kama100 25.09.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Mam pytanie: czy trzeba gruntować klej do siatki? Moi wykonawcy powiedzieli, że szary trzeba natomiast białego się nie gruntuje, jest lepszy i mam kupić biały. Ile w tym prawdy bo nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 26.09.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Nalezy gruntowac gruntem zalecanym przez producenta tynku.Chyba ze masz zamiar polozyc tylko sam klej, Ale wtedy tez by wypadalo zagruntowac aby miec spokojna glowe w zime. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 26.09.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Nie wiem jaki klej chcesz kupić, ale faktycznie niektóre nie wymagają gruntowania. Keiłem siatkę Ceresitem CT87 i ten gruntowania nie wymaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama100 28.09.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Np klej cerapol http://www.cerapol.pl/st20.htm Ten co prawda jest szary ale widziałam taki sam biały tylko co z tynkiem bo chyba nie produkuja tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.09.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Gruntuje się z dwócvh powodów:1. ze względów "konstrukcyjnych" kleje sa tak słabej jakości że coś musi trzymać system w kupie - i często jest właśnie dobry grunt2.ze względów estetcznych: przy "grubym" korniku powstają przetarcia które mogą prześwitywać. Dlatego gruntuje się gruntem pigmentowanym w kolorze tynku. O ile w przypadku estetyki biały klej załatwia nam sprawę o tyle w przypadku pkt 1 użycie białego cementu nie powoduje automatycznie podniesienia własności mechanicznych kleju. Nie wiesz tak naprawdę co tam siedzi, dlatego, dla świętego spokoju, trzeba zagruntować. Chyba że producent systemu nie zaleca gruntowania - wtedy masz problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 12.06.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Witam mam pytanie odnośnie białego kleju do siatki a wiec mam juz ocieplony dom 2 rok i zaciągnieta siatka i zagruntowana ale malowana pędzlem bo dowiedziałem sie jak klej nie jest idealnie rozłożony i są nie równości to lepiej pędzlem bo głębiej penetruje klej więc tak zrobiłem i dom z daleka widać że jest pomalowany na biało ale tak nie ładnie nie zanosi sie chyba żebym kład tynk sylikonowy wiec wymyśliłem sobie żeby może poprawić na gładko jeszcze raz klej ale juz klejem białym i zagruntować to gruntem z farbą a później pomalować samą farbą chce tak zrobić z prostego powodu bo to mogę zrobić sam ze szwagrem i nie bede miał dużych kosztów robocizny a domek bedzie jakoś wyglądał i tylko taki zabieg na długo wystarczy ??5-10 lat ?? i znów bedzie trzeba malować ?? poprawiamy fundamenty klejem firmy styrolux Astex biały z włóknem i jestem pod wrażeniem jaki jest biały ale też worek kosztuje 35zł w składzie ile też bym potrzebowała worków na około 200m2 jak by tylko gładzić i cieniutko dawać ??może byście coś polecili innego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts