Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ju? nie golgota szadama

Szadam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podoba mi się, dobrze wkomponowany w teren. Dobierał projekt architekt, czy w Was drzemie dusza artysty?

Jaki planujecie kolor elewacji? Na podlogach to gresy? Listwa drewniana?

Nie zauwazyłam kominka a przecież gromadzone drewno w drewutni na niego wskazuję :D

To będzie piekny dom, gratuluję :D

Podoba mi się, dobrze wkomponowany w teren. Dobierał projekt architekt, czy w Was drzemie dusza artysty?

Jaki planujecie kolor elewacji? Na podlogach to gresy? Listwa drewniana?

Nie zauwazyłam kominka a przecież gromadzone drewno w drewutni na niego wskazuję :D

To będzie piekny dom, gratuluję :D

Projekt indywidualny - gabinety lekarskie i normy w tym zakresie wyeliminowały możliwość adptacji gotowego projektu. Jako, że sam trochę działam w branży ( a właściwie działałem) to z kolegą architektem i konstruktorem spłodziliśmy to dzieło. Działka była dokładnie obejżana. Architekt wogóle działa we Wrocławiu i chyba się nie obrazi jak go polecę. (na priwa)

Na podłodze gresy. W szędzie takie same, ale inaczej ułożone. W ten sposób zminimalizowałem odpady, a wszędzie jest inaczej. Cokoły są z tego samego przyciętego gresu, wykończonego listwami.

Kominka nie ma i chyba w tym roku nie będzie. Po pierwsze kasa, po drugie chcemy wygrzać podłogę przed parkietem. Drzewo bedzie jak znalazł.

Szadam! jak na mój gust to ... strasznie duży ten Twój domek, ale może i was jest dużo :lol: , a tak poważnie, to całkiem nieźle (czyt. SUPER) sobie to wszystko wykombinowałeś. Ciekaw jestem jak zamierzasz wykończyć (chodzi o kolory) swoje dzieło na zewnątrz - napisz coś w tym temacie.

Ogólnie jest super, kończ to jak najszybciej i przeprowadzaj się, bo nie ma to jak u siebie !

Bardzo mi się podoba.Działka jak z bajki. :D

A co to za gres?Podoba mi się ten zestaw kolorystyczny.

Co robisz z drzwiami sosnowymi?Zostawiasz je,czy malujesz?

Koleżanka dała takie drzwi (jej były zupełnie surowe) do pomalowania studentce ASP.Zrobiła jej cudne przecierki,pięknie je pomalowała na taki stary,patynowany kolor drewna.Do tego ładne,postarzane klamki i drzwi są niepowtarzalne,dają klimat.I niedrogie.

Pozdrawiam

:D

Zacznę od kolorku elewacji - dokładnie nie wiem, ale jakiś pastelowy beż lub piasek.

Gres z castoramy jest w Sosnowcu Opolu i Wrozłwawiu. Nazwy nie pamiętam 33,4/33,4 Występuje minimum w trzech odcieniach i kosztuje mniej niż 30zł coś 28,9 lub 29,8zł

Dom jast duży ze względu na konieczność budowy części gabinetowej.

Ale tak wogóle bardzo miło jest czytać Wasze uwagi no i komplementy :oops:

Drzwi najpierw dokładnie szlifuję, potem maluję bezbarnym. Bardzo ładnie to wychodzi. Szybki mają być mleczno-matowe. Znajomi mają podobne drzwi z witrażami. Dość orginalnie im to wyszło. Teraz mam już schody jesionowe - super - jak zdejmę te cyda którymi je owinąłem to zrobię fotki.

• 3 weeks później...

Nazwy kafli nie pamiętam, ale jak obejrzałem stronę Ivonesca to podobne do tych przy wejściu.

Na pomysł mieszania tych samych płytek wpadlem z myślą o tym żeby zminalizować ilość odpadów. I to się sprawdziło. :lol:

Gosia - Co do tarasu. To dłuższa opowieść. Nie wiem co Ciebie interesuje

Gosiu, nie wiem na jakim jesteś etapie. Zacznę od "0' Mój taras jest posadowiony na stropie kuchni i dolnego tarasu. Czyli ściana szczytowa poddasza stoi na suficie, a nia ścianie parteru. To bardzo skompllikowało konstrukcję stropu. Przez to w kuchni mam podciąg wystający 6cm od reszt sufitu. (już do tego się przyzwyczaiłem)

Na beton tarasu ( ten ze stropu) wylałem szlichtę wyrównującą ze spadkiem. Na to papa termozgrzewalna, folia budowlana, styrolian 7cm, folia budowlana, wylewka 4-5cm, folia w płynie atlas woder, płytki gresowe na plusie.

Mam nadzieję, że ten cholernie drogi fragment mojego domu spełni nasze oczekiwania i nie sprawi dodatkowych kłopotów. A to się dopiero okaże.

• 1 month później...
  • 6 months później...
Szadam- dom b.ładny, duży. W środku podobny układ jak u mnie- chodzi mi o widok z kuchni na jadalnie- identyko- tyle, że umnie podwójne drzwi na taras. A tak poza tym to super. Tylko mało zdjęć. Zrób trochę więcej środka