ekmir 26.09.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Jaki materiał polecacie na ściany - Ytong, czy Solbet i jak się przedstawia porównanie ich cen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 27.09.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Jaki materiał polecacie na ściany - Ytong, czy Solbet i jak się przedstawia porównanie ich cen ? Solbet jest ok 30 % tanszy ,ale gorszy jakosciowo ,zalezy jaka bedzie scianka . Jesli budujesz sciany dwuwarstwowe to wez Solbet ale przy jednowarstwowej np.36 cm klasy 400 to mozesz sie zastanowic. Ja budowalem z Solbetu 400 sciany 36cm i material byl troche zmaltretowany ,Jesli masz mozliwosc sciagnac Ytong z Niemiec to sie nie zastanawiaj.Wyjdzie cie w cenie Solbetu.Xella w Polsce zdziera niemilosiernie, Robilem porownania i Ytong sprowadzany do Warszawy byl ok.25% tanszy niz Zakupiony u nas.Przy kursie 3.70 za Euro.Sa sklady budowlane przy granicy ktore sie tym zajmuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 27.09.2008 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Jeśli dysponujesz namiarami na te składy w Niemczech to poproszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 29.09.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Jeśli dysponujesz namiarami na te składy w Niemczech to poproszę o informację. Mialem kontakt ze skladem budowlanym z Lubina ,poszukaj na Allegro, Ja zdecydowalem sie na Solbet .Kupilem go w Izocentrum z Bydgoszczy ,solidna firma godna polecenia ,handluje materialami izolacyjnymi , Solbet sprowadza z Solca Kujawskiego .Znajdziesz w internecie.Przy wiekszym zamowieniu dobre rabaty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 29.09.2008 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 A nie masz namiarów sklepy/hurtownie handlujące Ytongiem w Niemczech ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 02.10.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 A nie masz namiarów sklepy/hurtownie handlujące Ytongiem w Niemczech ? Cześć, ja jestem już po zakupie. Też zamierzałem sprowadzić z Niemiec, pamiętaj, że tam bloczek ma inną wysokość (25 cm), więc w razie potrzeby dokupienia "naszych" (20 cm) może być trochę problemu. Ytong z Austrii ma taki sam wymiar. Ja w końcu kupiłem nasz Ytong, facet z Keilc (jest na Allegro) sprzedał mi w dobrej cenie, nie opłacało się sprowadzać. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.10.2008 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Dzięki za info.Wiem o tym, że w różnych krajach Xella robi (chyba specjalnie) różne wymiary bloczków.Mieszkam przy granicy więc z dokupienie nie byłoby problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 07.10.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 a w jakiej cenie kupiliscie solbet? jestem na etapie kupna wiec wszelkie informacje beda dla mnie bardzo cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 05.11.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Równiez pytam w jakiej cenie solbet??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 07.11.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 jak bedziecie w dreznie to na prawo od autostredy ok 10 km jest przedstawiciel producenta handluja tylko ytongiem, miejscowosc coskwic,solbet w 2004 był tanszy sporo od kazdej ceramiki teraz jest odwrotnie ,wystarczy zajechac do gerlic do koramik 30*38*24 ok 5.10 zł szt ,lub za dreznem fabryka edera,do tego betony (kostki betonowe 3,8 euro za m2,krawezniki 0,7 euro,cement 80 euro tona , i inne materiały sa duzo tansze i lepsze niz w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 13.03.2009 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Już zaczynam budowanie i ciągle się zastanawiam nad materiałem na ściany. Dzisiaj w jednej z hurtowni usłyszałem, że ytong to jak mercedes, a solbet to raczej daewoo - co o tym sądzicie?A może ceramika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi 14.03.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Jeśli mog coś podpowiedzieć to nie zawracajcie sobie głowy SOLBETEM to straszny kibel .Pamiętajcie że budujecie dla siebie.Solbet wogóle nie trzyma wymiarów i dom bedzie wyglądał jak koślawy dom w SOPOCIE na rynku...Chcenie coś niedrogiego a sprawdzonego t pustaki H+H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz27 14.03.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Już zaczynam budowanie i ciągle się zastanawiam nad materiałem na ściany. Dzisiaj w jednej z hurtowni usłyszałem, że ytong to jak mercedes, a solbet to raczej daewoo - co o tym sądzicie? A może ceramika ?? Ja wybieram daewoo nie kosztuje tyle co mercedes a też mnie zawiezie do celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.03.2009 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Jeśli mog coś podpowiedzieć to nie zawracajcie sobie głowy SOLBETEM to straszny kibel . Pamiętajcie że budujecie dla siebie. Solbet wogóle nie trzyma wymiarów i dom bedzie wyglądał jak koślawy dom w SOPOCIE na rynku... Chcenie coś niedrogiego a sprawdzonego t pustaki H+H Czy H+H są sprawdzone skoro na rynku są od niedawna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 14.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Hm może i Daewoo zawiezie ale jak. Rozumiem, że w domu robisz pranie franią bo tez pierze Ja kupiłem Ytong bo innego BK nie było może i H+H bym kupił w rozsądnej cenie o Solbecie też wiele dobrego słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz27 14.03.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Chciałem tylko powiedzieć że postawie na solbet po pierwsze bo mam blisko do miejsca gdzie jest produkowany, po drugie jest w przyzwoitej cenie. Moim zdaniem niema co przepłacać za firmę i tak z jednej strony otynkujesz z drugiej dasz styropian więc nawet jesli ich wymiary są tak nieregularne to nie będzie wielki problemem. Dom chyba mi sie nie zawali tylko dlatego że wybrałem solbet a nie droższy ytong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi 14.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Słuchajcie to z czego faktycznie zbudujecie to wasza decyzja...Ja tylko wypowiedziałem swoje zdanie na temat SOLBETU.Dowiadywałem się w bardzo wielu miejscach a że sam jestem w terkcie budowy to po prostu podpowidam...A to zz z jednej strony otynkujesz a z drugiej dasz styropian to wcale nie oznacza że zapłaciłeś mniej bo jak pustak nie trzyma wymiarów to musisz to nadrobić tynkiem i wtedy tą pozorną oszczędność na pustaku włożysz w tynki i to podejrzewam podwojoną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.03.2009 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Słuchajcie to z czego faktycznie zbudujecie to wasza decyzja... Ja tylko wypowiedziałem swoje zdanie na temat SOLBETU. Nikt przecież nie neguje Twego zdania. Zbieramy opinię na temat materiałów, które umożliwią/pomogą w podjęciu decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 14.03.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Jeśli mog coś podpowiedzieć to nie zawracajcie sobie głowy SOLBETEM to straszny kibel . Pamiętajcie że budujecie dla siebie. Solbet wogóle nie trzyma wymiarów i dom bedzie wyglądał jak koślawy dom w SOPOCIE na rynku... Chcenie coś niedrogiego a sprawdzonego t pustaki H+H hmmmm a ja własnie dlatego wybrałam solbet ze wymiar trzyma. Mozesz cos wiecej napisac dlaczego solbet to kibiel?- budowales z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz27 15.03.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 ... A to zz z jednej strony otynkujesz a z drugiej dasz styropian to wcale nie oznacza że zapłaciłeś mniej bo jak pustak nie trzyma wymiarów to musisz to nadrobić tynkiem i wtedy tą pozorną oszczędność na pustaku włożysz w tynki i to podejrzewam podwojoną... Z tym też się nie zgodze tynk i tak jest grubości ok 2cm ( mówimy o maszynowym tynku gipsowym) a jak umawiasz ekipę to płacisz za m2 wraz z materiałem, ekipa ma swoje stawki i nie wydaje mi się aby je podnosili ze względu na rodzaj pustaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts