jacekp71 31.10.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 dziekuje, dziekuje. cala klatka schodowa jest wylozona plytkami ceramicznymi zirconio petra w kolorze bianco. to plytki 20 X 20 cm ze struktura wygladajaca jak drobny lupek. jest w calosci szkliwiona, wiec jest bardzo latwa w utrzymaniu czystosci mimo wrazenia trojwymiarowosci. .... ladne i nietanie cos okolo 100-120zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 01.11.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 My planujemy podświetlić schody listwami LED (dostępne na allegro), z 5 punktami świetlnymi (około 10-15cm), umieszczonymi co drugi schodek umieszconymi od góry stopnia, tak, żeby nie było widać samego źródła światła a tylko same światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 01.11.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 U nas również ledy...takie podobały nam sie od początku i takie zakupilismy barwa światła zimna...mógłybyc w barwie ciepłej ale niestety niema trudno nam i tak sie podoba...http://images45.fotosik.pl/15/5a8efe195b6ea9e9m.jpgW dzieńhttp://images38.fotosik.pl/22/3714ad4c0b2f1446m.jpgI w nocyhttp://images27.fotosik.pl/286/ae4be1e2acb71af4m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 01.11.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 .... ladne i nietanie cos okolo 100-120zl/m2 akurat nie, 60 zl za sztuke. uwazam ze jak na oprawe z ladnym szklem, to przyzwoita cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 01.11.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Koledze raczej chodziło o płytki... i podał cene z m2 a nie oprawę schodową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 02.11.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Ja mam powerledy (5 szt) na co 3 stopniu z soczewka skupiajaca i mozliwoscia kirunku swiatła. Wiec jak sie je zapali to powstaje taki fajny swiecacy owal na trepie... no i nie swieca po oczach, bo sa skierowane na stopnie.. Zakupilismy opcje z ciepłym żółtym swiatłem. Firma Spotlight. Niestety nie sa tanie... podajze 750 zł za 5 szt http://img221.imageshack.us/img221/2065/img0210rt9.jpg fantastyczne ale niestety cena powalająca jak dla nas - potrzebujemy 17sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 02.11.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Koledze raczej chodziło o płytki... i podał cene z m2 a nie oprawę schodową a to przepraszam... plytki 104 zl za mkw, fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 28.03.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Podbiję temat. Może macie jakieś nowe propozycje...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 28.03.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Podbiję temat. Może macie jakieś nowe propozycje...? napisz w jakim celu podbijasz temat ?, bo jednak czegoś nie rozumiem > Cytat-----To okno ma jeden największy plus... Na zewnątrz na przeciwko okna jest lampa uliczna i światło z niej padając do środka oświetla nasze schody wewnątrz domu. Co za tym idzie można zrezygnować z oświetlenia schodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 28.03.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mógłbym przemilczeć, mógłbym rozpocząć kolejną pyskówkę.Ale...To, że tak napisałem nie znaczy, że nie mogę sobie takowego oświetlenia schodów założyć. Może zauważyleś, że okno na ten moment nie ma żadnego systemu zasłaniania. Jeżeli takowe się pojawi to i takie oświetlenie schodów stanie się raczej niezbędne. Są też przypadki, że jakiś dupek wędrujący chodnikiem postanowi rzucić kamieniem w lampę...(mam nadzieję, że tego nie zrobi), może być też tak, że taka lampa po prostu zgaśnie z przyczyn czysto technicznych. Mam nadzieję, że ta odpowiedź Cię usatysfakcjonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 28.03.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mógłbym przemilczeć, mógłbym rozpocząć kolejną pyskówkę. Ale... To, że tak napisałem nie znaczy, że nie mogę sobie takowego oświetlenia schodów założyć. Może zauważyleś, że okno na ten moment nie ma żadnego systemu zasłaniania. Jeżeli takowe się pojawi to i takie oświetlenie schodów stanie się raczej niezbędne. Są też przypadki, że jakiś dupek wędrujący chodnikiem postanowi rzucić kamieniem w lampę...(mam nadzieję, że tego nie zrobi), może być też tak, że taka lampa po prostu zgaśnie z przyczyn czysto technicznych. Mam nadzieję, że ta odpowiedź Cię usatysfakcjonuje... więc , na chwile obecną jest to rozwiązanie dodatkowego podświetlenia , A to ze nie ma zadnego systemu zaslaniania jak napisałeś , to skojarzyłem ze jest celowe , < Zart , Witryny w Amsterdamie > , Powracając do tematu takie , pomysły raczej się realizuje wcześniej , z dodatkowym oświetleniem . A pisze to do Ciebie w takim celu , aby błędy jakie popełniłes nie powielał ktoś inny , I druga sprawa nie pisałbym głosno ,ze korzystasz z oświetlenia miasta za free , A czyta to wiele osób i rachunek może być powiększony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 28.03.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Wcześniej owszem można zrealizowac pod warunkiem, że się wie gdzie wypadną stopnie. W przypadku moich schodów decyzje były podejmowane dopiero na samym końcu (nie mogliśmy się zdecydować jakie schody będą). Przewód zasilający i wyłączniki schodowe na dole i górze jaknajbardziej są założone. Wyzłobić rowek na schowanie przewodu od puszki do puszki i zrobienie otworu na puszkę nie stanowi na tym etapie zbyt wielkiego problemu. Ściana na której idą schody jest i tak jeszcze raz przeznaczona do malowania.Niektóre decyzje nie są więc błędami lecz zamierzonymi działaniami.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts