kenam 26.09.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 WitamNiedawno otynkowałem ściany w domu, a za rok w lato zamierzam położyć gładź gipsową. Czy powienienem jakoś te tynki zabezpieczyć ? tzn czy obiałkować je wapnem albo zagruntować unigruntem? Jeśli tak, to czy zrobić to teraz czy dopiero przed samym kładzeniem gipsu ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 26.09.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 ja bym zagruntował dopiero przed samym kładzeniem gładzi po co ma stać całą zimę wiadomo zawsze jakiś kurz i te sprawy osiądą na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenam 22.10.2008 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 a czy przed dawaniem gładzi gipsowej można zabiałkować ściany wapnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 22.10.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Po co? Jeśli żeby ładnie wyglądało - robota głupiego o ile nie okaże się, że gładź nie będzie się później trzymała tego czym pomalujesz, jeśli żeby zabezpieczyć - lepiej już zagruntować. Ja bym zostawił te tynki jak są do czasu nakładania gładzi / szpachlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 05.11.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 kenam - napisał: a czy przed dawaniem gładzi gipsowej można zabiałkować ściany wapnem? ... jak zrobisz to w taki sposób, to na bank gładź wcześniej czy później zacznie ci odłazić od ścian. (autopsja) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts