Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zadzwonić do "Faktu", jakąś afere rozpetac - nie wiem coz z przekretami gruntowymi i PiS-em - samoobrona teraz nie modna ...

Zdaje się, że o wymianę doświadczeń tu chodzi, a nie żartów

to też forma wymiany doswiadczeń...

najkrótszą drogą (najtaniej przy zużyciu materiałów) która będzie jednocześnie optymalna pod kątem rozwiazań technicznych (obowiazujace przepisy) i nie będzie kolidować z jednoczesnymi planami zagospodarowania nieruchomosci przez właściciela

https://forum.murator.pl/topic/109215-doprowadzenie-medi%C3%B3w/#findComment-2708873

A z innych względów np. przepięciowych ?

Ja tam bardzo chetnie wymieniam sie doświadczeniem, jak i wiedzą ;) No i troche nie do konca poważny jestem. Pytanie przez Ciebie postawione jest nieco niejasne ...

po ostatnim poscie zaczynam dochodzić ;) Znaczy o przyłącze prundowe chodzi.

Z kolejnej strony jakiekolwiek media do budynków wprowadzamy:

1. Zgodnie z Warunkami Technicznymi gestorów sieci.

2. Zgodnie z projektem, który to wykonany przez najwyższej klasy fachowców, na podstawie powyższego, jak i danych otrzymanych przez Inwestora (np odnosnie zużycia enegii, mocy zainstalowanej, ilosci dusz w domu etc) wykona stosowne obliczenia i zaproponuje trase

3. Zgodnie z obowiązującymi normami i innymi aktami prawnymi (co do norm mam na myśli te przywołane w rozporządzeniu ministra infrastruktury w "Warunkach technicznych..." Dz.U nr 75 poz 690 z 2002 roku z późniejszymi zmianami.

4. Innymi przepisami np normami zakładowymi wymaganymi przez gestorów sieci

A jezeli ma być zwięźle - to media wprowadzamy tam, gdzie one nam sa potrzebne po trasie, która jest krótka, bezpieczna i zapewnia własciwą eksploatacje ;)

pozdrawiam

Piotrek

https://forum.murator.pl/topic/109215-doprowadzenie-medi%C3%B3w/#findComment-2709471