darkc 26.09.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witam,chciałbym prosić o małą poradę. Miałem katastrofę przez którą drewniana podłoga została podmyta od spodu wodą z łazienki. Podłoga uniosła się znacznie (2-3 cm) w miejscu łączenia paneli przy progu od łazienki. Pod podłogą jest prawie 1cm szczelina (zdjąłem listwę z progu zeby był wentyl). Nie wiem teraz czy jest szansa, że podłoga, jak zacznie się ogrzewanie mieszkania, osuszy się i "opadnie" do stanu pierwotnego? Czy nie ma już ratunku i trzeba ją zmienić? Będę bardzo wdzięczny za pomoc!pozdrawiamDariusz C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.09.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 to są panele?? zreszta wszystko jedno trzeba bedzie wymienic czesc zalaną..jak na klik to pół biedy ale nie wymieniaj tylko zerwij i najpierw doberze osusz..panel na płycie nie wróci do swych rozmiarów bez szans..jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 26.09.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 to są panele?? zreszta wszystko jedno trzeba bedzie wymienic czesc zalaną..jak na klik to pół biedy ale nie wymieniaj tylko zerwij i najpierw doberze osusz..panel na płycie nie wróci do swych rozmiarów bez szans..jak dla mnie Dodam, że będzie wyglądał jak wysuszona książka po kontakcie z wodą. Wszystko co mokre do wymiany. Laminat pęcznieje we wszystkich kierunkach. Schnąć marszczy się. __________________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkc 26.09.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 tak, chodzi o panele drewniane - 3 warstwowe szerokie "deski". Nie są na click, tylko wkładane wypustki w rowki ("pióro"?) - chyba przyklejone na amen. Na razie nie ma zadnych zmarszczeń tylko uniesienie... no to sie zmartwiłem:(dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.09.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 wiec musisz wyciąć wypaczone panele...za pomocą np....atf-ki firmy..festool i prowadnicy..poczekac aż odeschnie.. i dopiero dołożyc panele..do łazienki polecam jakąś wysoka listwe na przyszłość uszczelniona od strony łazienki...silikonem...jakies drobne upławy..powstrzyma i ni bedziesz miał kombinacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts