Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prasowanie.........

fennel

Recommended Posts

Ja własnie zakupiłam nowe.

Najnowszy PHILIPS Azur Ionic ( z jonizacją) to w kolorze białym z dodatkami szarego.

150g wyrzut pary,2400W moc, stopka steam Tip, strażak, nakładka na zelazko tak ,że można chowć jeszcze gorące, można wlewać wodę z kranu)

Dokładny opis na stronie philipsa

Pracuje super POLECAM. Ceny na allegro niższe niż w sklepach o około 100 (chyba ,że od miesiąca coś się zmieniło)

Mam ten sam model zelazka i tez moge z cala pewnoscia polecic.

Deska, dobrze jesli jest szeroka, ale nie bardzo szeroka. Te bardzo szerobie to chyba tylko do prasowania poscieli . Z doswiadczenia wiem (doswiadczenie 1,5 rocznej mezatki :) ) , ze srednio szeroka jest najlepsza - czesciej ptrasuje sie ubrania niz posciel. Poleczka pod deska tez jest dobrym pomyslem a miejsce na odlozenie zelazka to moim skromym zdaniem warunek konieczny :) Antenka moze byc ale nie musi.

Nie chce mi się wyciągać papierów, ale w uproszczeniu: jonizacja rozbija parę wodną na drobniejsze cząsteczki dzięki temu głębiej wnikają w ubranie i łatwiej rozprasować.

Mam też suszarkę z jonizacją i super prostowalnicę do włosów z jonizacją. Włosy super lśnią. Siostra nie mogła zrobić kucyka bo gumka, obszyta materiałem, zsuwała się :-)

CO Wy prasujecie....?!

Mam najzwyklejszego w świecie Tefala za 100 zl. Jakąś tam parę wypuszcza, niedproasowań żadnych nie widzę... Po co Wam sprzęt do prasowania za jakieś masakryczne pieniądze? :o

Jakoś mi na myśl przychodzi budowa w domu basenu... olimpijskiego. Tylko dlatego, że mniejszy nie jest olimpijski.

Nie chce mi się wyciągać papierów, ale w uproszczeniu: jonizacja rozbija parę wodną na drobniejsze cząsteczki dzięki temu głębiej wnikają w ubranie i łatwiej rozprasować.

Mam też suszarkę z jonizacją i super prostowalnicę do włosów z jonizacją. Włosy super lśnią. Siostra nie mogła zrobić kucyka bo gumka, obszyta materiałem, zsuwała się :-)

No ja też niby mam suszarkę z jonizacją - słyszałam że się nie elektryzezują włosy i rzeczywiście wydaje mi się że to działa, ale nie lśną i gumka mi nie spada :cry: (z włosów oczywiście :wink: )

Ale że para wodna - nie wiedziałam - dzięki :) Ale naprawdę zauważyłaś że się łatwiej prasuje?

CO Wy prasujecie....?!

Mam najzwyklejszego w świecie Tefala za 100 zl. Jakąś tam parę wypuszcza, niedproasowań żadnych nie widzę... Po co Wam sprzęt do prasowania za jakieś masakryczne pieniądze? :o

Jakoś mi na myśl przychodzi budowa w domu basenu... olimpijskiego. Tylko dlatego, że mniejszy nie jest olimpijski.

Ja mam jeszcze gorsze i zyjce.

Autorko wątku nie obraź sie, ale sama mówisz, że masz dobre żelazko...więc po co zmieniać?

Bo w nowym domu MUSI być wszystko nowe?

Ja mam jeszcze gorsze i zyjce.

Autorko wątku nie obraź sie, ale sama mówisz, że masz dobre żelazko...więc po co zmieniać?

Bo w nowym domu MUSI być wszystko nowe?

Dlaczego od razu kupno nowego sprzetu MUSI oznaczac, ze ktos chce nowe, wypasione, na pokaz, bo ma nowe lokum?

Czeka mnie spora, bardzo daleka przeprowadzka i mam limit bagazowy, wiec musze z niektorych rzeczy zrezygnowac. Gdybym mogla sobie tak o wszystko zabrac, to nie powstalby ten watek, bo po co mi cos co mnie nie interesuje. Pytam o porade w sprawie nowego zelazka, a musze sie tlumaczyc, dlaczego nie pozostane przy starym....... :roll:. Prosilam o porade, a nie pytania po co mi jak mam?

Wszystkim bardzo dziekuje za porady. Wszelkie stacje, super parowacze, olbrzymy do prasowania ala rodem z pralni za pare tys. odpadaja, potrzebuje po prostu zwyklego, dobrego zelazka :).

Wszystkim bardzo dziekuje za porady. Wszelkie stacje, super parowacze, olbrzymy do prasowania ala rodem z pralni za pare tys. odpadaja, potrzebuje po prostu zwyklego, dobrego zelazka .

Jestem facetem od niedawna sam w domu nienawidzę prasować..nie znoszę..ale..posłuchałem którejś z szacownych forumowiczek i w media kupiłem to ustrojstwo..Philips GC 4410..naprawdę jakoś mi to idzie i nie męczy..chyba dobre i nie takie drogie..

Prasuje bdb(a nigdy mi nie wychodzła ta sztuka myslałem ze wyprasowane załozyłem a tu error)...przy tym zelazku nie mam problemów..zapłaciłem w medi 249zł..ale na necie znadziesz taniej..od 189zł..

Ja mam tefala power jeans 125 mg/min. Fajna maszynka, polecam.

Prasowanie z wytwornicą to inna półka. Niestety nieporęczna do przechowywania/wyciągania - njalepiej żeby cały czas w pralni stało. Jak ktoś lubi prasowac przed tv to prędzej ekran do pralni wstawi ;) Wytwornice za 300 zł to niestety, jak żelazko za 100 :-?

Bosch ma też w ofercie coś dla panów. Manekin parowy do prasowania koszul/t-shirtów. Odziewa się go, włacza guziczek i ... 8)

No ja też niby mam suszarkę z jonizacją - słyszałam że się nie elektryzezują włosy i rzeczywiście wydaje mi się że to działa, ale nie lśną i gumka mi nie spada :cry: (z włosów oczywiście :wink: )

Ale że para wodna - nie wiedziałam - dzięki :) Ale naprawdę zauważyłaś że się łatwiej prasuje?

Gumka spada po prostowalnicy z jonizacją :lol: No chyba ,że to zwykła mocna frotka lub inna na mocnej gumie.

Gumka spada po prostowalnicy z jonizacją :lol: No chyba ,że to zwykła mocna frotka lub inna na mocnej gumie.

Ja mam Braun Freestyle saphir 1900 Watt, chyba coś w rodzaju polecanego wcześniej Philipsa. Jest strażak Sam :), nakładka,żeby można było

prasować rzeczy bez nabłyszczania ich (nie używam), podwójny

wydmuch pary wodnej (jak chce się bardziej nawilżyć)-używam

i noga (?) z niezniszczalnego metalu (jak upadnie, to płytki pójdą,

i całe żelazko, ale ta noga nie:)

• 1 month później...
dla mnie podstawa to niezawodne zelazko, sama mam generator pary tefal, to dziala na zasadzie stacji parowej i nie ma rezczy ktorej by sie z tym urzadzeniem nie wyprasowalo. inna kwestia to fakt, ze i na desce nie mozna oszczedzac, lepsza jest szeroka, dosyc miekka i z trzymaczka na kabel oraz specjalna mini-deseczka do prasowania rekawow...

dla mnie podstawa to niezawodne zelazko, sama mam generator pary tefal, to dziala na zasadzie stacji parowej i nie ma rezczy ktorej by sie z tym urzadzeniem nie wyprasowalo. inna kwestia to fakt, ze i na desce nie mozna oszczedzac, lepsza jest szeroka, dosyc miekka i z trzymaczka na kabel oraz specjalna mini-deseczka do prasowania rekawow...

... i z panią, która tym żelazkiem wywija najlepiej :wink:

Kurczę coś czuję że moja deska nie wytrzyma przeprowadzki... :roll: :D