AgaAloes 22.10.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Przeciez bonie pojawily sie w renesansie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 22.10.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 taka to nowość http://images24.fotosik.pl/287/2da5fd798f5cf248.jpg minkapinka gratuluje domu - swietnie sie prezentuje. Tutaj bonie wygladaja dobrze. Problem z boniami jest podobny jak z kolumienkami. W domach dla ktorych one pasuja OK, ale czy do wszystkich pasuja?. Bboniami i kolumienkami są takze upiekszane domy w ktorych gryzą sie one z bryłą domu. Nastepuje totalne pomieszanie stylu i otzrymujemy cos w rodzaju domku góralskiego z elematami dworku staropolskiego wymieszanego z budynkiem modernistycznym. Przy wszelkiego rodzajach remontach starych domow są one dodawane w sposob czesto bezmyslny. Architektura w najblizszej okolicy mojego miejsca zamieszkania wyglada jak moda na poczatku lat 90-tych. Wtedy tez modne były białe skarpetki, noszenie adidasow do garnituru czy noszenie półbutow do dresu. Minęło 10 lat i gusty Polaków troche sie poprawiły. Za 10 lat wzrosnie takze swiadomosc "urody" w architekturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 22.10.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 minkapinka gratuluje domu - swietnie sie prezentuje. Zartujesz prawda? Przeciez to zydowska synagoga. Za 10 lat wzrosnie takze swiadomosc "urody" w architekturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 22.10.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nie wiem czemu, ale mam przeczucie że z mody wyjdą półokrągłe wanny i drobniutka mozaika je oblepiająca. A może tak myślę, bo mi się to nie podoba? Pewne jest jedno, jeśli raz modna jest np. biel na ścianach, to za jakiś czas wszyscy wariują z kolorami. Musi być zawsze jakiś zwrot, inaczej byłoby nudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.10.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 tak jak kiczem tez sa kryształowe żyrandole. Mam pytanie jesli pozwolisz ? Czy dane ci bylo widziec krysztalowy zyrandol ? Jakos nie wydaje mi sie . O ile moge zrozumiec , ze nie kazdem sie podoba taki zyrandol , to ciezko mi pogodzic sie z opinia , ze to kicz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.10.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nie wiem czemu, ale mam przeczucie że z mody wyjdą półokrągłe wanny i drobniutka mozaika je oblepiająca. Jakoś tak (szczególnie mozaika) mają się dobrze gdzieś od starożytności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 22.10.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 minkapinka gratuluje domu - swietnie sie prezentuje. Zartujesz prawda? Przeciez to zydowska synagoga. Ale wtopa Ja nie z Warszawy - skad miałem wiedziec jaki to budynek. W programie wycieczki szkolnej do stolicy sprzed 15 lat tam nie bylismy a nawet gdybysmy byli to i tak bym nie pamietał. rrmi nie czuj sie "wzywany do tablicy" Znowu uwazam, ze pokutuje reguła 10/90. W 10% przypadkow kryształowy żyrandol do wnetrza utrzymanego w pasującym stylu bedzie ok. Niestety po wielu "wycieczkach" u nowowybudowanych znajomych kryształowy żyrandol (a może to były zwykłe plastikowe swiecidełka) był conajwyżej objawem "chęci wyróznienia sie właściciela" a nie potrzebą utrzymania odpowiedniego klimatu wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.10.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 tam jest gwiazda Dawida co do kiczu - jest on rzeczywiście względny: jeśli jest świadomą zabawą w styl - dla mnie - jest do przyjęcia. Kicz to zawsze nadmiar czegoś i nieszlachetność materiału - czyli ukrywanie, że coś udaje coś czym nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 22.10.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ja tez nie z Warszawy. Pierwszy raz to widzialam. Swoja droga..maskra..jak mozna postawic takie osiedle w poblizu takiego budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 22.10.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 co do kiczu - jest on rzeczywiście względny: jeśli jest świadomą zabawą w styl - dla mnie - jest do przyjęcia. Kicz to zawsze nadmiar czegoś i nieszlachetność materiału - czyli ukrywanie, że coś udaje coś czym nie jest. O! bardzo fajnie napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viki-wr 22.10.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 w/g mnie zdecydowanym kiczem okaże się mozaika. Pamiętam 30 lat wstecz była w moim rodzinnym domu ("z braku laku" ) w łazience i po paru latach mi jako dziecku bardzo się to nie podobało. Po kilku latach została zmieniona na tradycyjne płytki i teraz łazienka jest podadczasowa - ok.W mojej nowej łaience też mam mozaikę ale tylko jako dekor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 23.10.2008 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 w/g mnie zdecydowanym kiczem okaże się mozaika. Pamiętam 30 lat wstecz była w moim rodzinnym domu ("z braku laku" ) w łazience i po paru latach mi jako dziecku bardzo się to nie podobało. Po kilku latach została zmieniona na tradycyjne płytki i teraz łazienka jest podadczasowa - ok. W mojej nowej łaience też mam mozaikę ale tylko jako dekor. Chyba masz rację....Ja pamiętam basen, na który chodziłam w latach 80-tych - pełno było tej mozaiki wszędzie - i do dzisiaj wydaje mi się, że taka mazaika to tylko na starych nieremontowanych basenach pasuje Nigdy bie będę jej miała w mojej łazience (Tamten basen też jest odnowiony ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 23.10.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 No to ja poddaję w wątpliwość luksfery, dla mnie ściany z luksferów kojarzą się z rozpadającymi się przepierzeniami w zaniedbanych przychodniach, fabrykach, klatkach schodowych.. Kurcze jakoś nie mogę się do nich przekonać w żadnym wydaniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 23.10.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 tak jak kiczem tez sa kryształowe żyrandole. Mam pytanie jesli pozwolisz ? Czy dane ci bylo widziec krysztalowy zyrandol ? Jakos nie wydaje mi sie . O ile moge zrozumiec , ze nie kazdem sie podoba taki zyrandol , to ciezko mi pogodzic sie z opinia , ze to kicz . pluszku a czemu uważasz ,że kryształy to kicz przecie w tym sezonie najmodniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 23.10.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 dorzucam do listy szprosy wewnętrzne w oknach plastikowych.. złote już zostały okrzykniete kiczem.. wg mnie pozostałe to kwestia czasu.. jestem w trakcie zamawiania okien drewnianych i dumam nad szprosami zewnętrznymi (ramka nakładana).. to przeciez nie to samo co ponadczasowy szpros konstrukcyjny (którego miec nie będe z lenistwa - mycie takich okien to masssakra).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 23.10.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 tak jak kiczem tez sa kryształowe żyrandole. Mam pytanie jesli pozwolisz ? Czy dane ci bylo widziec krysztalowy zyrandol ? Jakos nie wydaje mi sie . O ile moge zrozumiec , ze nie kazdem sie podoba taki zyrandol , to ciezko mi pogodzic sie z opinia , ze to kicz . pluszku a czemu uważasz ,że kryształy to kicz przecie w tym sezonie najmodniejsze a czy to co modne musi byc zawsze w dobrym guscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 23.10.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Fajny wątek, szkoda tylko że nikt nie odpowiedział na pytnanie która z nowości wnętrzarskch przetrwa Wychodzi że żadna.... A zresztą czego by nie zrobić, to za parę lat się znudzi i opatrzy Może chodzi o to, żeby tak zaaranżować, żeby nie zamykać sobie możliwości w miarę bezproblemowej zmiany potem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 23.10.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Fajny wątek, szkoda tylko że nikt nie odpowiedział na pytnanie która z nowości wnętrzarskch przetrwa Wychodzi że żadna.... A zresztą czego by nie zrobić, to za parę lat się znudzi i opatrzy Może chodzi o to, żeby tak zaaranżować, żeby nie zamykać sobie możliwości w miarę bezproblemowej zmiany potem? dorcia racja!! tylko co ja zrobie z tym moim pogiętym dachem jak juz będzie kiczem? (załozyłam, że jeszcze nim nie jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 24.10.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Fajny wątek, szkoda tylko że nikt nie odpowiedział na pytnanie która z nowości wnętrzarskch przetrwa Wychodzi że żadna.... A zresztą czego by nie zrobić, to za parę lat się znudzi i opatrzy Może chodzi o to, żeby tak zaaranżować, żeby nie zamykać sobie możliwości w miarę bezproblemowej zmiany potem? nikt nie odpowiedział, bo nikt nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 24.10.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Fajny wątek, szkoda tylko że nikt nie odpowiedział na pytnanie która z nowości wnętrzarskch przetrwa Wychodzi że żadna.... A zresztą czego by nie zrobić, to za parę lat się znudzi i opatrzy Może chodzi o to, żeby tak zaaranżować, żeby nie zamykać sobie możliwości w miarę bezproblemowej zmiany potem? nikt nie odpowiedział, bo nikt nie wie przecież za te kilka - kilkdziesiat lat to i tak będzie klasyka z poczatku czy z pierwszej dekady XXI wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts