Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasza Diuna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

maz polozy dachowke.ciesla dekarz.cala wykonczeniowke tez bedzie robil.nie znam nikogo lepszego.wszystko robimy sami.tylko mury elektryka i hydraulika byla zlecona komus innemu.

jest to dluzej ale taniej :)

wow, jestem pod wrażeniem, baaardzo dużo zaoszczędzicie :wink:

A tak wogóle to "dzień dobry". Fajny dom, życzę powodzenia w realizacji, szybkiego zakończenia i zamieszkania :wink:

glowac tak jest ze wiekszosc na budowie robi moj maz.na tym etapie kiedy byli murarze bylismy w polsce.maz robil strop, dach, scianki dzialowe sam.

teraz w sierpniu bedziemy jak przyjdzie elektryk i hydraulik.cala reszta potem znow zajmie sie maz.wiec w zasadzie tak to wyglada.trwa dlugo bo urlopy mamy krotkie :roll:

• 5 weeks później...

witam witam. jestesmy 5 lat zagranica.w tym roku zamierzamy wrocic.

nasz urlop szybko zlecial.maz od rana do wieczora na budowie.kanaliza+chudziak+kontynuacja scianek dzialowych.kolejny krok do przodu.fotki wkleje w weekend.plany: sierpien- wrzesien (zalezy od urlopu) co i elektryk.

pogoda byla taka sobie.przewaga deszczu i chlodu.tu ponoc bylo lato na sto dwa.pozdrawiam :)

witam :wink:

to fajnie ze juz wróciłaś. to znaczy ze sie wymieniamy bo ja jutro lece podziałac trochę na naszej budowie . wiem własnie ze ta pogoda trochę krzyżuje plany ale jakos damy rade. to mieliscie bardzo pracowite wolne dni . wiem ze praca w swoim domku to sama przyjemnosc .

czekamy na twoje foto relacje :wink:

zdjecie zrobione wieczorem.roza szczepiona na pniu.kupilam kolor zolty i bordo.przed wyjazdem zakwitla ta zolta.piekna.na zdjeciu slabo widac...

http://images40.fotosik.pl/148/6bad6a18602c104fmed.jpg

a tu irlandzka :lol:

http://images44.fotosik.pl/153/e1fd76d3db1fceefmed.jpg

pozdrowienia od dawidka 8)

http://images46.fotosik.pl/153/e06091ff5f36489bmed.jpg

jest to trojkolorowa krzewuszka- weigela florida, kwitnie cudnie (odpukac)

Bede ja jesienia ukorzeniac, aby miec u siebie juz fajnie wyrosnieta :)

jak nam podciagna wode i wkopiemy szambo lub oczyszczalnie to zaczne nasadzenia.na razie ukorzeniam u mamy w ogrodzie.tuje maja juz ponad 30 cm (25 szt na razie).wszelkie krzewy,roslinki skalniakowe itp. tez hodujemy podwojnie.a co :lol:

Hej Aga

zaglądnęłam do Ciebie z wielką ciekawością :) Życzę powodzenia w budowaniu,zwłaszcza na odległość, bo sama wiem jak to jest. My budujemy też na Dolnym Śląsku i mieszkamy w Irlandii... też był plan żeby wrócić w tym roku, ale przesuwamy to na marzec :cry: niestety za dużo kosztuje wykończeniówka,żeby wrócić wcześniej. A chcemy już wykończyć na tip-top przed wprowadzką,żeby już nic nie robić jak zaczniemy mieszkać :lol:

A tak przy okazji: gdzie mieszkacie... tu w Irlandii i gdzie budujecie w Polsce. My teraz mieszkamy w Athlone a budujemy koło Lubina :D

będę do Ciebie częściej zaglądać i kibicować :p pozdrawiam :wink: