wisia30 26.09.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Planuję zakup piekarnika kompaktowego z mikrofalówką i o ile z piekarnika będę rzadziej korzystać o tyle z mikrofali korzystam kilkakrotnie w ciągu dnia. Nie mam zbyt wiele miejsca dlatego taki wybór AGD. I teraz pytanie: czy usytuowanie piekarnika pod blatem nie będzie utrudniało korzystania z mikrofali? Wiadomo, że najczęściej podgrzewa się w niej coś więc jest to szybkie użycie, muszę często podglądać co się dzieje żeby mi np. nie wykipiało. Na jakiej wysokości macie mikrofalówkę u siebie w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 26.09.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ja mam kompaktowy piekarnik i obok kompaktową mikrofalówkę: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/xaIx5poZZfHBmaBiSB.jpg Są na wysokości blatu i uważam, że jest to najwygodniejsze rozwiązanie, ponieważ: - za wysoko - ciężko będzie wyjmować talerze z podgrzaną zupą (tak ma moje koleżanka i już żałuje), - za nisko -chyba niezbyt wygodnie kucać do pogrzanych talerzy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 26.09.2008 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 W tej chwili mam ją na blacie i też jest mi wygodnie, ale w nowym domu mam do wyboru powyżej blatu tak mniej więcej w połowie wysokości między blatem a górnymi szafkami, albo zamontować taki właśnie kompaktowy piekarnik z mikrofalówką i wtedy będzie pod blatem (pod płytą elektryczną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 27.09.2008 02:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 chyba lepiej mikrofala niżej blatu, a nad nią piekarnik..bo częściej "płynne" rzeczy będziemy mieli w mikrofali niż w piekarniku:)łatwiej wyżej sięgać po ciasto czy kurczaka niż po zupę czy mleko:)Ja niestety nie mogłem mieć w ten sposób i mam tradycyjnie piekarnik pod płytą, a mikrofale zawieszoną w szafce nad blatem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 27.09.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 A u mnie mikrofala bedzie stała na blacie zasłonięta roleta kuchenną...dla mnie to dobre wyjscie z sytacji poniewaz dostęp do niej bedzie ułatwiony i dla nas i naszej córki ,na codzien korzystamy z mikrofali dość często wiec postawiłam na wygode...pozatym mikrofale do zabudowy są cenowo przesadzone.W obecnym domu mikrofala stoi na blacie i jest dobrze,w nowym domu poprostu ją schowamy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_Niedźwiadek 27.09.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 - na wysokości blatu, łatwo wtedy z niej coś wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 01.10.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 To rzeczywiście lepiej niżej, niż blat lub na jego wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts