jen77 22.05.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Dokładnie,przecież wszystko zależy w jakim stylu jest bryła domu. Ale nie chodzi o szprosy jako takie tylko te wewnętrzne podróbki szprosów najczęściej w kolorze złotym... Szprosy w kolorze złotym to juz teraz dla mnie kicz, inne OK, nawet miałam sama dawać szprosy w oknach, ale po pierwsze musiałabym dopłacić 4tys. a po drugie mam okna PCV i te wewnatrzszybowe szprosy w kolorze orzech są mało widoczne ( odbicia na szybie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 22.05.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Dokładnie,przecież wszystko zależy w jakim stylu jest bryła domu. Ale nie chodzi o szprosy jako takie tylko te wewnętrzne podróbki szprosów najczęściej w kolorze złotym... Szprosy w kolorze złotym to juz teraz dla mnie kicz, inne OK, nawet miałam sama dawać szprosy w oknach, ale po pierwsze musiałabym dopłacić 4tys. a po drugie mam okna PCV i te wewnatrzszybowe szprosy w kolorze orzech są mało widoczne ( odbicia na szybie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 22.05.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 moik zadaniem kiczem bedą, anwet już śa przkombinowane sufity podwieszane, a już szególnie fale i półeczki w dużej ilości z regipsów. Sufity tak - robić, anie z przesadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 22.05.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Kiczem są też wg mnie niektóre rozwiązania i pomysły przeniesione z dużych rezydencji i wysokich loftów o otwartych przestrzeniach do małych domków i mieszkań. Tak będzie np. z ceglaną ścianą, betonem architektonicznym w niewielkich, zamkniętych salonach itp. oho, będę miała kiczowaty salon. ALE FAJNIEEEEE!!!!!!!!!!!!! http://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif z Twoim wyczuciem i gustem na pewno nie zrobisz kiczu ! Ale za to będziesz miała 4-metrową choinkę na Boże Narodzenie chyba jak ją sobie potnę na kawałki, Nefer! bo Ty o betonie a ja o o twartych przestrzeniach - chyba muszęsię przespać Akurat u Ciebie klimaty są fajne i raczej o kiczu nie mam mowy :) Ja będę miała strszny kicz: - ledy - podświetlone schody - ledy w suficie (co prawda nie zdecydowałam się na podwieszany, ale za to ma pełno kiczowatych półeczek GK w salonie) - stalową balustradę do drewnianych trepów (bardzo podoba mi sie to połącznenie i pasuje do mojej stalowej rury od kominka) listę uzupełnię i tutaj jakoś kicz trudno mi znaleźć Bo dlaczego niby stalowa balustrada miała by być kiczem z drewnianymy schodami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 22.05.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 poza tym, jak ktoś już stwierdził sztuczny kamień na ścianę. Ciemne płytki w łazience może nie beda kiczem, ale przestaną się podobać, lepiej używac naturalnych barw w elemntach stałych typu podłogi płytki w łazienkach, bo o ile śianę mońża przemalować, tapete zedrzeć to już płytki gorzej. Jeśli sa tanie panele to tez nie szkoda będzie wymienic, ale jeśli mamy drewniane deski typu barlinek tylko drogie - może być problem, parkiet mozńa zawsze cyklinować, a te deski to nie wszystkie I przede wszystkim unikac przesady tak w kolorystyce jak i dodatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 22.05.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 A tak w ogóle przeraża mnie ten wątek, dom budujemy dla siebie a nie dla kogoś .. amen Ano właśnie, nam ma się podobać, bo w tych wnętrzach to my się mamy dobrze czuć, a za modą trudno nadążać - dom stałby się wtedy studnią bez dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 22.05.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Jestem podobnego zdania. A tak generelnie - to o gustach się nie dyskutuje... Watek zalozylam, bo zastanawialam sie jakie sa Wasze opinie. Jestesmy na finiszu i nie interesuje mnie czy komus sie u mnie spodoba czy nie, w koncu ja tam bede mieszkac. Pozdrawiam i czytam dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 22.05.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Jestem podobnego zdania. A tak generelnie - to o gustach się nie dyskutuje... Watek zalozylam, bo zastanawialam sie jakie sa Wasze opinie. Jestesmy na finiszu i nie interesuje mnie czy komus sie u mnie spodoba czy nie, w koncu ja tam bede mieszkac. Pozdrawiam i czytam dalej:) Małe sprostowanie, mnie nie przeraża wątek przez Ciebie założony a wypowiedzi w tym wątku A ja to tak w ogóle boję się pokazać moją kuchnię, jak ją skończę, bo ona chyba już jest kiczowata, bo nie mam w niej wysokiej zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.05.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Wątek poszedł w las. Miało być o nowościach wnętrzarskich i o tym które przeżyją a które szybko przeminą a skończyło się na dyskusjach o tym co jest kiczem a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 30.05.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Kiczem będą na pewno światełka przy stopniach schodów, tak jak już są kiczem wszelkie podświetlane k-g wnęki i półeczki. To nie kicz, ale jedynie rzecz, ktora sie Tobie nie podoba moda typowo zaczerpnięta z motoryzacji - jak F&F pojawiło się w kinach każdy pakował diody do samochodu - teraz tylko najwytrwalsi pozostali - chyba wiejski tuning się to nazywa Nie do końca,bo ledy wypierają halogeny i inne. Jesli to jest wiejski tuning to ja poprosze : [ A tak w ogóle przeraża mnie ten wątek, dom budujemy dla siebie a nie dla kogoś .....[/b] Tak, ale jednak czegos sie obawiam Moze tego, ze mi sie znudzi jakas moja stylizacja? Moze ten temat powinien brzmiec, nie, co jest/bedzie kiczem, ale co sie nam nie znudzi? No, raczej: co ma szanse sie nie znudzic? Mysle, ze prostota, dobre jakosciowo materialy, neutralne kolory, faktury. Zastanawiajace jest, ze np. w USA wszystko jest proste i uzyteczne w domach, nic nie sprawia wrwazenia niemodnego, przestarzalego, kiczowatego itp. Tez nie chce uogolniac, ale przecietne domy srednio zamoznych ludzi z malymi dziecmi, ktore odwiedzalam. Stol drewniany, lwielkie sofy, lampa stojaca, nie lampeczki przy schodkach, wykladziny na podlogach w bezowym kolorze, slodkie pokoiki dla dziewczynek (princess-like)...Wszystko uzyteczne, potrzebne i wykorzystywane. Maksymalnie neutralne. Jasne sypialnie, jasne lazienki. Wiadomo, wszystko wielkie, lodowki, pralki, suszarki, garaze. Zadnej 'mody'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 30.05.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Tak, ale jednak czegos sie obawiam Moze tego, ze mi sie znudzi jakas moja stylizacja? Moze ten temat powinien brzmiec, nie, co jest/bedzie kiczem, ale co sie nam nie znudzi? No, raczej: co ma szanse sie nie znudzic? zmienisz. w przeciwnym wypadku wszyscy mieliby w domach tak samo: ponadczasowo, bezpiecznie, nudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 30.05.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Tak, ale jednak czegos sie obawiam Moze tego, ze mi sie znudzi jakas moja stylizacja? Moze ten temat powinien brzmiec, nie, co jest/bedzie kiczem, ale co sie nam nie znudzi? No, raczej: co ma szanse sie nie znudzic? zmienisz. w przeciwnym wypadku wszyscy mieliby w domach tak samo: ponadczasowo, bezpiecznie, nudno. Cholera, chyba jestem i chce byc nudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 30.05.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Cholera, chyba jestem i chce byc nudna nie przejmuj się. grunt, że Ci z tym dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 31.05.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Dla tych, którzy nie mają kasy w nieograniczonych ilościach i nie mogą sobie pozwolić na totalną przebudowę i zmianę stylu kiedy przyjdą nowe trendy chyba bezpiczniej jest zrobić dobrą bazę a charakter wnętrzu nadawać dodatkami. Jedną ścianę mam wytapetowaną i w tej chwili jest o.k ale taka tapeta wkrótce przestanie być na fali i bez wielkich wydatków można to zmienić.Podobnie z dekoracją okna-w tej chwili jest moderna i ekstrawagancka ale za chwilę może się znudzić -wtedy won bez bólu. A tak na marginesie ,nigdy nie jest tak ,że czyjeś pomysły czy wystrój mieszkania zachwyci wszystkich i bardzo dobrze-ma się podobać nam,czyli głównym najemcom ,w końcu robiliśmy to dla siebie A okna ze szprosami-co prawda nie złotymi - mam pozdrawiam wszystkich kiczowatych i nie trendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 02.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 zgadzam się z przedmówczynią. Wiadomo, że urządzamy dom zgodnie z tym, co nam się podoba, a to, co się nam podoba kształtują różne magazyny - w tym murator i to forum. Sama podpatrzyłam kilka pomysłów. A potem w gazetach zaczną być inne zdjęcia i tez będą ładne. Ale my, ponieważ juz będziemy mieli dom urządzony wcale nie będziemy oglądać tych gazet. przynajmniej ja.i będę szczęśliwa, że juz mieszkam w nowym domku i dobrze mi się mieszka. i licze na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 04.06.2009 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Wenge czy zebrano nie były i nie są kiczem - są już niemodne i opatrzone, ale nie kiczowate. Pseudo kryształowe żyrandole, tak jak i pseudo dworki z pseudo sztukaterią wewnątrz są natomiast kiczowate od samego początku. Także niby barok we wnętrzach (np. na glazurze) - tu nasi producenci spóźnili się z wzornictwem co najmniej o 2 lata... Kominki kiczem? Bzdura! Jest wiele kiczowatych opraw kominków (zwłaszcza naładowanych półeczkami, wyłożonych imitacją kamienia itp.), ale nie kominki same w sobie. Kiczem są też wg mnie niektóre rozwiązania i pomysły przeniesione z dużych rezydencji i wysokich loftów o otwartych przestrzeniach do małych domków i mieszkań. Tak będzie np. z ceglaną ścianą, betonem architektonicznym w niewielkich, zamkniętych salonach itp. Nie są kiczowate brązowe czy szare wnętrza (np. łazienki). Są jak wenge - opatrzone i popularne. Szprosy w plastikowych oknach? O tak! Zdecydowanie totalny kicz. Lampki przy schodach? Banalne już trochę, ale kiczem bym tego nie nazwała. W sumie praktyczny pomysł. Fantazyjne, regipsowe sufity, naszpikowane halogenikami? Kicz, od samego początku. Ale to już nie w temacie, bo nowością wnętrzarską trudno je nazwać Mam nadzieję, że nie uraziłam nikogo swoim postem, jeśli tak, to przepraszam Czuję potrzebę wytłumaczyć się, że byłam akurat w trakcie intensywnego przeglądania miejscowego rynku nieruchomości. Po dwóch dniach dokładnego oglądania ofert miałam serdecznie dosyć brzydoty, kiczu...tak bardzo były wnętrza tych domów i mieszkań przeładowane Wyglądało nieraz, jakby mieszkańcy chcieli naraz zastosować wszystkie nowinki wnętrzarskie, podpatrzone w kolorowych gazetach (które mają przecież za zadanie nakręcać sprzedaż)... Dlatego osobiście radzę przemyśleć dobrze swoje pomysły i nie ulegać czasem modom. Łatwo będzie np. zamalować wykonany z szablonu rysunek na ścianie, gorzej z przebudową kominka wyłożonego sztucznym kamieniem, obudowanego półeczkami itp..... Nadmiar gotówki moim zdaniem lepiej przeznaczyć na coś innego - np. na ogród zgadzam się z przedmówczynią. Wiadomo, że urządzamy dom zgodnie z tym, co nam się podoba, a to, co się nam podoba kształtują różne magazyny - w tym murator i to forum. Sama podpatrzyłam kilka pomysłów. A potem w gazetach zaczną być inne zdjęcia i tez będą ładne. Ale my, ponieważ juz będziemy mieli dom urządzony wcale nie będziemy oglądać tych gazet. przynajmniej ja.i będę szczęśliwa, że juz mieszkam w nowym domku i dobrze mi się mieszka. i licze na to ładnie napisane, zgadzam się w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 07.06.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Mnie nie podobają się wszelakie ściany z kamienia traktowane jako element dekoracyjny. Jeszcze z surowej cegły są do zniesiena, ale tych z gotowych elementów kupowanych w marketach to już nie trawię. Zawsze zastanawiam się co z kurzem, który tam osiada i jak z demontażem za kilkanaście lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 07.06.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 dżordż5 moim zdaniem tak samo - te marketowe płytki imitujące kamień są wyjątkowo paskudne i kiczwate, brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 08.06.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 dżordż5 moim zdaniem tak samo - te marketowe płytki imitujące kamień są wyjątkowo paskudne i kiczwate, brrrr no własnie - chodzi o plytki imitujace kamien sciany wylozone kamieniem naturalnym chyba zawsze beda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.06.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 sciany wylozone kamieniem naturalnym chyba zawsze beda ok Przecież ściana wyłożona kamieniem to też imitacja. Imitacja ściany zbudowanej z kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts