pawlaczynski 09.01.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 aaaa co do budyniu to uwielbiamy czekoladowy, co znalazło odzwierciedlenie na kilku ścianach (w postaci farby, oczywiście). PozdrawiamP.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 09.01.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 aaaa co do budyniu to uwielbiamy czekoladowy, co znalazło odzwierciedlenie na kilku ścianach (w postaci farby, oczywiście). Po co sie tlumaczysz, lubisz co lubisz, a watek nie o tym..... P.S. "Sztuczny" kamien na scianie tez wyjdzie z mody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 09.01.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Sztuczny pewnie wyjdzie ... pisałem o naturalnym. PozdrawiamP.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 09.01.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 jessssu kochany normalnie cały mój dom to jeden wielki kicz Ma: filary, pogięty dach, mało tego szprosy w oknach wewnątrzszybowe . Mało tego będzie tego jeszcze więcej bo planuję zabudowy k-g, łączenie parkietu z gresem - hmmm a czym go połączyć, no wenge mi się nie podoba więc będe modna i trendy bo będe miała orzech???? ale jedno jest pewne będe w nim szczęśliwa i guzik mnie obchodzi czy komuś się podoba czy nie bo przecież najważniejsze jest to że podoba się mojej rodzinie! zresztą wszystko kiedyś wyjdzie z mody a potem i tak kiedyś wróci jak choćby kryształowe żyrandole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.01.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Monikano ale zobacz. teraz są modne kryształowe żyrandole ale jakbym zawiesiła taki złoty z dużą ilością małych kryształków jak to drzewiej bywało to by zęby bolały czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 09.01.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 efilo - no tak, ja pisałam ogólnie zresztą uważam że taki kryształowy żyrandol to nie kicz jak jest w odpowiednio urządzonym wnętrzu - wiadomo ło co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.01.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Myślę, że z nowości we wnętrzach przetrwają odpływy liniowe do prysznica, bo to wygodne rożwiązanie i maskujące miejsce ujścia wody, dające możliwość wygodnego wchodzenia do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 15.01.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Przeciez bonie pojawily sie w renesansie Styropianowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 15.01.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Przeciez bonie pojawily sie w renesansie Styropianowe ? W renesansie nie, ale dzisiaj zabytkowe bonia i gzymsy, nawet te renesansowe restauruje się przemysłowo wytwarzanymi elementami z polistyrenu spienionego i nikomu to nie przeszkadza, niewielu się domyśla z czego są zrobione. Są dużo trwalsze od tradycyjnych, mniej pracochłonne i tańsze. Detal to detal, trudno żeby budować dzisiaj na siłę w kosztownej technologii sprzed kilkuset lat. Równie dobrze można się przyczepić do betonowych fundamentów, pustaków czy blachodachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.02.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 myślę, że ściana w salonie z kamieni czy cegieł.. minie tak jak boazeria ale i tak mi się podoba taki detal a telewizory? Plazma z mody raczej nie wyjdzie, jeśli już to zostanie zastąpiona nowszą wersją, za to napewno zmieni się otoczenie telewizora.. ktoś to dobrze nazwał...-ołtarz?? ciemne meble, typu venge to ja od dziecka pamiętam.. tylko nazewnictwo inne dla mnie to nic nowego wszystko się powtarza, tylko przybiera różne, nowsze kształty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.02.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 myślę, że ściana w salonie z kamieni czy cegieł.. minie tak jak boazeria Tylko, że boazeria, wprawdzie w innej formie, chyba właśnie przeżywa renesans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 17.02.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Jak jesteśmy przy wenge to ja dorzucę palisander- bardzo chciałam jakieś 2 lata temu palisander w kuchni, ale teraz już mi się stanowczo opatrzył bo jest wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.02.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 myślę, że ściana w salonie z kamieni czy cegieł.. minie tak jak boazeria Tylko, że boazeria, wprawdzie w innej formie, chyba właśnie przeżywa renesans nio właśnie na końcu napisałam, że i tak wszystko wróci, tylko będzie odnowione a.. jeszcze tak pomyślałam o szybie w kuchni.. moim zdaniem płytki i tak wygrają, już kilka osób, nawet tu, na forum zmienia zdanie.. Koleżanka stwierdziła, że ma gdzieś to ciągłe pucowanie, a teraz w dodatku szyba pękła przy płycie gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 17.02.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Jak jesteśmy przy wenge to ja dorzucę palisander- bardzo chciałam jakieś 2 lata temu palisander w kuchni, ale teraz już mi się stanowczo opatrzył bo jest wszędzie. I zebrano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 18.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 dorzucam do listy szprosy wewnętrzne w oknach plastikowych.. złote już zostały okrzykniete kiczem.. wg mnie pozostałe to kwestia czasu.. jestem w trakcie zamawiania okien drewnianych i dumam nad szprosami zewnętrznymi (ramka nakładana).. to przeciez nie to samo co ponadczasowy szpros konstrukcyjny (którego miec nie będe z lenistwa - mycie takich okien to masssakra).. a ja sie tez nei do konca zgadzam mam szprosy tylko poziome i dom wyglada moim zdaniem klasycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 18.02.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 dorzucam do listy szprosy wewnętrzne w oknach plastikowych.. złote już zostały okrzykniete kiczem.. wg mnie pozostałe to kwestia czasu.. jestem w trakcie zamawiania okien drewnianych i dumam nad szprosami zewnętrznymi (ramka nakładana).. to przeciez nie to samo co ponadczasowy szpros konstrukcyjny (którego miec nie będe z lenistwa - mycie takich okien to masssakra).. a ja sie tez nei do konca zgadzam mam szprosy tylko poziome i dom wyglada moim zdaniem klasycznie Dokładnie,przecież wszystko zależy w jakim stylu jest bryła domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.02.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Dokładnie,przecież wszystko zależy w jakim stylu jest bryła domu. Ale nie chodzi o szprosy jako takie tylko te wewnętrzne podróbki szprosów najczęściej w kolorze złotym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 18.02.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Dokładnie,przecież wszystko zależy w jakim stylu jest bryła domu. Ale nie chodzi o szprosy jako takie tylko te wewnętrzne podróbki szprosów najczęściej w kolorze złotym... No dzięki ja właśnie mam takie podróbki tylko w kolorze okien Na normalne kaski zbrakło a drewnianych okien nie braliśmy pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 18.02.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 dorzucam do listy szprosy wewnętrzne w oknach plastikowych.. złote już zostały okrzykniete kiczem.. wg mnie pozostałe to kwestia czasu.. jestem w trakcie zamawiania okien drewnianych i dumam nad szprosami zewnętrznymi (ramka nakładana).. to przeciez nie to samo co ponadczasowy szpros konstrukcyjny (którego miec nie będe z lenistwa - mycie takich okien to masssakra).. Akurat szprosy wewnątrzszybowe są i w drewnie i z pcv z tego samego - z aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 13.05.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 IMO przetrwają: proste, oraz klasyczne w formie kominki, proste niezbyt skomplikowane dachy, podłogi z drewna w niezbyt agresywnym kolorze i wzorze, nieduże łazienki w jasnych, stonowanych kolorach, stonowane kolory we wnętrzach, białe/bardzo jasne sufity. Mam nadzieję że nie przetrwają bo iMO sa do bólu kiczowate: kominki przypominające wielkością, formą i ilością półeczek kombajn. "kapliczki jak na Boze Ciało" z półeczkami i światełkami na telewizor wkomponowane w stojący obok kominkowy kombajn. Olbrzymie dachy kopertowe, łamane dodatkowo gdzie się da, upstrzone do tego lukarnami, balkonikami i co tam jeszczena dachu da się upchnąć. Ogródki zwane ogrodami z obowiązkowym skalniaczkiem, strumyczkiem i oczkiem wodnym ze złotymi rybkami. Hektary podwórka wyłożone kostką w cudaczne wzory, kształty i kolory. Dumam teraz nad wygladem mojego domu, chodzi mi konkretnie o dach. Lukarenki w nadmierze juz mnie mdlic zaczynaja, to samo wszedobylskie 'dworki', pasuja do otoczenia i dzialki czy nie. Czy generalnie lukarny beda 'be' czy ich nadmiar/styl? Proroctwa? Planuje dom klasyczny, niekrzykliwy: bialy z ciemnym dachem i jasnymi oknami, dach dwyspadowy, jedna lukarna. Recznie kuta w zelazie balustrada. Mam nadzieje, ze bedzie sie godnie starzal. Kiedys, dawno temu moja znajoma powiedziala mi: jak znajdziesz w lesie borowika, to bedzisz wiedziala, ze to on. Wyglada szlachetnie. Jakos ten borowik do dzisiaj kojarzy mi sie z klasa i pieknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts