Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wewnetrzne Classen - opinie, zdjecia

arluka

Recommended Posts

Odkurzam temat...

A tak przy okazji zbliża się nieuchronnie moment zamawiania drzwi wewnetrznych...znaczy sie czasu troche jeszcze jest ale jak widze te terminy oczekiwania 6-8 tygodni to wartało by coś pomysleć bardziej...

Więc uprzejmnie prosze o wstawienie real foto....w szczegolności ze wstawkami aluminiowymi bo takie mnie najbardziej interesują,te standartowe widziałłam na zywo w sklepie ale tych alu niestety nie :-?

TUTAJ jest osobna dyskusja na ten temat...

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam Was,

bardzo podobaja mi sie drzwi classena (model latona kolor klon), ale nie moge ich nigdzie znalezc na zywo. Czy ktos moze je ma, albo inny model? Jestescie zadowoleni?

Ostatnio wypuscili nowe wersje - wzmocnione oznaczone HR - czy sa duzo lepsze niz zwyczajne, oplaca sie zainwestowac dodatkowe ok 120 zl na skrzydle?

Moze macie zdjecia real? :) Bede wdzieczna. No i gdzie je obejrzec w Warszawie, leroy i castorama nie ma ich, tylko na zamowienie..

Dzieki

• 2 weeks później...
dzisiaj wieczorem moglam wreszcie usiasc i zgrac zdjecia

kolor pewnie bedzie sie roznil w zaleznosci od ustawien monitora, moj aparat troche tez dodal swojego, ale tak jak pisalam wczesniej jest dosc ciemny

drzwi do pokoi

http://img258.imageshack.us/img258/6453/tetydacedrem5.jpg

drzwi pelne lazienkowe - sorry za te paluszki, dopiero na zdjeciu je zobaczylam, musze sie prontem przejechac :oops:

http://img128.imageshack.us/img128/189/tetydacedrpelnesu6.jpg

Ile dałaś za te drzwi?

Dokladnych cen nie podam, bo mam fakture na ktorej jest tylko jedna pozycja jako calosc: skrzydla, oscieznice, klamki, montaz, pianki montazowe. I wyszlo troche ponad 4500 zl za w sumie za 5 sztuk drzwi, w tym 7% VAT.

Dokladny ceenik tetydy jest na stronie classena, w sklepach mozna kupic o jakies 30-40 zl taniej za skrzydlo i kilkanascie zl taniej za oscieznice.

• 5 months później...
Odkurzam temat, jak z jakością tych drzwi, może ktoś się wypowie.

Ja zamówiłam te drzwi - będa montowane około połowy kwietnia. Widziałam je w salonie. Drzwi jak drzwi. Ja do tej pory mam w mieszkaniu drzwi z lat 80-tych - takie z płyty pilsniowej :) Do tej pory nic sie z nimi nie stało to myslę, że i TETYDA da rade :)

uzytkuje od pol roku, nic zlego sie nie dzieje :)

A moge poprosic o fotki? Jestem ciekawa jak sie prezentuja we wnętrzach :)

Sama juz się nie moge doczekac wymiany a jednoczesnie mam obawy czy nie bedą za ciemne. Ja zamówiłam wenge.

ja cedr

fotki tutaj:

http://forum.muratordom.pl/drzwi-classen-tetyda-nowosc-ktos-juz-uzytkuje,t134372.htm

uzytkuje od pol roku, nic zlego sie nie dzieje :)

A moge poprosic o fotki? Jestem ciekawa jak sie prezentuja we wnętrzach :)

Sama juz się nie moge doczekac wymiany a jednoczesnie mam obawy czy nie bedą za ciemne. Ja zamówiłam wenge.

ja cedr

fotki tutaj:

http://forum.muratordom.pl/drzwi-classen-tetyda-nowosc-ktos-juz-uzytkuje,t134372.htm

Dzięki, obejrzałam :)

Ja, jak pisałam - widziałam drzwi w salonie - w kolorze wenge, cedr i jasne.

Tylko, że ten cedr to na zywo zupełnie inny odcień miał.

Pozdrowionka

zdecydowanie odradzam, moja masakra z classenem trwa już ponad 4 miesiące, zdecydowałam się na tetydę - kolor cedr z ościeżnicami new arcus bo naprawdę prezentuje się nieźle przy tak śmiesznym koszcie,

obecnie mimo że nadal mi się podoba (choć jakość fatalna - całość jak tektura i ta papierowa okleina - boję się jej dotknąć) żałuję strasznie, pod koniec lutego dostałam drzwi (po 3 miesiącach od zamówienia) od razu niekompletne bo poszła pierwsza reklamacja, a w tej chwili już sama nie wiem, która to reklamacja z rzędu - trzeci raz przysłali nie to co trzeba - inne elementy (były uszkodzone belki boczne - przysyłają maskownice, potem belki z innego modelu ościeżnic, potem znów nie te belki..... itd.) zamiast mieszkać od miesiąca czekam ciągle na drzwi - zamontowane tylko 2 zamiast 5 - wciąż czekamy na resztę, i dziś właśnie się dowiedziałam że dostaniemy belki dopiero w MAJU!!!!; to podobno bardzo typowe i jest strasznie dużo reklamacji

jak chcesz oszczędzić sobe nerwów, wybierz inną firmę - tą zdecydowanie odradzam!!!!

zdecydowanie odradzam, moja masakra z classenem trwa już ponad 4 miesiące, zdecydowałam się na tetydę - kolor cedr z ościeżnicami new arcus bo naprawdę prezentuje się nieźle przy tak śmiesznym koszcie,

obecnie mimo że nadal mi się podoba (choć jakość fatalna - całość jak tektura i ta papierowa okleina - boję się jej dotknąć) żałuję strasznie, pod koniec lutego dostałam drzwi (po 3 miesiącach od zamówienia) od razu niekompletne bo poszła pierwsza reklamacja, a w tej chwili już sama nie wiem, która to reklamacja z rzędu - trzeci raz przysłali nie to co trzeba - inne elementy (były uszkodzone belki boczne - przysyłają maskownice, potem belki z innego modelu ościeżnic, potem znów nie te belki..... itd.) zamiast mieszkać od miesiąca czekam ciągle na drzwi - zamontowane tylko 2 zamiast 5 - wciąż czekamy na resztę, i dziś właśnie się dowiedziałam że dostaniemy belki dopiero w MAJU!!!!; to podobno bardzo typowe i jest strasznie dużo reklamacji

jak chcesz oszczędzić sobe nerwów, wybierz inną firmę - tą zdecydowanie odradzam!!!!

czy to pozdrowienia od konkurencji? :wink:

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
dzisiaj wieczorem moglam wreszcie usiasc i zgrac zdjecia

kolor pewnie bedzie sie roznil w zaleznosci od ustawien monitora, moj aparat troche tez dodal swojego, ale tak jak pisalam wczesniej jest dosc ciemny

drzwi do pokoi

http://img258.imageshack.us/img258/6453/tetydacedrem5.jpg

drzwi pelne lazienkowe - sorry za te paluszki, dopiero na zdjeciu je zobaczylam, musze sie prontem przejechac :oops:

http://img128.imageshack.us/img128/189/tetydacedrpelnesu6.jpg

karolinnab czemu Twoje drzwi mają wzór poziomo, a wszystkie inne (w tym wątku ) pionowo? Można sobie zamówić albo pionową albo poziomą wersję???

karolinnab czemu Twoje drzwi mają wzór poziomo, a wszystkie inne (w tym wątku ) pionowo? Można sobie zamówić albo pionową albo poziomą wersję???

To może ja powiem - jesli się nie mylę to poziomy wzór mają drzwi w wybarwieniu cedr. One są w rzeczywistości jaśniejsze niż na tej fotografiii i mają inny odcień.

Pionowy wzór mają drzwi wenge.