lena01 26.09.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 wszyscy użytkownicy!!bardzo proszę o poradę jak odnowić metalową szafkę? co bedzie mi potrzebne i jak kolejno to zrobić?? bardzo proszę o pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 26.09.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 trudno sie domyslic w jakim jest stanie ale napewno papier scierny sie przyda rozna granulacja od 80 do 180 moze byc szlifierka oscylacyjna katowa wszystko zalezy w jakim stanie jest ta szafka najlepszy efekt to oczyscic ja ze starej farby i połozyc nową lub zmatowic stara farbe a wiec po koleij papier scierny gruby i czyscimy wszystkie ogniska korozij nastepnie papierem drobniejszym matowimy reszte farby gdy cos jest pogiete szpachlujemy szpachlą samochodowa pozniej rozpuszczalnik i przemywamy powierzchnie szmatką na to podkład anty korozyjny i farba docelowa to jeden sposób nastepny to kupic zmywacz do farby i nim usunac stare powłoki jakies szczegóły moze jak ta szafka wyglada??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 27.09.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 może jakieś zdjęcie poglądowe może się pokusić o full wypas i dać do piaskowania i malowania proszkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena01 27.09.2008 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 WITAM I Z GORY DZIEJKUJĘ! Szafka jest łazienkowa to raczej nawet stoliczeki typu''toaletka'' tylko bez lustra. Wyciągnełam go z łazienki prababci Chyba musiałbyć kilka razy malowany gdyż jest na nim dużo nierówności.Są też drobne dziurki.Ale bardzo mi sie podoba i chciałabym przywrocić jej dawną świetność a przynajmniej doprowadzić do przyzwoitego wyglądu ( z tą świetnością to przesadziłam ) Jeśli tylko dojdę do tego jak umieścić jej zdjęcie to napewno to zrobię. Jeszcze raz wielki dzięki!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 28.09.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 umieszczanie zdjęć -założyć konto np na fotosik.pl- dodać zdjęcie do galerii - wszystko jest tam opisane krok po kroku po polskiemu - po dodaniu zdjęcia dostajesz kod, który wklejasz do swojego posta na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 28.09.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 taką szafkę najlepiej wypiaskować, wtedy pozbędziesz się starej farby i ognisk rdzy nawet z zakamarków, i pomalować pistoletem (pędzelek ani spray nie dają tak ładnego krycia jak pistolet). NIe polecam papieru ściernego do szlifowania grubszego niż 100 bo porysujesz tylko powierzchnię. Jak bedzie wyczyszczona, mozna pokusić się o wypolerowanie stali na połysk (są dostepne pasty szlifierskie i tarcze np. firmy 3M, i elegancko wypolerować szafeczkę a potem pokryć ją lakierem bezbarwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena01 29.09.2008 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam !! Mam nadzieję ,że nie okaże się to smieszne jeśli zapytam gdzie, do jakich zakładów oddaje się taką szfke - stolik do piaskowania.Wszystko chetnie zrobiłabym sama ale skoro lepiej dać do piaskowania??Dobrze,że chociaż malowanie mnie przypadnie w udziale. A dziś wieczorem wezmę się za wklejenie zdjęcia - dzieki za instrukcję. Pozdrawiam wszystkich pomocnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 29.09.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 jedź do najbliższego lakiernika samochodowego albo zakładu malowania proszkowego - jeśli tam nie będą mieli piaskarki to cię pokierują do najbliższej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena01 29.09.2008 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Hej!!! Bardzo, bardzo Ci dziękuję [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena01 01.10.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam ponownie !! Mam nadzieję ,że wszystko zrobiłam prawidłowo i bedziecie mogli zobaczyć mój stolik do renowacji. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27ef5e29ecedbcd2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb0d3afbdcece6c9.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9057620296cae251.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 01.10.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 fajny stolik nadal podtrzymuje swoją wersję z piaskowaniem - test tam kilka ognisk rdzy i po pomalowaniu - a piaskowanie oczyści do żywego metalu co do malowania proszkowego nie jestem już tak pewny, wszystko zależy jak wygląda metal od starą farbą - głównie chodzi mi o blaty - jak będą głębokie wżery od rdzy , to malowanie proszkowe będzie wyglądało mało efektownie ewentualnie można zrobić podkład z szpachlówki natryskowej - ona zakryje głębokie wżery , a potem pomalować lakierem samochodowym, bo proszkowo po szpachlówce (chyba) się nie da, ale mogę się mylić metoda najłatwiejsza, najtańsza i najmniej efektowna - delikatnie zeszlifować papierem ściernym i pomalować Hamerite'm z efektem młoteczkowym, ale obecnie większość mebli metalowych jest teraz tak wykańczana i nie jest niczym oryginalnym. Gładki lakier będzie wyglądał naprawdę LUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 01.10.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 jak nie masz mozliwosci na piaskowanie lub brak kasy to kup szczotke druciana na wiertarke zabawy pare godzin ale wszystko ladnie zejdzie do golej blach jesli stolik zbyk dziurawy to mozna mala puszeczke szpachlu do autek kupic koszt 5 zloty i wszystko pokryje ale potem trzeba by pomalowac i zgodze sie z kolega ze pistolet najlepszy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 01.10.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 zwykły szpachel raczej do tego się nie nadaje - za dużo szlifowania by było, a i tak trzeba wykończyć szpachlówką natryskową, więc lepiej zrobić 2 warstwy natryskowej miejsca łatwo dostępne można potraktować szczotką, a ta szafka ma trochę wywijasów i pomysł z ostatniej chwili - potraktuj starą farbę opalarką - powinna odejść. Wersja hardcore - polać benzyną i podpalić - farba powinna odejść, byle nie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena01 01.10.2008 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Hej!! Piterazim właśnie pożyczyłam opalarkę hehe i mam zamiar na poczatek tak spróbować. Mam też szczotki druciane na wiertarę więc po opaleniu je wkorzystam. Zobaczymy jaki będzie efekt. Mam nadzieję że się powiedzie.Prześlę zdjęcia. Życzcie powodzenia w najgorszym wypadku oddam do tego piaskowania albo wyślę któremuś z Was panowie pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 02.10.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 no to przyda ci się jeszcze szpachelka i nożyk, do zdrapywania farby z twoich wywijasów powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszczs 04.10.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Szkoda czasu na czyszczenie tego ręcznie. Piaskowanie jest skuteczniejszą metodą i nie musi być drogie. Napewno znajdziesz kogoś kto ci to zrobi niedrogo. Ja jak mieszkałem w Czewie to się zajmowałem amatorsko piaskowaniem, szukaj po zakładach gdzie odnawiają felgi, robią kute ogrodzenia, bo jak mają typowo usługi piaskowania to drogo liczą. Pomalować pierw podkładem epoksydowym, potem jak trzeba to szpachlówka no i na koniec właściwy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena01 06.10.2008 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 O jejku!! Czemu mi nikt nie napisał ,że to taka przeokropna robota!!! Piterazim nożyk zniszczyłam na tych moich wywijasach a dopiero zaczęłm. I ten zapach Mariuszczs szkoda, że nadal nie mieszkasz w cz-wie wiedziałabym do kogo uderzyć z tym stoliczkiem A tak to co zaczęłam to już skończę. Choć nie wygląda to ciekawie, tyle godzin w piwnicy a nawet nie widać,że coś zrobiłam. Jak już bardzo się zniechęcę to poszukam zakładu odnawiania felg i robienia tych ogrodzeń.Bardzo dziekuję za info. Zaczadzona i zadymiona ale jeszcze dająca radę - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 06.10.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Czemu mi nikt nie napisał ,że to taka przeokropna robota!!! nie padło takie pytanie - pomyśl o efekcie końcowym i dumie "ja sama tymi rencami" I ten zapach jakby nie było palona farba zawsze śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena01 06.10.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 OBY TYLKO TEN EFEKT ,KTÓREGO OCZEKUJĘ BYŁ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena01 06.10.2008 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 PITERAZIM! ''nie padło takie pytanie'' - he moze i nie padło ale napewno chciałabym znać na nie odpowiedź zanim pomyślałam ,że powinnam je zadać hehe ale namieszałam. Nic to - dam radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts