Gość 09.10.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Mam właśnie ten dylemat i nie mogę się zdecydować. Fakro mają klamkę na dole i wykonawca przekonuje, że na wysokości mówiąc po ludzku - piersi to byłoby dobrze. My myślimy jednak, czy to trochę nie za nisko, bo przy otwarciu można dostać górą okna w tył głowy. Chcemy montować tak na wysokości w połowie głowy, aby po otwarciu nie było uderzenia a także okna zamontowane wyżej lepiej doświetla pomieszczenie. Opiszcie proszę swoje doświadczenia, bo dzisiaj muszę podjąć decyzję. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 09.10.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 U mnie nie było nad czym się zastanawiać, ściana kolankowa ma 125 cm, okno poszło najniżej jak można a i tak jest za wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aceria 12.10.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2003 Mnie zamontowali oś obrotu na wysokości wzroku przeciętnego człowieka. Okazało się, że dla mnie (mam prawie 180 cm wzrotu) było za nisko - przy otwieraniu klamki uderzałam głową w szybę albo musiałam się schylać. Kazałam im podnieść te okna tak, że po otwarciu do poziomu swobodnie pod nimi stoję - mam do szyby ok. 2 cm. Widok w dalszym ciągu jest bardzo dobry a dużo wygodniej jest otwierać okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aceria 12.10.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2003 Jeszcze jedno - jeśli nie masz wylanej podłogi to pamiętaj, żeby dodać jej grubość przy mierzeniu wysokości okna. Stań sobie na bloczku, czy desce, czy co tam masz pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.10.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Aceria - dzięki Twoje uwagi są bardzo pomocne. Lecę dzisiaj na budowę jeszcze raz zmierzyć tę wysokość! Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aceria 14.10.2003 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 15.10.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 U mnie okna zamontowano tak, aby oś obrotu była trochę wyżej niż wynosi wzrost najwyższego członka rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Dziękuję wszystkim - już decyzja podjęta. Byliście bardzo pomocni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts