retrofood 26.09.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 W PiS-ie wojna o alimenty trwa na całego http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5736809,W_PiS_ie_wojna_o_alimenty_trwa_na_calego.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 26.09.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Pan Edgar G. mówi w telewizorze o wartosciach chrześcijańskich a gdzie były jego wartosci kiedy się rozwodził Coś ostatnio te rzucane kamienie to na łeb rzucającym spadają... Aż mi się żal robi ich wszystkich, nieważne czy z prawa czy z lewa, jak sobie samobóje strzelają hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 26.09.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Problem w tym, że przez takich gostków jak ów E.G. określenie "wartości chrześciańskie" mocno się dewaluuje. Tak ja zdewaluowała się zbitka słów "prawo i sprawiedliwość". Osobno jeszcze mają znaczenie, ale razem przyprawiają o mdłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skasowany1955 26.09.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 w 100% się zgadzam, z przedmówcami.... ciekawi mnie tylko jeszcze jedno, jeszcze rok, dwa lata temu, media, forumowicze, codziennie krzyczeli rozliczajmy rząd...., rząd się zmienił, a wciąż wszystkie media zajmują się PIS, komu potrzebny podatek liniowy, likwidacje podatku Belki, ludzie chcą żyć kastracją i obrzydliwymi nadużyciami posłów w kwocie 300 zł... owszem, zapewne tylko posłom PIS się to zdarza.... ale jakże to ciekawe, że RETROFORDZIU, zauważa 300 zł u posła PIS, mówi o gębię pełnej frazesów, a niezauważa gdy ktoś inny być może przekręca setki tysięcy, choć GĘBE ma pełną frazesów o walce z korupcją, rozlicza poprzednie rządy i znajduje nadużycia jak zakup ryby za 6 zł...., podczas gdy...: Zawyżone rachunki za podróże Pitery? Trop afery paliwowej w rządzie. I to w urzędzie minister odpowiedzialnej za walkę z korupcją. Jak to jest możliwe, że przeciętny kierowca na przejechanie 100 kilometrów wydaje 45 złotych, a Julia Pitera nawet dziewięć razy więcej? Na jakim paliwie jeździ pani minister? Oto dane, jakie przysłała pani minister: Styczeń - 1128 km, 4687,80 zł.Luty - 1492 km, 6273,31 zł.Marzec - 1511 km, 6597,05 zł.Kwiecień - 1379 km, 5792,79 zł.Maj - 2648 km, 8834,52 zł.Czerwiec - 1843 km, 7231,93 zł.Lipiec - 1336 km, 5527,72 zł.Sierpień - 1027 km, 3991,61 zł. Łącznie - 12364 km, 48936 zł. Wynika z nich, że za każde przejechane 100 km Pitera musiała zapłacić ok. 400 zł. W maju pani minister podróżowała najwięcej - przejechała 2648 km za 8834,52 zł. Za 100 km wychodzi więc 334 zł. Ten stosunek wciąż zadziwia: “jak to jest możliwe?” - pyta zawodowy kierowca Tadeusz Rakowski. “Za prawie 9 tys. zł przejechałbym około 20 tys. km” - deklaruje. O wyjaśnienie zagadki wysokich rachunków poprosił więc samą minister. “Dlaczego te podróże kosztują tak drogo?” - zapytała gazeta. “Nie wiem, tę kwotę wyliczyła dla mnie kancelaria premiera” - odpowiedziała na prędce Pitera. Niestety, efekty podróży w poszukiwaniu przejawów korupcji nie są imponujące. Pani minister jak dotąd wsławiła się m. in. piętnowaniem urzędników za kupowanie ryb przy pomocy służbowych kart kredytowych. A może warto, żeby rozejrzała się po własnym urzędzie? - zastanawia się dziennik.pl Retroford robisz afere z 300 zł, gdy kręcą setki tysięcy??? Nie przeszkadza Ci to zwłaszcza u ludzi którzy mają całe gęby frazesów o walce z korupcją??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 27.09.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 No i okazuje się, że Pan Edgar też ma problemy z płaceniem alimentów. Czy oni nie mogli wystawić kogoś innego do tej roli?Jak tak dalej pójdzie, to PO wygra wszystko w kolejnych wyborach i dopiero będą jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skasowany1955 27.09.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 No i okazuje się, że Pan Edgar też ma problemy z płaceniem alimentów. Czy oni nie mogli wystawić kogoś innego do tej roli? Jak tak dalej pójdzie, to PO wygra wszystko w kolejnych wyborach i dopiero będą jaja. Tak, tak, to kolejna mega afera po laptopie Ziobry, dorszu za 6 zł.... porażające.... doskonale to pasuje to wyborców PO....:) ale swoją drogą MTOM, czy Ty gęby pełnej frazesów nie powinieś wziąść do siebie???? Pamiętasz jak zapewniałeś bodajże Bogusława, że jakikolwiek będzie inny rząd, to Ty będziesz go tak jak PIS rozliczał na forum od rana do wieczora???? A tu najmniejsze złe słowo o PO, a mtom wkracza i pisze o PIS...., czy Ty nie zrozumiesz że rządzi PO, że czas na reformy gospodarcze a nie kastracje, liczenie ciąż, karanie rodziców, na siłę wysyłanie dzieci 6 letnich do szkół, Palikota..., czy Ty nie rozumiesz że najlepszy czas dla Polski mija, że czas wzrostu gospodarczego mija i brak reform nie zastąpią gadanie o aferach PIS, o Gosiu i innych, czy Ty nie rozumiesz że PO przyszło bo ludzie chcieli odmiany, chieli reform, czy nie jesteś w stanie wyjść ponad kolejną rewelację o Gosiewskim...??? Może podpowiesz Donaldowi KAstratowi że "po pierwsze gospodarka durniu" a nie świecenie słońcem Peru... Rządzi PO a największym sukcesem w 2009 jest obniżka podatków do 18 i 32%... dzięki PIS... Zarzucasz Gosiewskiemu płacenie alimentów, a co w tym złego??? A nie widzisz nic złego że KArnowski nadal jest w PO, że Piterowa od podatków w poszukiwaniu korupcji powinna się najpiew zająć sobą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 28.09.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 E no kochany a ja bym laptopa Ziobry nie lekceważyła, bo to świadczy o jego poziomie. Ja nie wiem, jakim barbarzyńcą trzeba być, żeby zniszczyć SŁUŻBOWY sprzęt i jeszcze się publicznie z tego nabijać. Inny dureń kąpał sie z laptopem i go utopił ja nie mogę, co my mamy za klasę polityczną, może im trzeba liczydła dać, bo bardziej złożonego sprzętu jak widać nie potrafią obsłuzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 28.09.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 klasę polityczną, powinno chyba byc" klape polityczna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 28.09.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 klasę polityczną, powinno chyba byc" klape polityczna" albo "kasę polityczną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 28.09.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 ... Inny dureń kąpał sie z laptopem i go utopił ... Trzeba się cieszyć, że nie ładował w kąpieli baterii laptopa, bo mielibyśmy wakat w ministerstwie. Głupopta nie ma barw politycznych, chociaż w niektórych formacjach zdecydowanie dochodzi do władzy. Ale to nasza wina. Wcześniej powierzyliśmy naszą ojczyznę ludziom, którzy dla stołków potrafili spiknąć się z twórcami blokad i zwolennikami mundurków - teraz uwierzyliśmy wyborczym frazesom bez pokrycia [jak do tej pory]. Tylko czy my, głosując mamy jakiś wybór? Ludzie mądrzy i uczciwi dawno odeszli od polityki, albo w ogóle nie brudzili sobie nią rąk! A wybór "mniejszego zła" okazuje się co 4 lata katastrofą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.09.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Politykami PISu zajmujemy się, bo oni najbardziej krzyczą o wartościach. A chwilę potem wychodzi, że owszem wartości, ale u innych. A niestety, w dziedzinie wartości działa tylko PRZYKŁAD a nie gadanie. Wolę już tych cynicznych, co to źle mówią i źle robią, niż świętoszków, którzy wymagają tylko od innych a nic od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 29.09.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 mnie gila, czy walą w pręta o 300pln, o 6pln czy o kilka tysięcy czy kilkadziesiat. Kwota nie ma dla mnie znaczenia. Znaczenie ma dla mnie bezczelne tłumaczenie, że przecież nic się nie stało. Nie imteresuje mnie kolor krawata czy spódnicy i po której stronie sejmu siedzą. Interesuje mnie to, że przewalają moje pieniądze. I tego nie daruję. Czy to 6pln czy to 6mln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.09.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Otóż to. Żona Cezara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 29.09.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 No, tak szczerze mówiąc, to politycy PO też gadają o wartościach...może nie uzywają słowa "wartości" ale o walce z korupcją i o przyjaznym państwie się człek nasłuchał, tak czy nie? Co do laptopów - ja postuluję, żeby im nie dawać dysków. Niech startują z płytki albo z pendrive'a. Wtedy nie bedą mieli powodów rozwalać sprzętu w celu usuniecia danych Co prawda, może co niektóry bałwan połknąć pendrive'a, no ale puśćmy to w koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.09.2008 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 No, tak szczerze mówiąc, to politycy PO też gadają o wartościach...może nie uzywają słowa "wartości" ale o walce z korupcją i o przyjaznym państwie się człek nasłuchał, tak czy nie? Co do laptopów - ja postuluję, żeby im nie dawać dysków. Niech startują z płytki albo z pendrive'a. Wtedy nie bedą mieli powodów rozwalać sprzętu w celu usuniecia danych Co prawda, może co niektóry bałwan połknąć pendrive'a, no ale puśćmy to w koszty... To oczywiste, że s...syństwo nie ma barw partyjnych, albo ma wszystkie. Pamiętacie "ogniska" młodzieżówki LPR? Bo ja to nawet jeszcze pamiętam "troskę o człowieka" w wykonaniu Józia "słoneczko" Wissarionowicza. Tyle, że dla mnie taki człowiek jest dożywotnio skończony i ogromnie żałuję, że jestem w mniejszości. Bo gdybyśmy byli w większości, to takich ludzi w polityce już by nie było. W żadnej partii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 29.09.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Tyle, że dla mnie taki człowiek jest dożywotnio skończony i ogromnie żałuję, że jestem w mniejszości. Bo gdybyśmy byli w większości, to takich ludzi w polityce już by nie było. W żadnej partii. No ale to chyba nie przy tej ordynacji, bo na razie to tak działa, że głosujesz na jakiegoś, no powiedzmy, przyzwoitego, konserwatywnego działacza, na którego IPN nie ma haka, który za komuny działał w podziemiu, no niechby z PiSu był - a co, ja takiego znam osobiście, posłem jest, człowiek przyzwoity do bólu, zatrudniony w naszym zakładzie. I na takiego zagłosujesz, a na górę i tak dotrze szumowina, o ups przepraszam - smietanka te wszystkie Gosiewskie, Kuchcińskie, Kurskie, Karskie, jak ich tam zwał... Zakładając oczywiście że byś zagłosował na kogos z PiSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.09.2008 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 To nie tylko ordynacja. Presja opinii publicznej byłaby tak wielka, że nawet kaczor by się nie odważył takiego kandydata wystawić.a swoją drogą to masz rację, ta ordynacja nie nadaje się do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skasowany1955 29.09.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 a rozliczajcie PIS i słusznie.... ale co z gębąmi które jeszcze rok temu obiecywały likwidację podatku Belki, wprowadzenie okręgów jednomandotowych, likwidację finansowania partii przez budżet, podatek liniowy, reformę podatku VAT, finansowanie in vitro, reformę finansów itd. itp... zamiast tego mamy podwyżkę podatków w postaci zwiększenia skłądki zdrowotnej, czego PO było dopiero co za czasów PIS przeciwnikiem.... mamy kastracje, mamy laptopy, liczenie ciąż, mamy wbrew woli rodziców pomysły wysłania 6 latków do szkół które są kompletnie nieprzygotowowane, mamy prezia KArnowskiego... a PO które ma gębę pełną krzyku o walce z korupcją, ma Piterównę która zarzuca PIS 6 zl na dorsza a sama jeździ autem za prawie 400 zł 100 kilometrów... i co i nic, przeciętny wyborca PO żyje codzienną sieczką mega afer o PIS które mu podają media i tak najbliższych kilka lat...., a wzrost gospodarcza się skończy, a lada dzień dojdzie i do nas kryzys gospodarczy a Tusk będzie dalej rządził Palikotem..., bo przeciętny wyborca nie chce reform gospodarczych, przeciętny wyborca chce kolejnej awantury z prezydentem, kolejnej afery PAlikota, kolejnych dochodzeń w sprawie laptopa.... bo może przeciętny wyborca nie rozumie jednego, tego o czym zapomina ten rząd "po pierwsze gospodarka durniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 30.09.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 "po pierwsze gospodarka durniu" "po drugie, znowu powtarzasz się durniu" a po trzecie (nieprzeciętny wyborco) wstań, rozluźnij pośladki, bo organ myślący masz znów niedokrwiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skasowany1955 30.09.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Pepeg zadanie wykonane. "Tajna instrukcja PO: Przejąć internet!" - METODY JAK ZA PRL! Oto sekret ataku Platformy Obywatelskiej w internecie. Stoi za nim tajna instrukcja firmowana nazwiskiem szefa MSWiA Grzegorza Schetyny. Wynika z niej, że wicepremier polecił działaczom młodzieżówki wpisywać na internetowych forach pozytywne komentarze o Platformie. Do instrukcji o tworzeniu przez Młodych Demokratów grup do spraw monitoringu internetu dotarł "Fakt". Dziennikarze podali się za młodych działaczy partii i zadzwonili do koordynującego akcję Dariusza Słodkowskiego. To zastępca sekretarza generalnego młodzieżówki Platformy. Szczegółowe informacje obiecał wysłać pocztą elektroniczną. I wysłał. "Młodzi Demokraci, sekretarz generalny PO Grzegorz Schetyna zwrócił się do nas z prośbą o utworzenie grupy ds. monitoringu sieci. Nie muszę chyba tłumaczyć jak wiele dla Stowarzyszenia znaczy prośba z tej strony" - czytamy w instrukcji. Dalej padają szczegóły: "Praca grupy miałaby polegać na dodawaniu na kilkunastu największych polskich portalach (WP, Onet, Gazeta, Dziennik, Interia) komentarzy życzliwych PO". Działacze mieliby na to poświęcić około 30 minut dziennie. A na koniec w instrukcji pada jeszcze prośba o zachowanie najwyższego stopnia dyskrecji. Co na to organizatorzy "dywersyjnej" akcji w internecie? Dariusz Słodkowski, pytany o nią przez dziennikarzy, wił się jak piskorz. "Jest to gruba przesada. Przecież to byłaby propaganda" - mówił o akcji. Gdy dziennikarze przytoczyli mu treść dokumentu, był bardzo zmieszany. "Uczciwie przyznaję, że ten tekst jest podkoloryzowany. My nigdy nie podpieralibyśmy się postacią wicepremiera Schetyny" - przekonywał. Wicepremier Schetyna odcina się od tej akcji. "Nigdy w życiu nie wydawałem takich dyspozycji. Jeśli ktoś użył mojego nazwiska, to wyciągnę wobec niego konsekwencje" - mówi. Jakiś czas temu Polskę obiegła informacja, że posłowie PiS codziennie dostają SMS-y z oceną telewizyjnych materiałów. Tak, by sami nie musieli zastanawiać się, czy pokazano ich w pozytywnym świetle. Potem - za sprawą DZIENNIKA - wyszło na jaw, że parlamentarzyści PO dzień w dzień dostawali propagandowe instrukcje, przygotowane za pieniądze podatników przez Centrum Informacyjne Rządu. Mieli tam napisane czarno na białym, jak mają komentować w imieniu partii bieżące wydarzenia polityczne. http://www.antytusk.pl/news.php?readmore=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts