Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UKRADLI MI BRAMĘ WIŚNIOWSKI

Gość ofiara

Recommended Posts

Gość ofiara

:evil: budzę się dziś rano i patrzę moja brama na pilota znikneła.

O godzinie 1 w nocy jeszcze była a o piątej rano nie ma.

Policja jak policja nic nie wie i pewno nie wniesie do sprawy.

Z tego co wiem to tej nocy w mojej miejscowości ukradli jeszcze jedną bramę

( Puszczykowo k. Poznania )

Jeżeli kradną to przecież to ktoś kupuje ?

Czy mieliście okazję coś kupić okazyjnie ?

Dziwne że nikt nic nie widział brama 5m dł na 1,5m

Czy nie zastanawiacie się dlaczego ktoś chce okazyjnie sprzedać iglaki i inne rzeczy .

Pewno jutro przyjdą po reszte tzn zostały dwie nakrętki i uchwyt do którego brama dojeżdzała .

Brama była czarna malowana proszkowo ( przedtem ocynkowana )

za wszelkie sygnały będę wdzięczny

Czy można ubezpieczyć ogrodzenie i ile to kosztuje ?

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak znam puszczykowską i mosińską policję to bardzo szybko dostaniesz pismo o umorzeniu sprawy. Panowie policjanci z w/w posterunków lubią w nocy spać.

A Ty ryzykowałbyś życie dla cudzej bramy???.

Marek.

P.S. A jeżeli przy interwencji ucierpiałby złodziej ryzykowałbyś sprawę sądową.

Jak znam puszczykowską i mosińską policję to bardzo szybko dostaniesz pismo o umorzeniu sprawy. Panowie policjanci z w/w posterunków lubią w nocy spać.

A Ty ryzykowałbyś życie dla cudzej bramy???.

no to jest prawidlowe podejscie polskiego policjanta :D

niebiescy to przeciez druga w lidze mafia w polsce

Autentyk. Okradziono parter domu właściciela firmy zakładającej alarmy do mieszkań i firm. W nocy - on i cała jego rodzina spała, a psa odurzono jakimś "głupim jasiem . Gość miał super instalację oraz alarm z monitoringiem. Nie napiszę gdzie to było i nie podpiszę się tym razem.

pzdr. Jeden z forumowiczów

a ja słyszałam historę ze okradli cały parter jak własciciele spali na piętrze. :evil:

Jest prosty sposob na te kradzieze nalezy ubezpieczyc budowe na czas budowy zajmuja sie tym towarzystwa ubezpieczeniowe. Jak dostaje sie protokol z policji o umozeniu do 7 dni otrzymuje sie na konto zwrot za koszty poniesione.I tutaj jest pole do popisu kierownika budowy ktory w odpowiedni sposob sporzadza protokol stanu magazynu na budowie oprocz wspomnianej bramy moglo wyjechac jeszcze pelne nakrycie dachu oraz kilka ton cementu z parkietem itd.

Gliny są od tego, aby pilnowąć porządku i łapać przestępców.

Jak słyszę teksty w stylu Marka k to jestem totalnie zalamany. Co to za podejście.

Ofiara - współczuję. Pytano wcześniej. Już tam mieszkasz. O 1 była o 5 nie. Może montowaliście ją do nocy? Może ktoś z bliskiego otoczenia?

Pozdrawiam

współczuję,

mam brame podobnych rozmiarów (chyba 5x2,5, nie 5x1,5) i wiem, że to nie takie proste i zamontowanie i zdemontowanie. Czy po zamontowaniu brama "chodziła", czy tylko wisiała sobie, bo właśnie o 1.00 zakończyliście montaż. Czy, aby ktoś jej nie przygotował do demontażu - co byłoby wersją najgorszą. No chyba, że mieszkasz na odludziu.

Jasne, że gliny są od tego aby łapać przestępców, ale spójrzcie obiektywnie, jak oni mają to robić? Nie sądzę aby w nocy na terenie Puszczykowo znajdował się patrol policji. Jeżeli już, to można się z nim spotkać na terenie Mosiny, a i tak muszą oni patrolować rejon w promieniu przynajmniej 10 km. Do tego należy pamiątać o limitach kilometrów do przejechania na służbie /średnio ok. 50 km/. Jeżeli brać pod uwagę interwencje domowe, czy też pijanego kierowcę, którego należy przewieźć do Izby Wytrzeźwień do Poznanania /ok. 25 km/ nie dziwcie się, że tej policji nie widać.

Bynajmniej nie chcę tutaj bronić policji ale chce uświadomic Wam jakie są realia ich pracy. A to co mówi min. Janik, o tym jak jest dobrze wiadomo, że możemy włożyc między bajki.

Z całą pewnością najlepszym sposobem zabezpieczenia się przed złodziejami jest ubezpieczenie budowy czy też domu. Wtedy można spać spokojnie.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów - jeden z niebieskich.

Jakie są warunki pracy policjantów to wiemy. Chodzi mi tylko o słowa w stylu: śpią w nocy, ryzykowanie zycia dla bramy, sprawa sądowa.

Zawód policjanta ma ryzyko wliczone w zawód. Nie mam pretensji, że ich tam nie było, chodzi mi o to że jak piszą lubią umarzać sprawy. To już jest nie do końca poprawne.

Pozdrawiam

Kodi, z tym spaniem to też nie jest tak jak to się wydaje. Od kilku miesięcy każy radiowóz w Poznaniu i okolicach wyposażony jest w GPS, który pokazuje na ekranie oficera dyżurnego w Poznaniu, co sie z nim dzieje i gdzie sie znajduje. Włącznie z tym czy ma włączony silnik lub z jaka prędkością sie porusza. W związku z tym, istnieje pełna kontrola nad pojazdami i w razie ewenetualnych zdarzeń, można wysłać na miejsce załogę, która znajduje sie najbliżej. Pozdrawiam.

Jest prosty sposob na te kradzieze nalezy ubezpieczyc budowe na czas budowy zajmuja sie tym towarzystwa ubezpieczeniowe. Jak dostaje sie protokol z policji o umozeniu do 7 dni otrzymuje sie na konto zwrot za koszty poniesione.

Proszę podaj która firma ubezpiecza dom w budowie od kradzieży, bo mi się takowej nie udało znaleźć (podobno jest jakaś, tylko wymaga ogrodzenia, alarmu i stróża). Polscy ubezpieczyciele wolą ubezpieczać od wyimaginowanych szkód, np. atak terrorystyczny, nalot kosmitów, upadek promu kosmicznego, a nie od tego co jest naprawdę groźne. Binzes ten polega na zbieraniu skłądek, a nie wypłacaniu odszkodowań.