Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co za idiotyczny wypadek.

retrofood

Recommended Posts

Kurna, nie poszedłem dziś do pracy. Bo wczorej miałem wypadek. Idiotyczny, aż strach.

Jechałem w autobusie. Siedziałem sobie grzecznie na fotelu i drzemałem, ufny w umiejętności kierowcy. A ten bęcwał wykorzystał pustą drogę i wjeżdzając na rondo w ogóle nie zwolnił. A skęcaliśmy w lewo. Pęd pojazdu wyrzucił mnie z fotela, uderzyłem najpierw w fotel po przeciwnej stronie przejścia, i potem w ten, na którym wcześniej siedziałem i spadłem na przejście.

Efekt? - Rozbite prawe kolano, rozbity nadgarstek lewej ręki, rozbity prawy bark, okaleczenia ręki zerwaną bransoletą zegarka i - co najgorsze - dwa ogromne guzy na głowie. I prawdopodobny wstrząs mózgu, bo dzisiaj co chwilę zbiera mi się na wymioty i parę razy straciłem nieoczekiwanie równowagę.

Wypadałoby się z PKS-em sądzić, ale nie mam siły.

A wydawałby się, że skoro autobus wypadku nie miał, to podróżować można bezpiecznie...

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Idź do neurologa, takie zawroty mogą się niestety ciągnąć - wydaje mi się, że przy wstrząsie mózgu nie pamiętałbyś zdarzenia ( kiedyś to miałam i kasacja totalna, w szpitalu mówili że to tak jest) , więc może to było silne wstrząśnienie - w każdym razie z łepetyną nie ma żartów, lepiej na zimne dmuchać...

PS. Tyż siedzę na chorobowym - angina ropna plus zapalenie jamy ustnej :evil: A pogoda taka piękna, pogrzebałby w ogródku :-(

Żadne do wyrka, pliś! Do lekarza piorunem! Jak już masz odruchy wymiotne to wystarczy żeby trzeba było to sprawdzić. Zaburzenia równowagi to już naprawdę nadto.

Ma cię kto zawieźć? Jak nie to po taksówkę i szoruj byle szybciej, najlepiej od razu na oddział ratunkowy, bo tam się na urazach powinni znać najlepiej i mieć sprzęt. Procesowanie zostaw na potem, choć jeśli wyjdą Ci jakieś paskudztwa, to od razu poproś o obdukcję na wszelki wypadek, ale willi za to nie zbudujesz. Nawet dla psa.

Teraz już zostaw forum i jak najszybciej leć na pogotowie.

[/b]

Gość M@riusz_Radom

Wypadałoby się z PKS-em sądzić, ale nie mam siły.

Należało wezwać Policję i poprosić o interwencję karetkę pogotowia. Potem dogadać się z papugą na 50/50 i problem z głowy. Kolega ten sposób wyrwał od MPK znaczną sumę a nie stawił się na żadnej rozprawie. Wsio załatwiał papuga ustanowiony jako pełnomocnik.

Czy oni to sobie potem zrekompensowali z pensji kierowcy idioty to już ich problem.

Gość M@riusz_Radom

Niestety, niektórych da się reformować tylko i wyłącznie poprzez mocne bicie po kieszeni.

W przypadku Radka pan kierowca chciał się załapać na skrzyżowaniu na wczesnym czerwonym jednocześnie wykonując dość ostry skręt w prawo .. Skończyło się na obrażeniach ogólnych i dość mocno rozciętej głowie.

Darować takie coś ?

Stasiu, nie sam do lekarza. Wezwij karetkę. Założą Ci kołnierz, jeżeli masz wstrząsnienie to prawdopodobnie obniża Ci sie cisnienie. Staraj się nie wymiotować, bo wtedy głowa bardziej boli, unikaj ostrego światła - prawdopodobnie możesz miec powiększone źrenice.

szybkiego powrotu do zdrowia

O rany, Staszek! :o

Majka ma rację, karetka i do szpitala!

Nie wolno tego lekceważyć, z głową nie ma żartów!

Kciuki trzymam za szybki powrót do zdrowia.

I każ zrobić obdukcję - kierowca powinien odpowiedzieć za takie wożenie ludzi jak worków z ziemniakami. :evil:

Stachu, nie będę się powtarzał. Wszyscy którzy tu napisali maja rację.

KARETKA< BADANIE OBDUKCJA i wracaj do zdrowia, a potem zobaczymy. I weź znajomego prawnika. Coś z odszkodowania utargujesz. :)

Stachu, nie będę się powtarzał. Wszyscy którzy tu napisali maja rację.

KARETKA< BADANIE OBDUKCJA i wracaj do zdrowia, a potem zobaczymy. I weź znajomego prawnika. Coś z odszkodowania utargujesz. :)

Eeech, gdyby to było w Stanach, już bym Ci milionów gratulował ;)

Ale prawdą jest, że tak należy zrobić - jak w cytacie.

...słonica zderzyła się z autobusem...

Jej! To Ty jeszcze zwierzątko miałeś ze sobą :o

Czemu jeszcze nie na pogotowiu ??

Połozyłem się na chwilę i zasnąłem :(

i nikt mnie nie budził.

jakoś to będzie...