stukpuk 27.09.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Witam.Jakie są patenty ,żeby obrobić membranę przy kominie. Kryjemy blachodachówką, ale to pewnie bez znaczenia. Folie mam wywynietą dookoła komina. Jak to uszczelinić? jeden dekarz twierdzi aby zostawić szczeline wentylacyjną, a drugi proponuje przykleić ją do komina jakąś taśmą. Jakie są sposoby żeby uszczelnić połączenie komin +membrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 27.09.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 nie wiem czy Twój dekarz słyszał o takim patencie jak obróbka blacharska wokół komina. Jeżeli nie to go zmień. Jest to proste i trzeba zrobić dokładnie. Ja nie przypilnowałem i woda mi cieknie przy większych uleawch właśnie wzdłuż komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 27.09.2008 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 nie wiem czy Twój dekarz słyszał o takim patencie jak obróbka blacharska wokół komina. Jeżeli nie to go zmień. Jest to proste i trzeba zrobić dokładnie. Ja nie przypilnowałem i woda mi cieknie przy większych uleawch właśnie wzdłuż komina Ale mi nie chodzi o obróbkę przychodzącą na blachodachówkę (wiadom że ma być) tylko jak połączyć/uszczelnić, membranę dachową z kominem. Dekarza nie mogę zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 27.09.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 nie wiem czy Twój dekarz słyszał o takim patencie jak obróbka blacharska wokół komina. Jeżeli nie to go zmień. Jest to proste i trzeba zrobić dokładnie. Ja nie przypilnowałem i woda mi cieknie przy większych uleawch właśnie wzdłuż komina obróbka blacharska do obrobienia folii ? stuk , z tylu za kominem w zakladce folii zamontuj rynienke , podobnie jak nad oknami dachowymi za samym kominem wstawiam dodatkowy pas folii podobnie jak w koszach , podobnie jak rynienka , ma za zadanie ukierunkowac ewentualną wode na boki , w odpowiednich miejscach robie przerwe na kontrlatach, dodatkowo ulatwia obrobienie komina folią w temacie klejenia do komina nie mam wyrobionego zdania , chetnie bym uslyszal co o tym sądzi Andrzej , szczerze mowiac duzo sie od niego nauczylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.09.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 a do klejenia membrany do komina użyj taśmy dekarskiej butylowej, choćby z allegro a tak całkiem przypadkiem: obrabiając swój komin systemowy klejem i siatką (klej maxit serpo chyba 410) trochę blisko była membrana, i po zaciągnięciu klejem sobie końcówki opadły na klej na kominie, po kilku dniach gdy próbowałem oderwać ją od komina to w b. wielu miejscach membrana się rwała a klej jej nie puścił :)dodam że membrana dosyć mocna bo tyvek pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 29.09.2008 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Zakupiłąm dziś taśmę butylową i niedługo zabieram się za klejenie. A czy dawaliście jakieś dodatkowe kawałki membrany? Coś w rodzaju fartucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts