Moni Wrocław 13.08.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam wszystkich Niestety nie mam miłych wspomnień z firmą classen. W kwietniu zamówiłam panele i sześć skrzydeł z ościeżnicami w RUCKZUCK razem z montażem. 16 czerwca zapłaciłam za wszystko i umówiłam się na montaż 4 lipca. Panele ok, chociaż listwy przypodłogowe pozostawiają wiele do życzenia, montażyści byli strasznie niechlujni, mam wybrudzone klejem na gorąco podłogi, podziurawione i brudne ściany - ale to pestka. Ościeżnice wszystkie sześć sztuk miało pozagniatane rogi, niektóre zarysowania, a jedną nawet udało się Panom złamać. Złożyłam reklamację do RUCKZUCK, obiecano wymianę wszystkich ościeżnic i dwóch skrzydeł drzwi, które dostarczono już uszkodzone. Termin reklamacji 30 dni, niedotrzymany, z przyczyn firmy classen tak twierdzi właściciel sklepu, chociaż ja mam inne zdanie (zwykły krętacz). Twierdził, nawet że nie jestem jakimś wyjątkowym klientem dla classena, żeby zajmować się mną specjalnie (zakup za 9.000 to rzeczywiście nic wyjątkowego). 7 sierpnia dzwonię do RUCKZUCK okazuje się, że jedna ościeżnica nie dotarła i nie wiadomo kiedy będzie, decyduję się jednak na montaż pozostałości pod warunkiem że wszystko przyjedzie w całości - nieuszkodzone. 9 sierpnia zjawiła się ekipa montażystów z reklamowanym towarem. Po otwarciu dwóch kartonów z ościeżnicami okazuje się że rogi ościeżnic są już fabrycznie uszkodzone - okleina pozadzierana. Montażyści twierdzą, to standard ale niestety na kolorze wenge jest to bardzo widoczne i myślę że dla większości nie do zaakceptowania.W chwili obecnej czekam na zwrot pieniędzy i jestem w punkcie wyjścia, czyli bez drzwi i dokończonego montażu listew.Nieprofesjonalność od początki do końca. Nie polecam firmy RUCKZUCK we Wrocławiu, chyba że ktoś lubi się denerwować.Może ktoś poleci firmę z drzwiami z Wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 13.08.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 W temacie RuckZuck. Kupilam u nich panele Classen z montazem. Panele ok, jednak montazysci mogliby sie lepiej postarac. Porobili wglebienia w scianach dociskajac panele, w kilku miejscach panele sie bardziej uginaja, jakby za malo pianki bylo polozone. Ale za taka cene chyba nie mozna za bardzo wybrzydzac. Montaz byl za 10 zl brutto za m2, a np. w takim Komforcie mieli montaz w cenie 16 zl netto (+7% VAT) za m2. Z ich listew zrezygnowalam, zamiast tych plastikow kupilam w Castoramie listwy "drewnopodobne" w okleinie. Kladziemy je sami, kilka setek zostanie w kieszeni Teraz czekam na drzwi Tetyda od nich - opoznienie maja juz ok. miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 13.08.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 W temacie RuckZuck. Kupilam u nich panele Classen z montazem. Panele ok, jednak montazysci mogliby sie lepiej postarac. Porobili wglebienia w scianach dociskajac panele, w kilku miejscach panele sie bardziej uginaja, jakby za malo pianki bylo polozone. Ale za taka cene chyba nie mozna za bardzo wybrzydzac. Montaz byl za 10 zl brutto za m2, a np. w takim Komforcie mieli montaz w cenie 16 zl netto (+7% VAT) za m2. Z ich listew zrezygnowalam, zamiast tych plastikow kupilam w Castoramie listwy "drewnopodobne" w okleinie. Kladziemy je sami, kilka setek zostanie w kieszeni Teraz czekam na drzwi Tetyda od nich - opoznienie maja juz ok. miesiac Mozecie podac cene drzwi Tetyda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni Wrocław 13.08.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 W temacie RuckZuck. Kupilam u nich panele Classen z montazem. Panele ok, jednak montazysci mogliby sie lepiej postarac. Porobili wglebienia w scianach dociskajac panele, w kilku miejscach panele sie bardziej uginaja, jakby za malo pianki bylo polozone. Ale za taka cene chyba nie mozna za bardzo wybrzydzac. Montaz byl za 10 zl brutto za m2, a np. w takim Komforcie mieli montaz w cenie 16 zl netto (+7% VAT) za m2. Z ich listew zrezygnowalam, zamiast tych plastikow kupilam w Castoramie listwy "drewnopodobne" w okleinie. Kladziemy je sami, kilka setek zostanie w kieszeni Teraz czekam na drzwi Tetyda od nich - opoznienie maja juz ok. miesiac Mam nadzieję, że będziesz miał lepsze doświadczenia z drzwiami niż ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 13.08.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Dostalam wlasnie informacje ktora moze sie przydac wszystkim ktorzy zamowili drzwi Tetyda w kolorze cedr. Byl w Classenie problem z produkcja oscieznic, i dopiero na poczatku wrzesnia pierwsze oscieznice zostana dostarczone z Niemiec. Firma w maju umiescila w swojej ofercie nowe dekory Tetydy, ktorych do tej pory jeszcze nie produkuje. Pewnie chcieli zdazyc przed sezonem remontowym. Teraz setki ludzi czekaja na realizacje zamowien Gdyby w RuckZucku poinformowali mnie ze moze byc z tym dekorem problem, to zmienilabym zamowienie na kolor wenge i juz dawno mailabym drzwi w domu. Nie wierze ze o tym nie wiedzieli. Ale chyba liczyli ze problem sam sie rozwiaze i Classen szybko ruszy z produkcja. A teraz maja nastepnego niezadowolonego klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni Wrocław 13.08.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 W temacie RuckZuck. Kupilam u nich panele Classen z montazem. Panele ok, jednak montazysci mogliby sie lepiej postarac. Porobili wglebienia w scianach dociskajac panele, w kilku miejscach panele sie bardziej uginaja, jakby za malo pianki bylo polozone. Ale za taka cene chyba nie mozna za bardzo wybrzydzac. Montaz byl za 10 zl brutto za m2, a np. w takim Komforcie mieli montaz w cenie 16 zl netto (+7% VAT) za m2. Z ich listew zrezygnowalam, zamiast tych plastikow kupilam w Castoramie listwy "drewnopodobne" w okleinie. Kladziemy je sami, kilka setek zostanie w kieszeni Teraz czekam na drzwi Tetyda od nich - opoznienie maja juz ok. miesiac Mozecie podac cene drzwi Tetyda ?? Cena zależy od modelu, jak ja kupowałam to kosztowały ok 580 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 13.08.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 W temacie RuckZuck. Kupilam u nich panele Classen z montazem. Panele ok, jednak montazysci mogliby sie lepiej postarac. Porobili wglebienia w scianach dociskajac panele, w kilku miejscach panele sie bardziej uginaja, jakby za malo pianki bylo polozone. Ale za taka cene chyba nie mozna za bardzo wybrzydzac. Montaz byl za 10 zl brutto za m2, a np. w takim Komforcie mieli montaz w cenie 16 zl netto (+7% VAT) za m2. Z ich listew zrezygnowalam, zamiast tych plastikow kupilam w Castoramie listwy "drewnopodobne" w okleinie. Kladziemy je sami, kilka setek zostanie w kieszeni Teraz czekam na drzwi Tetyda od nich - opoznienie maja juz ok. miesiac Mozecie podac cene drzwi Tetyda ?? Cena zależy od modelu, jak ja kupowałam to kosztowały ok 580 zł Sorki pomecze, czy moglabys podac dokladnie cene oraz model, ewentualnie % rabatu od ceny cennikowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni Wrocław 13.08.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 W temacie RuckZuck. Kupilam u nich panele Classen z montazem. Panele ok, jednak montazysci mogliby sie lepiej postarac. Porobili wglebienia w scianach dociskajac panele, w kilku miejscach panele sie bardziej uginaja, jakby za malo pianki bylo polozone. Ale za taka cene chyba nie mozna za bardzo wybrzydzac. Montaz byl za 10 zl brutto za m2, a np. w takim Komforcie mieli montaz w cenie 16 zl netto (+7% VAT) za m2. Z ich listew zrezygnowalam, zamiast tych plastikow kupilam w Castoramie listwy "drewnopodobne" w okleinie. Kladziemy je sami, kilka setek zostanie w kieszeni Teraz czekam na drzwi Tetyda od nich - opoznienie maja juz ok. miesiac Mozecie podac cene drzwi Tetyda ?? Cena zależy od modelu, jak ja kupowałam to kosztowały ok 580 zł Sorki pomecze, czy moglabys podac dokladnie cene oraz model, ewentualnie % rabatu od ceny cennikowej. Nie znam wszystkich cen. Kupowałam model 2,4 i 5 i te były w podobnej cenie ok.580zł + ościeżnice i tu już jest duża rozpiętość cenowa. Zależy czy ma być stała, czy regulowana i jaki rozmiar. Kupowałam regulowane i cena między 220zł a 350zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 13.08.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Cennik jest na stronei Calssena. To nowosc, raczej duzych rabatow nie bedzie. Ceny na Allegro takze nie odbiegaja jakos znaczaco od tych sugerowanych przez Classena.Ja za skrzydlo, oscieznice i montaz bede placic jakies 900 zl, ale w tym jest 7% VAT, a nie 22%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 13.08.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Cennik jest na stronei Calssena. To nowosc, raczej duzych rabatow nie bedzie. Ceny na Allegro takze nie odbiegaja jakos znaczaco od tych sugerowanych przez Classena. Ja za skrzydlo, oscieznice i montaz bede placic jakies 900 zl, ale w tym jest 7% VAT, a nie 22%. Hmmm, troszkę dziwne, bo jak na allegro wpiszesz "TETYDA" to można kupić drzwi już za 390 pln (i ewentualny rabat 15% jeśli zamówisz montaż), ościeznice regulowane classena mozna kupić za 295 a zwykłe za 99pln co daje rozpiętośc cenową za komplet od 489 - 685 brutto, a ty się cieszysz, że masz 900 Wychodzi na to, że uwzględniając VAT 7% płacisz za montaż ok 300pln czyli tyle ile za drzwi - wolałbym kupic lepsze drzwi innej firmy np za 600+ościeżnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 13.08.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Cennik jest na stronei Calssena. To nowosc, raczej duzych rabatow nie bedzie. Ceny na Allegro takze nie odbiegaja jakos znaczaco od tych sugerowanych przez Classena. Ja za skrzydlo, oscieznice i montaz bede placic jakies 900 zl, ale w tym jest 7% VAT, a nie 22%. Hmmm, troszkę dziwne, bo jak na allegro wpiszesz "TETYDA" to można kupić drzwi już za 390 pln (i ewentualny rabat 15% jeśli zamówisz montaż), ościeznice regulowane classena mozna kupić za 295 a zwykłe za 99pln co daje rozpiętośc cenową za komplet od 489 - 685 brutto, a ty się cieszysz, że masz 900 Wychodzi na to, że uwzględniając VAT 7% płacisz za montaż ok 300pln czyli tyle ile za drzwi - wolałbym kupic lepsze drzwi innej firmy np za 600+ościeżnica. No niezupelnie, z drzwi mam te drozsze modele z mniejsza liczba szybek, oscieznice regulowane do grubych scian wiec najdrozsze, wliczylam tez klamki. Sam montaz to o ile pamietam 200 zl, to chyba standardowa cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natan2 13.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ja dzisiaj zamówiłam Tetydę w Voxie w Toruniu, głównie model 4 z prostymi regulowanymi ościeżnicami, bez montażu, po rabacie wyszło gdzieś 680 zł za sztukę z ościeżnicą. W RuckZuck chcieli za 7 szt. prawie 1000 zł wiecej. Termin realizacji jakieś 6 tygodni, zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 26.08.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Moje drzwi juz przyjechały wczoraj zadzwonili ze juz sa czyli czekałam 7 tygodni, szybciej były drzwi do pokoi ale jeszcze czekalismy na drzwi łazienkowe.My płaciliśmy za 5 sztuk 3300 czyli srednio wychodzi po 660zł z oscieżnicą za sztukę, za montaż dojdzie 100 zł za sztukę (i to jest standardowa cena), klamki można kupić za 50zł my kupiliśmy za 97zł takie jakie nam sie podobały wiec za sztukę z montazem i klamką wychodzi 857zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 26.08.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 prosimy o zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 26.08.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Drzwi na budowie będę miala prawdopodobnie jutro bo sa dopiero w hurtowni a zamontowane będą w nastepnym tygodniu więc wtedy dopiero zrobie jakies fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka79 30.08.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Witam!Ja właśnie jestem montażu tetydy, jeśli chodzi o jakość to nie mam zastrzeżeń. Zdecydowałem się je samodzielnie zamontować- wg mnie cena ok 120 zł za pół godz montażu to przesada. Mam ościeżnice regulowane, ktoś pytał o ceny to skrzydło 80- 417zł, 90- 445zł, ościeżnica (16-18cm)- 267zł, (32-34cm)-376zł. Jak skończę to może wkleję kilka fotekpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 10.09.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 U mnie tez dzisiaj montaz sie zakonczyl Tetyda w kolorze cedr prezentuje sie calkiem calkiem Chociaz w zasadzie niewiele rozni sie od wenge, myslalam ze bedzie troche jasniejsza. Co do jakosci - na oko w porzadku, ale pewnie dopiero w praniu sie okaze. U nas montaz pieciu skrzydel z oscieznicami trwal 7 godzin, trzeba bylo troche tynku skuc, dobrze ze sami sie za to nie bralismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 11.09.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Czy tak trudno zrobić parę zdjęć i zamieścić tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 11.09.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Czy tak trudno zrobić parę zdjęć i zamieścić tutaj? czy mam to rozumiec jako prosbe o umieszczenie zdjec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 11.09.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 dzisiaj wieczorem moglam wreszcie usiasc i zgrac zdjecia kolor pewnie bedzie sie roznil w zaleznosci od ustawien monitora, moj aparat troche tez dodal swojego, ale tak jak pisalam wczesniej jest dosc ciemny drzwi do pokoi http://img258.imageshack.us/img258/6453/tetydacedrem5.jpg drzwi pelne lazienkowe - sorry za te paluszki, dopiero na zdjeciu je zobaczylam, musze sie prontem przejechac http://img128.imageshack.us/img128/189/tetydacedrpelnesu6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts