Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ju? nie golgota szadama

Szadam

Recommended Posts

Szadam- dom b.ładny, duży. W środku podobny układ jak u mnie- chodzi mi o widok z kuchni na jadalnie- identyko- tyle, że umnie podwójne drzwi na taras. A tak poza tym to super. Tylko mało zdjęć. Zrób trochę więcej środka

pierwotnie w projekcie też miałem podwójne drzwi na taras z jadalni. Takie mamy z salonu i uznaliśmy że jest to zbytek.

Mój nowy domek ma wadę - nie ma łącza z internetem a w pracy mam mało czasu na zabawę w zdjęcia na forum. ale się postaram.

Tak nawiasem bardzo polecam dużą kuchnię połączoną z jadalnią. Tu koncentruje się wspólne życie rodzinne, tu też podejmujemy znajomych. Do salonu mamy otwarte przejście, z tym że salon nie jest jeszcze wykończony i żyjemy bez jego dobrodziejstw.

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szadam- u mnie kuchnia polączona jest również z jadalnią. W projekcie mieliśmy wyjście na taras z salonu i z jadalni, ale zrezygnowaliśmy z tego w salonie. A to dlatego, że my lubimy w weekendy śniadanka, kawusie etc. spożywać na tarasie- z kuchni blisko a i salon czysty :p A tak poważnie to do salonu z kuchni mamy dwa kroki, ale jest to oddzielny pokój z kominkiem i tv. Tzn na razie tylko z kominkiem- reszta czeka do września aż je wniesiemy :lol:

A tak w ogóle to nasz projekt wybieraliśmy bardzo pod kątem praktyczności. Obecnie mieszkam z rodzicami też w domku i po paru latach potrafiłam stwierdzić co chcę, czego nie, co musi być i gdzie. Np. mój dotychczasowy salon u rodziców ma 56m2. Totalna porażka jeśli chodzi o ogladanie tv. W zimie też trochę zimno chyba, że rozpali sie w kominku- co nie zawsze sie chce bo mieszkamy na pietrze i mężusiowi nie chce się dźwigać :wink:

Ależ się rozpisałam :lol: Pozdrawiam

O mój Boże jaki piękny dom, a jaka duża powierzchnia dachu (pewnie przyprawiająca cię o ból głowy podczas budowy)! Dużo zieleni, wspaniałe dęby, napewno będzie Wam się super mieszkać. Widzę, że jest dużo otworów okiennych, ale czy nie za małych w stosunku do dużej bryły domu i masywnego dachu? (chyba, że to zdjęcia zniekształcają...)

• 8 months później...
  • 2 weeks później...