jbuska 28.09.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Wiam, Jestem na etapie planowania wydatkow na budowe domu - projekt Klarysy z Archipelagu w ktorym wystepuja az dwa wole oka i dach jest najtrudniejsza czescia , szukam dachowki ktora stworzy najmniej klopotow w kladzeniu np: slyszalem ze Brass sie do tego nie nadaje ?? Bede wdzieczny za wskazowki Pozdrawiam MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 28.09.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Teraz jak już robią karpiówkę, to może się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annarabcz 28.09.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 my tez mamy dom z archipelagu- kazimierz, dwa wole oka i kładliśmy karpiówkę firmy Wiekor-Koramic . moim zdaniem karpiówka jest najlepszym materiałem na ole oka , zatem dach jest kosztowny a wole oka strasznie trudne do ułożeniahttp://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/53414/126445/_00000001.JPGhttp://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/53414/126445/00000002.JPG[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbuska 29.09.2008 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 my tez mamy dom z archipelagu- kazimierz, dwa wole oka i kładliśmy karpiówkę firmy Wiekor-Koramic . moim zdaniem karpiówka jest najlepszym materiałem na ole oka , zatem dach jest kosztowny a wole oka strasznie trudne do ułożenia Dzieki za info, Uda mi sie gdzies obejrzec wiecej fotek Waszego dachu ?? Zona karpiowke zaakceptowala wiec jest oki Pozdrawiam MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbuska 29.09.2008 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 jak szukałem dachówki dla siebie to tylko karpiówka miała trapezowe dachówki do układania wolego oczka, dlatego też skasowałem wole oko i dałem 2 okna połaciowe Witam, Klarysa straci zbyt duzo bez tych wolich oczek, wiec to pozostanie bez zmian Pozdrawiam MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.09.2008 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 A może pokrycie dachu łupkiem lub płytką włóknocementową? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 30.09.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Odnośnie zdjęcia tego domu z bawolim okiem.Czemu każde okno ma z "innej parafi" podział? Tak było w projekcje czy może gustowna przeróbka inwestorska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 30.09.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 do tego górny poziom okien jest poniżej okna tarasowego. Moim zdaniem okna te są też za małe w zestawieniu z oknem tarasowymCzy altana była także w projekcie?Chyba raczej nie? A w temacie - można ew. położyć blachęCo do karpiówki - jest to najcięższa dachówka - upewnijcie się czy więźba da radę (ale raczej tak, bo projektant dachu z wolimi oczkami powinien mieć świadomość, że w 90% przypadków kładzie się karpiówkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 30.09.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Oglądnełam projekt oryginalny, ta altana jest . Okna troszkę inne, ale wizualnie podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 30.09.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 altanka faktycznie jestpytałem się, gdyż centralna "wieżyczka" ma wyraźny geometryczny kształt - kwadrat. Jakoś mi do tego nie pasuje okrągła altanka - na mój gust wypadałoby powtórzyć kształt wieżyczki. Ale ja architektem nie jestem Co do okien, to w projekcie istotnie góra małych okienek wypada niżej niż okna tarasowego. To co je łączy w całość jest linia podziałów okien: http://img219.imageshack.us/img219/8964/facade430eqiu06b1trjsizqv2.th.pnghttp://img219.imageshack.us/images/thpix.gif w realizacji podział nie wypada w liniiponadto w małych oknach podziały są grubsze niż w oknie tarasowym, cododatkowo je pomniejsza i w zestawieniu z pionowymi podziałami w oczku sprawia wrażenie chaosu moim zdaniem przy tak skomplikowanych (i odważnych stylistycznie) projektach trzeba się ściśle trzymać projektu nawet w detalach mam nadzieję jednak, że taki drobny szczegół umknie gdzieś w całokształcie, który wg projektu wygląda imponująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 30.09.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 jak szukałem dachówki dla siebie to tylko karpiówka miała trapezowe dachówki do układania wolego oczka trapezowa ? jestes pewien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 30.09.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 my tez mamy dom z archipelagu- kazimierz, dwa wole oka i kładliśmy karpiówkę firmy Wiekor-Koramic . moim zdaniem karpiówka jest najlepszym materiałem na ole oka , zatem dach jest kosztowny a wole oka strasznie trudne do ułożeniahttp://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/53414/126445/_00000001.JPG http://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/53414/126445/00000002.JPG[/url] ale Gargamel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.10.2008 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Najlepszym materiałem na "wole oczka" jest strzecha i wiór osikowy. Karpiówka jest już koniecznością. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 02.10.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Do annarabcz. Widzę,że wasza altanka ma stożkowaty dach . Mam pytanie - z czego będzie rynna - czy jakiś specjalny system układania , cięcia ?? U mnie ma być daszek o falistej linii i dekarze powiedzieli ,ze owszem ułożą z dachówki ( karpiówka ) ale największy kłopot będzie ze zrobieniem rynny i być może daszek będę musiała wyprostować będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.10.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A my ze względu na wysoki koszt ułożenia dachu z karpiówki zdecydowaliśmy się na RuppCeramikę Sirius 13. Może nie jest to "typowe" wole oczko ale i tak jest piękne. Dach nie skończony ale coś już widać. Tak się prezentuje elewacja od strony ulicy http://img143.imageshack.us/img143/4635/dsc8448aet7.jpg a tak od podwórka http://img90.imageshack.us/img90/8885/dsc8416hj9.jpg I jak się podoba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 06.10.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ładniutki. Uwielbiam wszelkiego rodzaju łuki ,koła,linie faliste w bryle budynku.I niech sie niektórzy śmieją z Gargameli.( choc nie mówie ,ze ten budynek to Gargamel - o nie). One mi sie nieodmiennie podobają i wprawiają w dobry nastrój. Jak tak jade przez tą nasza szarą Polskę to taki "zameczek" , wieżyczka czy inny Hobbitowy domek od razu poprawiają mi humor. I prosze nie wstawiać żadnych komentarzy ,że to badziewie. Jak mawiali Rzymianie :de gustibus non disputandum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbuska 10.10.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 A my ze względu na wysoki koszt ułożenia dachu z karpiówki zdecydowaliśmy się na RuppCeramikę Sirius 13. Może nie jest to "typowe" wole oczko ale i tak jest piękne. I jak się podoba??? Dla mnie jest bardzo oki , Bede wdzieczny za info czy jestes zadowolona z jakosci wykonania ? Ekipa plakala na trudny element ? - czy przeszlo bez klopotu ? Pozdrawiam MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts