popcarol 29.10.2008 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Dziekuje Ci, ANETINA! Ida teraz 3ki, podobno najbardziej bolesne. Ale trwa to prawie miesiac juz! Z wczesniejszymi zabkami nie bylo takich problemow - ale przy 4kach parenascie dni to trwalo, w tym kilka z goraczka buu.Teraz Mala wychodzi z przeziebienia, 3 trojki sie przybily, 4ta w drodze mam nadzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 29.10.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Ale śliczne dzieciątko Wygląda jak aniołek Mojemu synowi to ząbki szły i szły i wyjść nie mogły ale wszystkie szły hurtem i to w okolicach 10 miesiąca. Co do okapu to ja bym wieszała wyżej. U rodziców, gdzie obecnie mieszkam, okap powieszony jest zgodnie z instrukcją i wiecznie uderzam się w głowę W nowym domku będzie wyżej. Czerwona kuchnia jest świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 12.11.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Hej spora część tych odwiedzin jest moja , podoba mi się wszystko z niecierpliwością czekam na resztę. Mam tylko wątpliwości do tych jasnych drzwi i parapetów, nie jestem zwolennikiem bardzo ciemnych ale te dla mnie są stanowczo za jasne, choć z drugiej strony trzeba poczekać na całość i być może potem się z tego komentarza wycofam . Ogólnie jest ŚWIETNIE - gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 12.11.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Cześc Ja też odwiedzam Cię po każdym nowym wpisie... Ale obiecuję, że teraz będę częściej się odzywac Podziwiam Cię za takie trafne zakupy wyszperane w necie!!! Ja powiem Ci szczerze, jakoś nigdy nie nabrałam zaufania do zakupów na allegro chociaż czasami kupuję... Ale Tobie wszystko udaję się zgrac idealnie!!! Czekam również z niecierpliwością na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 12.11.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 a...i bardzo podobają mi się kinkiety do łazieneki Wasze Młode ... urocza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 13.11.2008 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 zdublowalo mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 13.11.2008 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Ale fajnie ze sie odzywacie Allegro i zakupy w necie - lubie, a po czesci nie mialabym czasu na normalne chodzenie po sklepach. Do pracy, pedem po Mlode do zlobka, obiadokolacja, troche zabawy i padam na twarz. Poza tym lubie te chwile zaskoczenia - co przyjedzie? Jak jest do bani odsprzedaje na allegro, ale rzadko sie trafia - zwykle wiecej zdjec od sprzedajacego rozwiewa moje watpliwosci Drzwi beda na dole bejcowane na ciemny kolor palisander. Na gorze chce jak najjasniejsze. Generalnie byly juz wykonczone u tego goscia, ale kolor wlasnie ciemny. W sumie teraz zaluje ze na dol nie zamowilam juz gotowych, ale chcialam zgrac kolor z drzwiami do spizarni - a pelnych pomalowanych gosc nie mial. Generalnie za te cene super zakup! Ostatnio widzialam, ze gosc podniosl cene o ok 150 zl na skrzydle! Zapraszam do czytania i wpisow Sugestie mile widziane! Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 13.11.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Niestety wszystkiego nie da się zrobic od razu, dlatego sprzątanie niech sobie poczeka do wiosny, a co A ja trzymam kciki, coby pogoda Cię nie zawiodła w weekend jak sadzic masz, bo co Ty bidulko z tymi sztukami z balkonu zrobisz Bo pewnie do wiosny to jeszcze nie raz balkon zawalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 14.11.2008 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Kurcze jeszcze jeden weekend musi dotrzymac pogoda, jedziemy za tydzien dopiero...podobno zimno ma byc dopiero w polowie stycznia, nie ma jak globalne ocieplenie Dzisiaj do rozeznania temat lakierow i lakierobejc, musze cos zakupic (tj napisac liste zakupow do castoramy dla tesciow, coby zakupili i zawiezli na budowe...) do tego impregnat do gresu polerowanego, impregnat do kamienia naturalnego - piaskowca )podobno namoczyli i upaprali na budowie moje nowe parapety, buu!!!!= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 17.11.2008 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Hej, jestem znowu Po pierwsze: kanapa super A kuchnia... ja osobiście (ale pamiętaj, że to jest tylko moja subiektywna opinia ) dałabym zlew i kuchenkę na jednej lini. Odzieliłabym fragmentem blatu (jedną szafką) żeby móc wygodnie ściągnąc z kuchenki garnki i postawic obok. W takim układzie jaki masz, jak będziesz chciała np. świeżo wypłukane warzywa dorzucic do zupy to albo przenosisz je w talerzu albo chlapiesz wodą na podłogę (z blatu łatwiej zetrzec ). Ziemniaki też łatwiej odcedzic jak zlew jest blisko kuchni A jak wyglądają te pólki na sypkie rzeczy? To takie szufladki? Jeżeli tak to chyba nie mogą byc zbyt wysoko, bo trudno będzie z nich cokolwiek wyjąc, a ta ostatnia w rogu to chyba najbardziej bezużyteczna... Ja bym na górze dała szafkę otwieraną do góry ale tylko taką pojedynczą niską, żeby nie zagracic, tak jak mówisz. A generalnie na dole sporo szuflad. Naprawdę są bardzo praktyczne. Gdybym dzisiaj miała projektowac swoją kuchnię, tak właśnie bym zrobiła. Nie piszę, że tak będę miała u siebie, bo nie mam pojęcia, czy za jakieś 2 lata jak będę miała ten temat u siebie na tapecie nie wejdą jakieś super rewelacyjne rozwiązania Ale na chwilę obecną bym tak właśnie zrobiła Kolor powinien byc zajefajny jeżeli faktycznie będzie wpadac w grafit/szarośc. Chociaż ten brąz też ma swój urok A piekarnik na tej wysokości mmm... dla mnie bomba. Na razie to moje marzenie. Czekam dalej co wymyślisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 18.11.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 kuchenka chyba zostanie tam na wyspie osobno, bo tam jest komin (przeniesienie kuchni na druga strone spowoduje koniecznosc maskowania odplywu powietrza do komina). Rzeczywiście to argument za A gdybyś piekarnik dała w to miejsce gdzie lodówka?, tylko z dostępem od strony kuchni? Qrcze, nie wiem czy byłoby wygodnie tak nad blat sięgac... Bo chodzi mi o to, że jak wchodzisz do kuchni to widzisz na wprost z lewej strony wielką ścianę z mebli (cargo i lodówka) a z prawej znów zabudowę wysoką (piekarnik i szafka żaluzjowa)... Czy nie będzie wtedy trochę przytłaczająco?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 18.11.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 A gdybyś piekarnik dała w to miejsce gdzie lodówka?, tylko z dostępem od strony kuchni? Qrcze, nie wiem czy byłoby wygodnie tak nad blat sięgac... Bo chodzi mi o to, że jak wchodzisz do kuchni to widzisz na wprost z lewej strony wielką ścianę z mebli (cargo i lodówka) a z prawej znów zabudowę wysoką (piekarnik i szafka żaluzjowa)... Czy nie będzie wtedy trochę przytłaczająco?? Dzieki, o tym nie pomyslalam! Dzisiaj poklikam i poglowkuje wieczorkiem nad projektem, piekarnik wsadze tam gdzie na razie lodowka. Czyli w miejscu mizerotek z ikei ze 2 poziome przeszklone szafki? A mizerotki pod nie wcisnac? (mam mizerotki teraz i sa superowe, wlasnie pod wiszacymi szafkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 18.11.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 nooo, narysuj, zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 18.11.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Karolina, a gdybyś całą wysoką zabudowę dała na tej ścianie od salonu? Wiem, że jest tam komin, ale czy trzeba kuchenkę dawac przy kominie?? Chyba że okap masz do niego podłączny, to lipa... Bo jeżeli okap z wkładem węglowym to chyba kuchenka może stac w innym miejscu, nie bezpośrednio przy kominie. Trzeba by porady jakiegoś fachoffca zasięgnąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 18.11.2008 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Karolina, a gdybyś całą wysoką zabudowę dała na tej ścianie od salonu? Wiem, że jest tam komin, ale czy trzeba kuchenkę dawac przy kominie?? Chyba że okap masz do niego podłączny, to lipa... Bo jeżeli okap z wkładem węglowym to chyba kuchenka może stac w innym miejscu, nie bezpośrednio przy kominie. Trzeba by porady jakiegoś fachoffca zasięgnąc A wiesz ze to dobry pomysl? Odciazyloby to wizualnie kuchnie, od strony salonu nie byloby wysokich szafek.. Tu bylby piekarnik i 1-2 carga. Kuchnia bylaby naprzeciwko, 1 lub 2 szafki na prawo od zlewozmywaka. Tu zreszta byla planowana. Oczywiscie mozna dac filtry weglowe i wcale nie podlaczac okapu do komina, nie wiem tylko czy takie rozwiazanie sie sprawdzi?a gdzie lodowka? Tam gdzie na moim projekciku jest piekarnik chyba? Dzieki yuka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 30.12.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Hej, możesz dac namiary na gościa od mebelków z allegro? Bo fajne sa i nawet by pasowały. U nas ciągle straszy 23-letni węgierski segment z bloku ale powoli planujemy wymianę na coś bardziej ludzkiego -EDIT- I tak w ogóle to masz niezłe oko do tych mebelków - właśnie przeglądnąłem sobie Twój dziennik i przypomniałem, że już kiedyś molestowałem o namiar na "babkę od stołów" - masz dziewczyno talent do wynajdowania fajnych rzeczy w jakichś normalnych w miarę cenach... nop i gust mamy podobny, więc przy okazji jeszcze się będę uśmiechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 http://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/19/1992.jpg życzy Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.01.2009 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 hej Kropi!Gosc od kolonialnych mebelkow z allegro ma nicka foto24, szukaj po tym:)Daj znac jak Ci cos sie uda kupic!Pozdrowka:)Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.01.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 życzy Monika Dziekuje, Moniko, za zyczenia! Tobie i Rodzince rowniez tego co najlepsze w nowym roku! Pozdrawiam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 08.01.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Co Wam sie podoba Witaj, zajrzałam do Twojego dziennika http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Bardzo podoba mi się córeczka http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Podoba mi się jak piszesz, cały czas się uśmiecham http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Taka budowa na odległość przy pomocy pana Józka, wujka, rodziców i brata musi być nie lada wyzwaniem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Podobają mi się zmiany decyzji, inspiracje wklejane pracowicie a potem ad hock decyzje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Widać, że bardzo dużo już zostało zrobione i przeprowadzka coraz bliżej. Zadziwił mnie trochę rozrzut terenu w jakim szukaliście działki Warszawa - Kraków - Łódź, wygląda na to, że wybraliście miejsce do życia tam, gdzie udało Wam się kupić dom http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Powodzenia i dalszych tak udanych decyzji życzę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts