje osobiste spostrzeżenia

A ja mam wszędzie Rockwoola i nie wiem czy to dobrze czy to źle.

Jak przeczytasz wiecej postów na tym forum to się przekonasz że to źle (to ci co układają innych firm) albo że dobrze (to ci co sprzedają rockwoola). I nie dotyczy to tylko wełny. :o

A ztym to się zupełnie zgadzam, dlatego moja wypowiedź jest taka, że mam i że nie wiem czy dobrze czy źle.

Wiem, że jest tu kupa ludzi z firm, które to pracują na zlecenie producentów danych towarów i często gęsto w wypowiedzi o produkcie bardzo lichej jakości pojawia się post

".....mój sąsiad ma i chwali sobie, ja też mam od kilku lat i jest naprawdę super"

Myślę, że jest kilku wiodących producentów.:

Isover

Rockwool

Ursa

Po pierwsze trzeba wiedzieć do czego wełna ma służyć

Po drugie trzeba wiedzieć jaką wełnę się chce (zwróć uwagę na współczynniki)

Po trzecie i najważniejsze - wybrać rozsądnie - zgodnie z własnym sumieniem przeliczyć parametry do ceny. Gwarantuję, że wełny tych 3 producentów zbytnio nie różnią się od siebie jakościowo - oczywiście w tych samych grupach produktowych.