sylvo 29.09.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Po wygaśnięciu w piecu szybko stygnie mi woda w bojlerze. Najpierw pompka przegania wodę coraz chłodniejszą, a jak spadnie poniżej 40 oC to się wyłączy. Teraz zaczyna działać grawitacja i bojler ogrzewa kaloryfery na poddaszu.Całość skutkuje tym, że rano woda jest ledwo ciepła. Próbowałem już różnych kombinacji, latem jedynie bojler i kaloryfer w łazience na dole i woda była ciepła przez dwie doby.Może ktoś ma jakieś ciekawe rozwiązanie problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 29.09.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 czy masz cyrkulację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.09.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 dwie pompki i dwa osobne obiegi do grzania CWU i CO. teraz przypuszczam masz bojler wpięty równolegle do obiegu c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelppp33 01.10.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 A czy nie da się założyć zaworu zwrotnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 01.10.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 chyba dobrze by było nagrzewać cwu i potem zamykać tą nitkę na wejściu i wyjściucentralne dalej będzie grzało, ale nie będzie wymiany wody z bojlera i będzie ona tam dłużej ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 06.10.2008 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Zamykanie o otwieranie jest kłopotliwe, zapomnę zamkąć/otworzyć i większy kłopot będzie.Zawór zwrotny pewnie nie zadziała bo potrzebuje większej siły strumienia wody a zadziałałby i tak jak pompka wystudzi wodę.Myślę nad jakimś elektrozaworem z czujnikiem temperatury, tylko czy takowe coś jest na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts