Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mala przybleda

madd

Recommended Posts

Tez tak mysle.

We wsi sie juz roznioslo, ze mam psa.

Bylo tak

- Ty Krzysiek, twoje psy chodza do Magdy z jej psem sie bawic.

- Jakim cudem, jak Magda ma dwa koty. Psa nie ma.

- Ma przyblede sobie zostawila

:lol: :lol: :lol:

Na wsi sie nic nie uchowa.

Ale to dobrze, bo Krzyska psy sa fajne, zaszczepione, czyscitkie - to sobie Kustyk pobiega.

Bede miala chwile to poczytam i owszem.

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

madd dlaczego Ty sie na tego Kuśtyka uparłaś? Nie możesz go inaczej nazwać? :wink:

A w ogóle chciałam dyskretnie zwrócić uwagę, ze psa traktuje się inaczej niż kota :lol: . Nie prosi się go, żeby jadł, tylko zabiera przy nim miskę, jak nie je i demonstracyjnie chowa (albo wyrzuca) jedzenie. WIem, co mówię, bom właścicielka suki-niejadka, z którą na niejadztwo jeździliśmy do weterynarza :oops: . Żaden pies dobrowolnie nie zagłodził się na śmierć i właśnie, że jak pies nie je, to bez łaski, chowamy, niech zgłodnieje, albo nawet natrętnie zacznie się domagać. Moja niejadka zmieniła się w żarłoka jak pojawiła się druga suka, która zmiecie wszystko. :)

Co do kąpieli, to jak radzi daggulka cały czas gadaj, jaki jest kochany, słodki i miły i jaki teraz będzie śliczny i pachnący, obojętnie zresztą co, byle mniej więcej takim tonem jakbyś go chwaliła i zachwycała się nim. Woda nie taka straszna, poza tym to w końcu takie miłe masowanie i głaskanie.

Kustyk to jest bardzo ladne imie :wink: i juz na nie reaguje.

Wczoraj go czesalam i on to bardzo lubi.

Mysle, ze byl wyczesywany, bo jak go zaczelam czesac to stal spokojnie, zadowolony, nawet probowal siada.

Ale niestety :cry: mysle, ze duzo czasu minie zanim ta nozka bedzie sprawna.

Tak sobie pomyslalam, ze niby nie je a kotom to by wyzeral.

Obserwuj go, proszę

bo brak apetytu może być objawem choroby, choćby odkleszczowej babeszjozy,

lub z powodu nóżki,

jak dla mnie trochę za krótko jest u Ciebie żeby już grymasił na jedzenie,

chyba że korzysta z kociej miski cichaczem,

trzeba być czujnym,

jeśli brak apetytu się przedłuży pokazała bym go wetowi,

(ale może ja przewrażliwiona jestem po babeszjozie moich psów?)

a w ogóle to warto karmić psa raz(ew. 2 ) dziennie o stałej porze, bez podjadania, wtedy widać czy pies ma apetyt,

Piesek prześliczny, podobny do naszego Czarnego, tylko trochę mniejszy, ale doskonale rozumiem czym Cię ujął :D

No. Kuśtyk jest już elegancki i czyściutki, tylko...

Całymi dniami przesiaduje u mojego sąsiada, bo tam są dwa psy i się świetnie bawią. Wieczorem przychodzi, doataje jeść, kladzie się spać, a koło 7 znowu do sąsiada. Sąsiad mówi, że mu nie przeszkadza.

Jak tak dalej pójdzie, to sąsiad będzie miał następnego psa.

Madd, nasza suczka posmakowała u rodziców kocich chrupek i od tego czasu nie je psich. Kupuję kocie dla psa, a ona je uwielbia. Myślę, że to jedzenie jest podobne w składzie i że żadna krzywda jej się nie stanie :roll:

Podobno wcale nie. Mnie wetka ostrzegała, żebym nie dawała psu kociego, bo ma zupełnie inny skład i może psu zaszkodzić (ale moja suka jest bardzo wrażliwa). Kocie lepiej pachnie, bo koty bardziej wybredne.