Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UKRADLI MI BRAMĘ WIŚNIOWSKI

Gość ofiara

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość okradzony

opowiedz na pytanie agnikkrol :

1, brama miala 2 miesiące i była używana

2,znajduje się na sasiedniej działce i należy do parkingu dla pracowników przy mojej firmie

3 o 1 w nocy kończyłem pracę ,a o 5 rano wstaję ( niestety aby w Polsce coś mieć trzeba tyle pracować )

4,może była ubezpieczona ale to się okaże .

mam MIŚ -ia w Warcie (czyli pakiet ubezpieczenia małych i średnich firm)

ale czy to uznają - powiedzieli że to pierwsza ich taka sprawa ale na razie nie przyjechali - wszystko przede mną !

5, mam monitoring ale nie podłączony do bramy!

6,po bramie pozostały mi dwa piloty i dwie nakrętki!

7,zamówiłem już nową taką samą - teraz ją każę przyspawać jak ukraną to razem z fundamentem.

8,Zwrócę się z prośbą o zwiększony rabat do producenta 5 brama a tej co ukradli nie musi już serwisować - w kazdym razie liczę na wyrozumiałość

9. A Policji do życzę wszystkiego najlepszego ale w bajki to nie wierzę .

może gdybym był jakimś posłem czy innym to by szukali po za tym mają wazniejsze sprawy żle parkujesz , światełek nie włączyłeś itd.

Chciałbym się mylić i mieć jak najlepsze zdanie o puszczykowskiej Policji czego sobie i im życzę.

Pozdrawiam wszystkich

Wykopcie sobie fosy wokół swoich domów i hodujcie krokodyle !

Jest prosty sposob na te kradzieze nalezy ubezpieczyc budowe na czas budowy zajmuja sie tym towarzystwa ubezpieczeniowe. Jak dostaje sie protokol z policji o umozeniu do 7 dni otrzymuje sie na konto zwrot za koszty poniesione. I tutaj jest pole do popisu kierownika budowy ktory w odpowiedni sposob sporzadza protokol stanu magazynu na budowie oprocz wspomnianej bramy moglo wyjechac jeszcze pelne nakrycie dachu oraz kilka ton cementu z parkietem itd.

Przepraszam, ale czy Ty namawiasz do oszustwa? :evil:

Przecież nie można nazwać inaczej naciągania ubezpieczyciela do wypłaty odszkodowania za coś, czego nie było! To, że ciebie okradziono znaczy, że i Ty możesz okraść innych?

Gość okradziony

To nie jest oszustwo ,mam firmę ubezpieczoną w MIŚ w Warcie jest to cały pakiet OC ,od kradzieży ,rabunku ,wydarzeń losowyc h dodatkowo opcja od dewastacji itd tylko pytanie czy ogrodzenia to też dotyczy ?

I nie ma to nic wspólnego z budową i kierownikiem budowy - dotyczy to firmowego parkingu dla pracowników i jeżeli mam ubezpieczoną cała firmę to czy ogrodzenie temu też podlega ?

To nie jest oszustwo ,mam firmę ubezpieczoną w MIŚ w Warcie jest to cały pakiet OC ,od kradzieży ,rabunku ,wydarzeń losowyc h dodatkowo opcja od dewastacji itd tylko pytanie czy ogrodzenia to też dotyczy ?

I nie ma to nic wspólnego z budową i kierownikiem budowy - dotyczy to firmowego parkingu dla pracowników i jeżeli mam ubezpieczoną cała firmę to czy ogrodzenie temu też podlega ?

Nie wiem, czy zauważyłeś, co napisał "jarpol". On namawia, aby kierownik budowy wykazał, że zginęło więcej, niż faktycznie zginęło, a to już jest oszustwo. Takie oszustwa dotykają nas wszystkich, bo stąd biorą się chorendalne stawki za ubezpieczenie.

_ZBYCH_ - masz w pełni rację.

Dodam tylko, że od czasu do czasu jednak tych złodziei policja łapie i wtedy może okazać się, że pelne nakrycie dachu oraz kilka ton cementu z parkietem - nie wyjechało jednak z placu budowy.

Powiem pewien stary dowcip.

Rozmowa w celi więziennej.

-Za co siedzisz?- byłem kasjerem i w czasie pożaru kasy spaliły się wszystkie pieniądze całe 100 009 zł i 48 groszy.

- Ale przecież bilon sie nie pali.

- Tak, teraz to wiem ale jak sie paliło to nie wiedziałem.

Pozdrawiam

Wracając do głównego wątku dodam, że kradzieży bram mogli dokonać po prostu złomiarze i w najbliższych punktach skupu złomu należało by szukać jakichś śladów. W mojej okolicy złomiarze są naprawdę plagą. Kradna złom z transportów kolejowych, dekle od kanalizcji, przewody telefoniczne a z placów budów wszystko to co jest metalowe i ciężkie. Powodzeniem cieszą się np. grzejniki aluminiowe czy też wyrywana ze ścian miedziana instalacja c.o.

Wracając do głównego wątku dodam, że kradzieży bram mogli dokonać po prostu złomiarze i w najbliższych punktach skupu złomu należało by szukać jakichś śladów. W mojej okolicy złomiarze są naprawdę plagą. Kradna złom z transportów kolejowych, dekle od kanalizcji, przewody telefoniczne a z placów budów wszystko to co jest metalowe i ciężkie. Powodzeniem cieszą się np. grzejniki aluminiowe czy też wyrywana ze ścian miedziana instalacja c.o.

Kradzież na złom - sąsiadowi mojej mamy gwiznęli na złom cały dach z blachy aluminiowej. W prawdzie z domku gospodarczego - co 40 m2 , ale zawsze to strata. Nikt nic nie widział i nikt nic nie słyszał.

Rysiek

WSZYSCY piszecie ze okradaja ale kto`s do jasnej cholery to musi kupować

nie byłóo by tylu kradzieży gdybu nie było odbiorców!!

a co do tej bramy to mysle ze zrobili to na zlecenie,ciekawi mnie firma która ja wykonała i która montowała!! Pozdrawiam

Może ja żyję w innym świecie ale wychodzę z założenia, że w tych czasach czego nie przymocujesz trwale to się tak samo szybko odkręci jak przykręciło.

Patrząc psychologicznie to jeśli człowiek bedzie miał okazję kupić coś o połowę taniej za taki sam wyrób to to kupi, zwłaszcza, że liczy się z kocztami zakupu nowego za 2 razy tele. jak ma brać to niech bierze ale nie nadające się już prawie do niczego. A na następny raz nie przyjdzie bo będzie wiedział że u tego to wszystko przytwierdzane na amen he he :D

Oczywiście to kupowanie nie tyczy się wszystkich tylko tych, którzy jezcze nie doswiadczyli podobnego na własnej skórze.

Przykład: dotąd będziesz zrywał rozkład jazdy z przystanku dokąd nie będziesz czekał na autobus w niedzielę pół godziny na mrozie

ale tak to już jest lepiej odwieść zamiary niz za każdym razem zapewniać że skok jest pewny i warto iść bo się np coś ciekawego wyniesie he he :D

Pozdrawiam

Nie kradli by gdyby ludzie nie kupowali.

Dlatego należy karać surowo tych co kradną i co kupują za pół ceny.

Wiadomo jeżeli ktoś sprzedaje bo kupił i nie pasuje ,ale wtedy ma fakturę i wiadomo że nie ukradł lub sprzedaje p;ozostałe materiały po budowie .

To samo dotyczy radia samochodowego gdyby ludzie nie kupowali to radia by nie gineły.

Mam pytanie w tym roku okradli mi działkę 2 razy .policja nie miała śladów więc wkrótce umorzą sprawę .

Teraz pod oknem ( przez które zawsze się włamują) położyłem "areator'

wykonany z płyty OSB najeżonej gwoźdzmi .

Teraz sprawcy na pewno zostawią ślady .

Jak to wygląda pod względem prawa

Czy jeżeli sprawcy włamania stanie się krzywda to nie będzie moja wina .

I jaka jest odpowiedzialność prawna .

będziesz odpowiadał choć to absurd, ale spoko dobrze pomyślane. Nawet jak se syry pokaleczy to raczej zwieje niż się przyzna, że chciał cię okraść. Zabić się na tch gwożdziach nie zabije, trwale też nie okaleczy. Chyba że będzie to złodziej debil i skoczy na główkę na twoje gwoździe.