Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Większość opinii na temat wkładów jest pozytywna, ale mam nadzieję że ludzie mylą tych producentów. Raz piszą przez 'w', raz przez 'v'. Pytanie więc do znawców - czym różnią się te wkłady? Oczywiście poza wyglądem :) Znalazłem informacje że niby obydwie firmy dają 10 lat gwarancji, wagowo piece są praktycznie identyczne, obie firmy robią żeliwne z monolitu. No ale jednak firmy są różne... ;)

https://forum.murator.pl/topic/109372-czym-r%C3%B3%C5%BCni-si%C4%99-wk%C5%82ad-tarnawa-od-tarnava/

Też swego czasu o to pytałem. Co ustaliłem jest w wątku poniżej ale jest tego niewiele, nikt nie potrafił udzielić jednoznacznej odpowiedzi. W końcu kupiłem Dovre.

http://forum.muratordom.pl/post2250676.htm?highlight=tarnawa#2250676

Dzięki - jakoś nie mogłem wcześniej tego znaleźć. Trochę mi się już rozjaśniło :) Niemniej jeżeli trzeba będzie wybrać jeden z nich, to decydujący będzie chyba jednak wygląd.

praktycznie niczym ,firma się rozpadła i powstały dwie oddzielne, obie produkują wysokiej jaości. Jedna z nich ma jakiś certyfikat europejski .

Wyglądowo jedne mają znak "W" drugie nie ,ładniejsze są te bez znaku

Gość ZW

Studiowałem temat nie bardzo dawno przy okazji wyboru kominka - różną się na pewno sposobem zamknięcia. Obejrzyj dokładnie klamki.

Zanim sie zdecydujesz na zakup koniecznie obejrzyj Tarnaw(v)ę w naturze, stojącą bezpośrednio obok innego markowego kominka z żeliwa.

pozdrawiam