Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ju? nie golgota szadama

Szadam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zacznę od początku

Działka trochę ponad 14arów w kształcie "palniętego prostokąta" inaczej mówiąc trapezu. Sąsiadów (bezpośrednich )mam tylko po bokach. Z tyłu za ogrodem jest skarpa bardzo stroma. Budynek przylega do drogo-ulicy.

Kształt działki sam narzuca jej charakter część budowlana od strony drogi jest płaska ok 8 arów, nastepnie mamy skarpę obrosniętą dębami i ponad 3ary ogrodo-trawnika. Tam stoi "drewutnia"

Wymyśliłem, że grodzić będę w ten sposób, że dojazd do garaży będzie otwarty. Dzięki temu uniknę otwierania bramy.

Dom wybudowany jest z porothermu 44, kryty blachodachówką linbad - ceglasty mat. Powierzchnia użytkowa 313m w tym garaż na dwa samochody z pomieszczeniami gospodarczymi 43,4,m gabinety 58m2. Potrzeba budowania domów z gabinetem rozdmuchała bardzo bryłę. Przez to dom jest „dostawiony do” baraku 20/6,3m.

Te trzy okienka to strych nad garażem. Program domu jest następujący

- parter 89m w tym wejście, hol, kuchnia połączona z jadalnią , salon mały Wc

- góra mieszkalna 88m plus strychy 35m W sumie 4 sypialnie i łazienka

Przy strychu i łazience zlokalizowałem pralnię. No i na piętrze jest taras lub balkon jak kto woli. Zachcianka ta jest dosyć atrakcyjna, ale potwornie skomplikowała konstrukcję domu i stan naszego portfela :evil:

Tak wogóle z układu pomieszczeń jesteśmy bardzo zadowoleni.

Jak Bozia da, to może jeszcze w tym roku tam zamieszkamy, ale jest jeszcze milion robót

UFFFFFFFFFffffffffffffffff

ps.

jak pogoda się tochę poprawi to zrobię lepsze zdjęcia :wink: