sylwia1891 26.09.2008 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 tak jak w temacie jak myślicie czy można zacząć ocieplać poddasze jeżeli jeszcze nie ma tam tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 26.09.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 IMHO - poczekaj bo:1 - wilgoć 2 - zakładam że będziesz od razu robiła stelaż do gk, a jak zamontujesz profile przyścienne to ci je tynkiem pobrudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 26.09.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 u mnie była taka wlaśnie sytuacje. Najpierw stelaż, później wełna i wtedy tynkii.całą wełnę zabezpieczyłem folią. Dużo wietrzenia i nic się nie stało. Zero wilgoci w wełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 26.09.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Miałem podobnie najpierw ocieplałem poddasze później tynki i nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 26.09.2008 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 właśnie chodzi o tą wilgoć ale jeśli piszecie, że nic się nie dzieje to będziemy ocieplać, tynki już się robią ale zaczęliśmy od dołu a góra na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 26.09.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Przy okazji zapytam A co jeśli chcemy ocieplić poddasze lub strop drewniany wełną a drewno na konstrukcję jest świeże czyli wilgotne??? Krokwie,belki i inne ,,, Czasem nie ma możliwości kupienia wysuszonego drewna,składają dach kilka tygodni po ścięciu drzew w lesie! Czy to nie grozi zawilgoceniem wełny,skoro od razu ocieplamy i dajemy folię to gdzie ta wilgoć "ucieknie" ? Mam pewne obawy co do tego ,,, Czy są słuszne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.09.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Przy okazji zapytam A co jeśli chcemy ocieplić poddasze lub strop drewniany wełną a drewno na konstrukcję jest świeże czyli wilgotne??? Krokwie,belki i inne ,,, Czasem nie ma możliwości kupienia wysuszonego drewna,składają dach kilka tygodni po ścięciu drzew w lesie! Czy to nie grozi zawilgoceniem wełny,skoro od razu ocieplamy i dajemy folię to gdzie ta wilgoć "ucieknie" ? Mam pewne obawy co do tego ,,, Czy są słuszne ? Pokaż mi takiego, który buduje dach lub strop z całkowicie suchego drewna. Wilgoć w postaci pary wodnej (postać gazowa) nie jest groźna dla wełny. Możesz ocieplać. Chyba, że z drewna kapie woda. Wtedy poczekaj aż przestanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 26.09.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ok! dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Marek 20.01.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Pokaż mi takiego, który buduje dach lub strop z całkowicie suchego drewna. Wilgoć w postaci pary wodnej (postać gazowa) nie jest groźna dla wełny. Możesz ocieplać. Chyba, że z drewna kapie woda. Wtedy poczekaj aż przestanie. Stary temat ale jary, odnośnie drzewa na dach, ja suszyłem drewno trzy lata szanowny panie (czekało na rozpoczęcie budowy ) zanim trafiło na mury mego domu, he he !!! Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Aneta i Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts