Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie poddasza przed tynkami

Recommended Posts

Przy okazji zapytam :roll:

A co jeśli chcemy ocieplić poddasze lub strop drewniany wełną a drewno na konstrukcję jest świeże czyli wilgotne???

Krokwie,belki i inne ,,, Czasem nie ma możliwości kupienia wysuszonego drewna,składają dach kilka tygodni po ścięciu drzew w lesie!

Czy to nie grozi zawilgoceniem wełny,skoro od razu ocieplamy i dajemy folię to gdzie ta wilgoć "ucieknie" ?

Mam pewne obawy co do tego ,,, Czy są słuszne ?

Przy okazji zapytam :roll:

A co jeśli chcemy ocieplić poddasze lub strop drewniany wełną a drewno na konstrukcję jest świeże czyli wilgotne???

Krokwie,belki i inne ,,, Czasem nie ma możliwości kupienia wysuszonego drewna,składają dach kilka tygodni po ścięciu drzew w lesie!

Czy to nie grozi zawilgoceniem wełny,skoro od razu ocieplamy i dajemy folię to gdzie ta wilgoć "ucieknie" ?

Mam pewne obawy co do tego ,,, Czy są słuszne ?

Pokaż mi takiego, który buduje dach lub strop z całkowicie suchego drewna.

Wilgoć w postaci pary wodnej (postać gazowa) nie jest groźna dla wełny. Możesz ocieplać. Chyba, że z drewna kapie woda. Wtedy poczekaj aż przestanie.

• 2 years później...
Pokaż mi takiego, który buduje dach lub strop z całkowicie suchego drewna.

Wilgoć w postaci pary wodnej (postać gazowa) nie jest groźna dla wełny. Możesz ocieplać. Chyba, że z drewna kapie woda. Wtedy poczekaj aż przestanie.

Stary temat ale jary, odnośnie drzewa na dach, ja suszyłem drewno trzy lata szanowny panie (czekało na rozpoczęcie budowy ) zanim trafiło na mury mego domu, he he !!!

Edytowane przez Aneta i Marek