sliwaprz 28.09.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witam Was, Mam problem, kupilem sliczna dzialke, na ktorje kiedys byl sad. Rosly czeresnie i byly bardzo dorodne. Srednica pni to jakies 40cm. Czeresnie zostaly wyciekte i ... No wlasnie, i co? Jak sie pozbyc tych cholernych pni. Czeresnia to bardzo twarde drewno i nie wyciagnie sie tego dziadstwa nawet czolgiem. Jedyny sposob to ponawiercac pnie i odczekac pare lat az zgnija. Czy sa jakies preparaty, ktore to moga przyspieszyc? Macie jakis pomysl? Dzieki Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 28.09.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Mam podobny problem - rosnące na dużej przestrzeni krzewy Śliwy Tarniny.Chcę się tego pozbyć. Doradzono mi (hanka55) aby wywiercić parę dziurek lub zróbić nieckę, nasypać mocznika, zwilżyć go wodą i założ worek na górę, a następnie obwiązać. Mocznik spowoduje, że korzeń zmieni się w próchnicę. Zajrzyj tutaj:http://forum.muratordom.pl/oczyszczenie-dzialki,t140413.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 03.10.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Dokładnie nasypać nawóz azotowy i utrzymywać w stanie wilgotnym, najlepiej pod folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SpejsiK56 04.10.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 a nie lepiej wykopać koparką? ok 70-80 PLN za godzinę pracy i po problemie. Tylko nie mówcie, że nie da rady, bo u mnie wykopała pień o obwodzie 230 cm po dębie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 05.10.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 czyli zrobić dziurki i nasikać, a potem przykryć folią? u mnie zostały pniaczki topoli i lipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts