Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ktora z nowosci wnetrzarskich przetrwa i nie bedzie kiczem

popcarol

Recommended Posts

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

minkapinka gratuluje domu - swietnie sie prezentuje.

Tutaj bonie wygladaja dobrze. Problem z boniami jest podobny jak z kolumienkami. W domach dla ktorych one pasuja OK, ale czy do wszystkich pasuja?. Bboniami i kolumienkami są takze upiekszane domy w ktorych gryzą sie one z bryłą domu. Nastepuje totalne pomieszanie stylu i otzrymujemy cos w rodzaju domku góralskiego z elematami dworku staropolskiego wymieszanego z budynkiem modernistycznym. Przy wszelkiego rodzajach remontach starych domow są one dodawane w sposob czesto bezmyslny. Architektura w najblizszej okolicy mojego miejsca zamieszkania wyglada jak moda na poczatku lat 90-tych. Wtedy tez modne były białe skarpetki, noszenie adidasow do garnituru czy noszenie półbutow do dresu. Minęło 10 lat i gusty Polaków troche sie poprawiły. Za 10 lat wzrosnie takze swiadomosc "urody" w architekturze.

Nie wiem czemu, ale mam przeczucie że z mody wyjdą półokrągłe wanny i drobniutka mozaika je oblepiająca. A może tak myślę, bo mi się to nie podoba? Pewne jest jedno, jeśli raz modna jest np. biel na ścianach, to za jakiś czas wszyscy wariują z kolorami. Musi być zawsze jakiś zwrot, inaczej byłoby nudno.

tak jak kiczem tez sa kryształowe żyrandole.

Mam pytanie jesli pozwolisz ?

Czy dane ci bylo widziec krysztalowy zyrandol ?

Jakos nie wydaje mi sie .

O ile moge zrozumiec , ze nie kazdem sie podoba taki zyrandol , to ciezko mi pogodzic sie z opinia , ze to kicz .

minkapinka gratuluje domu - swietnie sie prezentuje.

Zartujesz prawda?

Przeciez to zydowska synagoga.

Ale wtopa :oops:

Ja nie z Warszawy - skad miałem wiedziec jaki to budynek.

W programie wycieczki szkolnej do stolicy sprzed 15 lat tam nie bylismy a nawet gdybysmy byli to i tak bym nie pamietał.

rrmi nie czuj sie "wzywany do tablicy"

Znowu uwazam, ze pokutuje reguła 10/90.

W 10% przypadkow kryształowy żyrandol do wnetrza utrzymanego w pasującym stylu bedzie ok. Niestety po wielu "wycieczkach" u nowowybudowanych znajomych kryształowy żyrandol (a może to były zwykłe plastikowe swiecidełka) był conajwyżej objawem "chęci wyróznienia sie właściciela" a nie potrzebą utrzymania odpowiedniego klimatu wnętrza.

w/g mnie zdecydowanym kiczem okaże się mozaika. Pamiętam 30 lat wstecz była w moim rodzinnym domu ("z braku laku" ) w łazience i po paru latach mi jako dziecku bardzo się to nie podobało. Po kilku latach została zmieniona na tradycyjne płytki i teraz łazienka jest podadczasowa - ok.

W mojej nowej łaience też mam mozaikę ale tylko jako dekor.

w/g mnie zdecydowanym kiczem okaże się mozaika. Pamiętam 30 lat wstecz była w moim rodzinnym domu ("z braku laku" ) w łazience i po paru latach mi jako dziecku bardzo się to nie podobało. Po kilku latach została zmieniona na tradycyjne płytki i teraz łazienka jest podadczasowa - ok.

W mojej nowej łaience też mam mozaikę ale tylko jako dekor.

Chyba masz rację....Ja pamiętam basen, na który chodziłam w latach 80-tych - pełno było tej mozaiki wszędzie - i do dzisiaj wydaje mi się, że taka mazaika to tylko na starych nieremontowanych basenach pasuje :-? Nigdy bie będę jej miała w mojej łazience :wink: :wink: (Tamten basen też jest odnowiony 8) )

O ile moge zrozumiec , ze nie kazdem sie podoba taki zyrandol , to ciezko mi pogodzic sie z opinia , ze to kicz .

pluszku a czemu uważasz ,że kryształy to kicz przecie w tym sezonie najmodniejsze

dorzucam do listy szprosy wewnętrzne w oknach plastikowych.. złote już zostały okrzykniete kiczem.. wg mnie pozostałe to kwestia czasu..

jestem w trakcie zamawiania okien drewnianych i dumam nad szprosami zewnętrznymi (ramka nakładana).. to przeciez nie to samo co ponadczasowy szpros konstrukcyjny (którego miec nie będe z lenistwa - mycie takich okien to masssakra).. :-?

pluszku a czemu uważasz ,że kryształy to kicz przecie w tym sezonie najmodniejsze

a czy to co modne musi byc zawsze w dobrym guscie?

Fajny wątek, szkoda tylko że nikt nie odpowiedział na pytnanie która z nowości wnętrzarskch przetrwa :wink:

Wychodzi że żadna.... A zresztą czego by nie zrobić, to za parę lat się znudzi i opatrzy :cry: Może chodzi o to, żeby tak zaaranżować, żeby nie zamykać sobie możliwości w miarę bezproblemowej zmiany potem?

Fajny wątek, szkoda tylko że nikt nie odpowiedział na pytnanie która z nowości wnętrzarskch przetrwa :wink:

Wychodzi że żadna.... A zresztą czego by nie zrobić, to za parę lat się znudzi i opatrzy :cry: Może chodzi o to, żeby tak zaaranżować, żeby nie zamykać sobie możliwości w miarę bezproblemowej zmiany potem?

dorcia racja!! tylko co ja zrobie z tym moim pogiętym dachem jak juz będzie kiczem? :D :D :D (załozyłam, że jeszcze nim nie jest :D :D :D )

nikt nie odpowiedział, bo nikt nie wie :lol:

nikt nie odpowiedział, bo nikt nie wie :lol:

przecież za te kilka - kilkdziesiat lat to i tak będzie klasyka z poczatku czy z pierwszej dekady XXI wieku :lol: