Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wewnetrzne Classen - opinie, zdjecia

arluka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Witaj ubiegłas mnie dzisiaj tym pytaniem , bo takie samo miałam zadac. Równiez zastanawiam sie nad tymi drzwiami , ale panie w sklepie raczej je odradzaja i proponuja Porte. Wiec podbijam temat i czekam na odpowiedzi

No hej. Drzwi Porte sa duzo drozsze, no niestety jak sie ma budowe to czlowiek na czym prubuje zaoszczedzic. Ja potrzebuje 12 drzwi wiec dla mnie to i tak spory wydatek. Zastanawialam sie jeszcze nad drzwiami Door - pola , ale nie wiem, moze ktos napisze o Classenie.

Nikt nie ma wiecej drzwi firmy Classen. A moze ktoś ma z firmy Door - pol?

To i ja podłączam się z pytaniem - o Door-pol. Mają - moim zdaniem oczywiście - ładniejsze wzornictwo niż Classen, w sklepie na ekspozycji wyglądały przyzwoicie, ale jak w użytkowaniu? Jeśli ktoś ma drzwi tej firmy, to będę wdzięczna za opinię.

Widziałam te drzwi w sklepie 500 km od mojego miejsca zamieszkania, zaczęłam ich szukać na lokalnym rynku a pani w sklepie w którym mam zamówione zewnętrzne drzwi powiedziała mi, że mieli door-pola, ale zrezygnowali, bo mieli jakieś kłopoty z jakością i terminami:-(

Jesli nie Classen ani Door-pol to jaki inny producent drzwi w cenie do udźwignięcia ?

pozdrawiam

Basia

:D Witam.My zamówiliśmy drzwi Porta styl-orzech.Zamówlismy je na początku lipca-przed kolejną podwyżką(?).Drzwi niedrogie,ościeżnice też.Myślałam o innych drzwiach,ale kwestia ceny przeważyła.Wyglądają nieźle,całkiem elegancko.Czas pokaże jaka jest ich jakość i czy trzeba będzie je kiedyś wymieniać.

Co do drzwi Classen-to na forum czytałam jakis czas temu(też o nich myślałam),ze przy podłogówce wypaczaja się i takie tam inne wady.

Podobaja mi się tez drzwi firmy Centurion-Kobe(patrz mój dziennik).

Myślę,że nie ma idealnej firmy(mam teraz w mieszkaniu drzwi Porty i nie jestem z nich do końca zadowolona zwłaszcza w łazience i WC-okleina pęka,wyciera się).Były kupowane kilka lat temu i mam nadzieję,że jakość dzwi Porty( tych tańszych )poprawiła się.

Pozdrawiam Bogusia

• 3 months później...
Ja mam. Jakość idzie w parze z ceną - czyli jak wiadomo najlepsza nie jest. Ale niestety wykończeniówka to etap kompromisów - przynajmniej tak było u nas - jedne rzeczy są lepsze, kosztem innych. Drzwi Classena wypadły dla nas najlepiej ze wszystkich w swoim przedziale cenowo-jakościowym. No i przede wszystkim pod względem wizualnym(wtedy - teraz może wybrałabym nieco inne). Wiadomo - wolałabym prawdziwe drzewniane drzwi i odcień też mógłby być nieco inny - ale ogólnie nie narzekam. Zadnych jak do tej pory (rok) problemów z nimi nie ma. Nie skaczemy po nich, nie trzaskamy z całych sił, nie zrucamy sie na nie..hehe..normalne uzytkowanie to i problemów brak :wink:

• 1 month później...