gawel 26.09.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witam ! Kupiłem na wiosnę tuje i pracowicie je podlewałem i dbałem o nie całe lato i już sie nawet ucieszyłem , że się przyjęły aż tu nagle zdarzyło im sie to: http://images31.fotosik.pl/369/4f91e0f621077408m.jpg http://images24.fotosik.pl/279/02306be1571c2bc0m.jpg Wygląda mi to na jakiś grzyb bo kiedyś z koreanką coś takiego się już zrobiło, ale jak je ratować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 26.09.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.09.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Jak samo nie wyleci, to pewno trzeba będzie trochę wytrzepać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.09.2008 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Czym Mirek opryskać czy zasilić? Wiesz one były kupione w promocji w obi z podciętą bryłą korzeniową a pomimo toi urosły o 1/3 wysokości. Może za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.09.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 A dajże im święty spokój! Jesień idzie, nie ma na to rady. Co roku to samo i tłumacz od nowa, że iglakom też ulistnienie oblatuje, osobliwie stare wewnątrz krzewu. Zasilać? teraz, październik za pasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.09.2008 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 A dajże im święty spokój! Jesień idzie, nie ma na to rady. Co roku to samo i tłumacz od nowa, że iglakom też ulistnienie oblatuje, osobliwie stare wewnątrz krzewu. Zasilać? teraz, październik za pasem? Aha zrozumiałem , dzięki. po prostu kupiłem kiedyś 10 sztuk takich biednych tui kazda inna były w "promocji" (na smietnik miały iść) żal mi sie zrobilo wiec je posadzilem i nie żołkły stąd to moje pytanie i panika , ale jak ok to ok. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 26.09.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 I odbiją na wiosnę? Mam ten sam problem, tylko, że zielonego jest już dużo mniej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 27.09.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Zjawisko nasila się osobliwie w suche lata, zwłaszcza jak właściciel zaniedba podlewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.09.2008 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Zjawisko nasila się osobliwie w suche lata, zwłaszcza jak właściciel zaniedba podlewanie. Lałem wody nie zalowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.09.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Zjawisko nasila się osobliwie w suche lata, zwłaszcza jak właściciel zaniedba podlewanie. Lałam, lałam bardzo dużo. Miałam świeżo założony trawnik, wiec hektolitrów codzien sie i pod drzewko lało. Ale sadziłam je jako 2 metrowe 14 czerwca (pozbywał się znajomy). 3 sie trzymają, a 3 zasychają od środka. Czekam do wiosny w takm razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.09.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Dwumetrowe 14 czerwca? Pora zaiste najgorsza z możliwych. Paciorek i czekać wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 29.09.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Wiem wiem, że najgorsza - ale gdybym ich nie wzięła to skonczyłyby na śmietniku.Obcięlam o pół metra, poprzycinałam gałązki, lałam wodę, podsypałam nawozem do iglaków i tak jak radzisz - poczekam do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts