TMK 30.09.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Witam Z dzisiejszej wybiórczej: "Inwestorzy zastanawiali się kto będzie następnym kandydatem do bankructwa. Na giełdzie we Frankfurcie papiery Commerzbanku, który jest właścicielem polskiej grupy BRE, runęły o prawie 23 proc. W Mediolanie, po spadku o 9 proc., w ogóle zawieszono notowania papierami UniCredit (strategiczny udziałowiec naszego Banku Pekao)." i żeby nie było paniki "Mimo wszystko radziłbym nie trzymać w jednym banku więcej pieniędzy, niż wynosi suma chroniona przez Bankowy Fundusz Gwarancyjny. To równowartość 22,5 tys. euro, czyli ok. 75 tys. zł." Co o tym sądzicie? czy fundusz gwarancyjny jest wystarczającym zabezpieczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 30.09.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Nie siej paniki, bo jeszcze ktoś się wystraszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.09.2008 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Nie siej paniki, bo jeszcze ktoś się wystraszy. i co z tego? Polacy są znani z tego, że niechętnie zmieniają banki. Ja mając konta w różnych bankach, mając choćby 5% możliwości zagrożenia środków, od ręki przerzucam wkład do innego banku. W radiu dzisiaj także wspominali o funduszu gwarancyjnym, były chyba dwie wersje 1. do 1000euro zwrot 100% 2. do 22tys. euro 90% Kryzys jest w stanach (i dobrze...), rykoszetem będzie w europie, nas nie ominie i lepiej przygotować się na wszelkie możliwości. Jak chcesz, to kupuj dolary za trochę zaczną rosnąć, a złoto znów straci na wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ab1719500475 02.10.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 nie ma zartów, unicredito mi wisi z transzą juz tydzień, chyba mnie szlag trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krogulec14 03.10.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 tak z ciekawości to wszystkie banki na naszym rynku mają gwarancje państwowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackyx 04.10.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 gwarancje państwowe ma tylko PKO BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 04.10.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Lista banków objętych gwarancjami Bankowego Funduszu Gwarancyjnego znajduje się na stronie http://www.bfg.plCzasy państwowego PKO BP już minęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.10.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 nie ma zartów, unicredito mi wisi z transzą juz tydzień, chyba mnie szlag trafico to jest jeden tydzień niektórzy czekają dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.arek 07.10.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 gwarancje państwowe ma tylko PKO BP. wydaje mi się że nie ostatnim bankiem który takowe miał był BGŻ, ale to z 10 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts