Alanta 27.03.2002 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 Stoją już moje ściany szaf wnękowych, więc zaczęłam się zastanawiać czym je wykończyć. Olejną ? Obrzydliwstwo. Tapetą zmywalną ? Hmm... No i z czego zrobić podłogę : "wjechać" podłogą z pokoju ? Na piętrze planujemy panele, więc od biedy mogłyby być, ale na dole mają byc płytki, a spoiny nie są za rewelwacyjne do czyszczenia... Może linoleum... PS. Wyczytałam w pewnej książce (Neufert), że "celem zamknięcia wnęki od strony pokoju drzwiami płytowymi jest ochrona przed molami", co Wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.03.2002 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 Gratulacje, kazdy postep cieszy Albo tynk cem.-wap. albo boazeria, albo panele. Podloga - panele, ale jak wjedziesz to pamietaj ze drzwi nie moga byc przymocowane w tejsytuacji do podlogi czyli np. byc przesuwne, poniewaz podloga z paneli jest podloga plywajaca. Linoleum zawsze mozesz polozyc wiec nie jest to rozwiazanie docelowe, (patrz: atomowe). No to przeciez oczywiste ze zaden mol drewna nie lubi , uwazj tylko jak bedziesz otwierala drzwi, bo moze cie ktorys sledzi i chce sie wzlizgnac . Oczy w kolo glowy i futra masz zabezpieczone (do tego zapadki, pola minowe, zasieki i gniazda CKM). Taaaaa ... mole to przebiegle stworzonka.... (prosze chwile refleksji nad zagadnieniem) [ Ta Wiadomość była edytowana przez: pitbull dnia 2002-03-27 11:12 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.03.2002 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 Ja myślę o tapecie na ścianach i pozostawieniu podłogi na dole. Jak Ci nie pasują fugi, to przylep sobie to linoleum nieatomowym klejem. Jak Ci się zachce wywalić szafę za 5 lat czy dziecko za 25 lat, to nie masz problemu, że masz łysą posadzkę, albo atomowe linoleum. Chyba przed molem książkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 27.03.2002 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 Faktycznie, nie pomyślałam, że do paneli się nie przymocuje szyny (myślałam właśnie o przesuwnych) i co wtedy, obniżyć szynę (na szlichcie), czy ją podnieść na listwie drewnianej, co będzie wygodniejsze i ładniejsze ? Brud się i tak dostaje, swoją obecną szynę co jakisz czas "odsysam" odkurzaczem. Linoleum nie jest zbyt piękne, ale chyba najłatwiejsze do utrzymania czystości... A z tymi molami, to się zastanawiałam, czy drzwi chronią ubrania przed molami z zewnątrz, czy nas przed molami z szafy [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Alanta dnia 2002-03-27 12:51 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.03.2002 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 Alanta w mieszkaniu w którym w tej chwili mieszkamy mamy szynę przyczepioną do wylewki a panele we wnęce i podłodze w pokoju. To bardzo fajnie wygląda, ponieważ nie ma róznicy wysokości pomiędzy drzwiami i panelami. Pozdr. Majka P.S. Litości odpuść sobie linoleum, brrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.03.2002 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 Linoleum OUT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 27.03.2002 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 A czy panele mają tą samą wysokosć, co szyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 27.03.2002 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 A czy mogę się zapytać, czy do parkietu (przyklejonego do betonu) można montować szynę? Wnęki też mam, ale na szafy trzeba będzie trochę poskładać, więc pojawią się za jakiś czas. Tak więc nie chcę montować szyny już dziś. CZy w przyszłości nie będzie przeszkód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.03.2002 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 Wydaje mi się, że szyna jest przykręcona, a nie przyklejona, więc i przez parkiet można by wiercić. Panele mają prawie identyczną wysokość co brzegi szyny. Trudniejsza sprawa z parkietem, który ma ok. 2 cm wysokości a chciałoby się przykręcić szynę do wylewki. Chociaż sądzę, że "dla chcącego nic trudnego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 27.03.2002 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 wnętrze (jeśli tynkowane)pomalować dobrą emulsją. Na podłogę najłatwiej wykładzine podłogową - wzorek, który widać tylko w otwartej szafie (dokąd stoi pusta) mozna wybrać taki że nie będzie nas odrzucało, łatwo przyciąć na wymiar, łatwo sie czyści i zmywa, można przykleić do podłogi dwustronna taśmą samoprzylepną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 28.03.2002 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2002 Jeśli parkiet jest przyklejony, to można przykręcać szynę w dowolnym momencie. Chyba zdecyduję się na wykładzinę, szczególnie, że mozna kupić niewymiarowe resztki za bezcen, myślę, że jak się wsunie wykładzinę pod szynę, to nie będzie się poddzierać (wykładzina, nie szyna ). Najważniejsza jest wygoda w czyszczeniu, i tak tego nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.03.2002 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2002 Najladniej by wygladala posadzka w szafie taka sama jak w pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annab 04.04.2002 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 Ja mam szafę wnękową z podniesioną podłogą i bardzo sobie chwalę, mniej kurzu z pokoju dostaje się do szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 04.04.2002 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 O, to dobry pomysł. Podniesiona podłoga w szafie, wykończona tym co w pokoju i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.04.2002 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 Jak podniesiona podloga (pomysl OK) to zazwyczaj plyta drewniana z okleina (latwiej zetrzec). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 04.04.2002 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 Ja w szfie w przedpokoju - to co tam jest na podłodze czyli terakota. W garderobie robie też terakotę (w pokoju będze wykładzina dywanowa na całości). Terakota wydaje mi się najbardziej higieniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.04.2002 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 Tylko fugi trudno wysprzatac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 04.04.2002 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 Ja się z nimi rozprawiam odkurzaczem - zawsze można zrobić bez fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts