popcarol 30.09.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Powiedzmy za 5, 10 lat? Jak myslicie? Bo sie juz boje.. urzadzamy powoli nowo zbudowany dom i sie zastanawiam czego nie zrobic (zyrandol w lazience np)Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 30.09.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 z kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cava 30.09.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 A skąd mamy wiedzieć? Zresztą, moda kołem się toczy, dzwony i rurki a to są modne a to nie, więc masz zawsze zagwarantowane, że akurat albo jesteś trendi, albo oryginalny. Zresztą bez przesady, za 10 lat to będzie czas na remont generalny i odświezenie wystroju zgodnie z nowymi trendami. A jeszcze lepiej przeprowadzkę na nowo zbudowany dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 30.09.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 A jeszcze lepiej przeprowadzkę na nowo zbudowany dom. No wlasnie teraz bedzie przeprowadzka do nowo zbudowanego domu, ktory kosztuje juz TYYYLE, ze nie wiem czy za 5 - no moze za 10 lat juz tak- bedzie nas stac na generalny remont.. A pytanie ciekawe mi sie wydaje, moze ktos cos wrzuci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol.p 30.09.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Budujesz ten dom, który jest na zdjęciu w Twoim profilu? Szczerze mówiąc, pięknie wygląda. Ile kosztował Cie taki domek i w jakim województwie? Wracając do tematu sądzę, że sporo zmieni się w samej aranżacji pokojów, jak zresztą kuchni. Najmniej ucierpi łazienka. Pamiętasz, jak może więcej niż 10 lat temu modny był ścianko-regał, w korytarzach boazeria i te znane kwietniki. Ale to co się zmieni, nie wpłynie jakoś drastycznie na sam budynek, nie w tak krótkim czasie.Moim zdaniem te najdziwniejsze, niestandardowe pomysły nie polegną. Np.wolno stojąca wanna, czy mozaika na ścianach. Bardzo mi się podobają efekty typu marmur, glinka wenecka na ścianach, albo przecierane ściany, efekt surowej cegły. Bardzo podobają mi się takie pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 01.10.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 ciekawy temat, ale trudny też często o tym myślę, bo raczej nie będzie nas stać na generalne remonty. najbardziej męczy mnie to pytanie gdy mam wybrać płytki. chyba żadne z przed 10 lat mi się nie podobają i boję się, że nie ma znaczenia co teraz wybiorę, bo i tak za 10 lat nie będzie mi się podobało (ew. znudzi się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.10.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Żadna.Dlatego nie zamierzam wykańczać wnętrza , "bo modnie " tylko "bo tak mi się podoba". I dzięki temu mam serdecznie gdzieś czy ktokolwiek nazwie to kiczem czy nie.Kiedyś modne były potłuczone kubli i talerze przytwierdzone do elewacji. Dziś jest to często określane jako kicz. No i co z tego ? Jeśli właścicielowi się podoba to cool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 01.10.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Kicz istnieje bez względu na modę i trendy. Może być coś modne i nigdy nie będzie kiczem, może być niemodne i kiczem będzie zawsze. Modne kiedyś talerze od początku zaistnienia były kiczowate, tak jak współczesne sufity w fale z halogenowymi "oczkami". Ponadczasowa jest tylko klasyka .... nawet jeśli tą klasyką jest sam minimalizm. Kicz nie jest stylem a przetrwa tylko styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 03.10.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 na pewno wyjdzie z mody wenge. gdzie nie wchodzę do nowego domu, wyremontowanego mieszkania tam wenge. niektórzy to już na siłę sobie remnot robią i na siłę jakiś mebel wenge... masakra. nie twierdzę, że wenge jest brzydkie, ale cudem piękności też nie jest. bez urazy dla wszystkich wielbicieli wenge, ale ileż można... jeśli coś staje się bardzo popularne, to szybko wychodzi z mody. IMHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 03.10.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 przetrwa klasyka czyli: białe kafle w łazience kamien naturalny naturalne drewno w neutralnych odcieniach, raczej nie wenge tylko dąb, buk kolory ziemi lampy z prostymi abazurami z materiału antyki a także jakość i umiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 03.10.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 przetrwa klasyka czyli: białe kafle w łazience kamien naturalny naturalne drewno w neutralnych odcieniach, raczej nie wenge tylko dąb, buk kolory ziemi lampy z prostymi abazurami z materiału antyki a także jakość i umiar AMEN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fude 03.10.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Naturalne materiały (cegła,kamień,drewno) + klasyki designu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 03.10.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Budujesz ten dom, który jest na zdjęciu w Twoim profilu? Szczerze mówiąc, pięknie wygląda. Ile kosztował Cie taki domek i w jakim województwie? Wracając do tematu sądzę, że sporo zmieni się w samej aranżacji pokojów, jak zresztą kuchni. Najmniej ucierpi łazienka. Pamiętasz, jak może więcej niż 10 lat temu modny był ścianko-regał, w korytarzach boazeria i te znane kwietniki. to było modne 20 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 03.10.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 na pewno wyjdzie z mody wenge. gdzie nie wchodzę do nowego domu, wyremontowanego mieszkania tam wenge. niektórzy to już na siłę sobie remnot robią i na siłę jakiś mebel wenge... masakra. nie twierdzę, że wenge jest brzydkie, ale cudem piękności też nie jest. bez urazy dla wszystkich wielbicieli wenge, ale ileż można... jeśli coś staje się bardzo popularne, to szybko wychodzi z mody. IMHO oj, popieram, ja tez na wenge nie moge juz patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 03.10.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A ja nie mogę patrzeć na zebrano, jak je widzę na podłodze, albo meblach kuchennych to mi to po prostu przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 04.10.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Jak tak stanęło na razie na drewnie - to myślę że przetrwa bambus na podłogi. Kolorystycznie oferuje to do czego jesteśmy przyzwyczajeni, a ma swój charakterystyczny, nie agresywny wzorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 04.10.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Kiczem będą na pewno światełka przy stopniach schodów, tak jak już są kiczem wszelkie podświetlane k-g wnęki i półeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.10.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Kiczem będą na pewno światełka przy stopniach schodów, tak jak już są kiczem wszelkie podświetlane k-g wnęki i półeczki. To nie kicz, ale jedynie rzecz, ktora sie Tobie nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.10.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 A ja nie mogę patrzeć na zebrano, jak je widzę na podłodze, albo meblach kuchennych to mi to po prostu przeszkadza. A ja nie mogę patrzeć na wszelkie "kolekcje" np. kalie ( Opoczno czy cóś...)I dla mnie to nie jest kicz - po prostu mi sie nie podaba i tyle - ale isnieją , bo ktoś je kupuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaccMW 04.10.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 wszystkie naturalne materiały beda zawsze w dobrym tonie. pewnie minie moda (moze juz mija) na szablony, wzorzyste tapety. ale nie wazne co jest w modzie wazne z czym czujecie sie dobrze bo to wasze mieszkanie. dobrze trzymac sie regionalnych tradycji (budowa domow w stylu zakopianiskim w Sudetach - smieszne dziwactwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts