aero 29.09.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 witam chciałem zrobić coś takiego: z kominka wychodzą spaliny do wężownicy z szamot, wężownica tworzy ścianę (łącznie z siedziskiem) a całość jest jest obłożona kaflami spaliny na koniec lecą w komin teraz przyszło mi do głowy coś innego - wężownica jest zasilana z turbinki od dgp jeśli jest to wykonalne to proszę o sugestie jak to można wykonać wolę trochę wiedzieć przed spotkaniem ze zdunem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.09.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 gratuluję ilości przychodzenia do głowy http://forum.muratordom.pl/wspomaganie-pompy-ciepla,t141590.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.09.2008 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 jeśli ma być zasilana z dgp to musi byc specjalny wkład który zniesie obieg zamkniety powietrza np Brunner lub Dynamic. Ja będę miał Dynamica bez żadnego DGP - cała ściana będzie wielkim "kaflem" grzejnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts