popcarol 09.03.2010 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witajcie, dziekuje Wam. Problem w tym, ze nie mam u kogo sie zameldowac w Pabianicach, nie mam zadnej rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 09.03.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ja właśnie do małej łazienki tego pączka zakupiłam i wciąż w drodze, ale lampy to u mnie dopiero pod koniec wakacji, po cyklinowaniu podłóg aczkolwiek będę pamiętać i nie omieszkam wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 10.03.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 W ubiegłym roku też miałam podobny problem z przedszkolem. Na pytanie jakie są kryteria przyjęć, dostałam odpowiedź, że pierwszeństwo mają dzieci, które uczęszczały już wcześniej - zaczynając od sześciolatków, a później według kolejności zgłoszeń. Grzecznie czekałam, bo byłam pewna, że nie będzie z tym najmniejszych problemów. Jestem zameldowana w gminie (chociaż prawdą jest, że jeszcze nie mieszkam), oboje z mężem pracujemy jako nauczyciele w tejże gminie (teraz mieście), a jednak dostaliśmy decyzję odmowną. Dopiero na skutek interwencji Wójta, pani dyrektor zadzwoniła do nas, mówiąc, że nasze dziecko zostało przyjęte jako ostatnie z listy rezerwowej . Na pytanie, która była w kolejce, pani dyrektor odpowiedziała szczerze -21 . Na liście rezerwowej było jeszcze 120 dzieci, a nowo utworzona grupa, to 25 dzieciaków. Jakim cudem była ostatnia? Nie rozdmuchiwałam tego tematu, bo najwyraźniej kobiecie było głupio, ale co żalu miałam, to moje. Życzę pomyślnego załatwienia sprawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.03.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Dzieki, moze sie cos uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 10.03.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Trzymam kciuki i będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 11.03.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/hiB3bNtWf7Zx46KFkX.jpg nie sądzisz, że może być tutaj zbyt ciasno? Moja aronia np. ma jakieś trzy metry wysokości i ok czterech szerokości. No chyba, że są jakieś mniejsze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 11.03.2010 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam nie sądzisz, że może być tutaj zbyt ciasno? Moja aronia np. ma jakieś trzy metry wysokości i ok czterech szerokości. No chyba, że są jakieś mniejsze pozdrawiam Ja cie! Hmm zawsze widzialam malenkie krzaczki aronii... i czytalam, ze dorasta max do 2 metrow... musze w takim razie przemyslec to rozmieszczenie. Z tym, ze tu sie mialam zmiescic na 7 metrach, a tam pod plotem mam z 15, wiec moze bedzie dobrze Pozdrawiam, K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 12.03.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ja natomiast bałabym się tutaj oliwnika- ten rośnie do 5 metrów wysokościi średnicy to samo. A blisko jest przeciez brzoskwinia.Przyjrzyj się tez oliwnikowi na żywo, najlepiej już dużemu- on ma taki bałaganiarski pokrój, moim zdaniem wyglada dobrze sam na dużym obszarze, albo jako pas maskujący przy ulicach, w zestawieniach go nie lubię- wg. do niczego nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 12.03.2010 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Dziekuje, z oliwnika chyba zrezygnuje nie tylko ze wzgledu na to co piszesz - jego jest tez dosc trudno kupic Dzieki i prosze o wiecej uwag na temat moich wymyslow Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 12.03.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Nie wiem jaką masz powierzchnię tej rabaty. Ja radzę Ci sadzić gromadki i robic powtórzenia. Np. pigwowiec- wybierz odmianę niewysoką i zwartym ładnym pokroju- np.'Crimson and Gold', 'Nicoline', 'Texas Scarlet' i posadx ich kilka -np 3 lub 5 sztuk ( nie wiem ile masz miejsca). Aronia- może bliśżej sciany, może byc tłem dla niższych przed nią i tez 2-3 sztuki ( jesli jest miejsce). Jagody kamczackie- tez kilka, tez patrz na odmiany, żeby nie były wysokie, tylko zwarte ładne krzaczki.Masz tu sporo kwiatów wiosną- pigwa, jagoda, brzoswinia, aronia. Potem latem owoce, wg. mnie trzeba dorzucic jakiś efekt jesienny, albo jesienno-zimowy. Może tez jakieś okrywowe u nóg. Może ( tylko ile tam miejsca? za jagodami, blisko ściany , przy wejsciu wrzucić ogniki-np. odmianę Red Column albo Soleil d'Or, a jak za wysokie to może być ognik podgatunek kuntay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 12.03.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Nie wiem jaką masz powierzchnię tej rabaty. Ja radzę Ci sadzić gromadki i robic powtórzenia. Np. pigwowiec- wybierz odmianę niewysoką i zwartym ładnym pokroju- np.'Crimson and Gold', 'Nicoline', 'Texas Scarlet' i posadx ich kilka -np 3 lub 5 sztuk ( nie wiem ile masz miejsca). Aronia- może bliśżej sciany, może byc tłem dla niższych przed nią i tez 2-3 sztuki ( jesli jest miejsce). Jagody kamczackie- tez kilka, tez patrz na odmiany, żeby nie były wysokie, tylko zwarte ładne krzaczki.Masz tu sporo kwiatów wiosną- pigwa, jagoda, brzoswinia, aronia. Potem latem owoce, wg. mnie trzeba dorzucic jakiś efekt jesienny, albo jesienno-zimowy. Może tez jakieś okrywowe u nóg. Może ( tylko ile tam miejsca? za jagodami, blisko ściany , przy wejsciu wrzucić ogniki-np. odmianę Red Column albo Soleil d'Or, a jak za wysokie to może być ognik podgatunek kuntay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 12.03.2010 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Nie wiem jaką masz powierzchnię tej rabaty. Ja radzę Ci sadzić gromadki i robic powtórzenia. Np. pigwowiec- wybierz odmianę niewysoką i zwartym ładnym pokroju- np.'Crimson and Gold', 'Nicoline', 'Texas Scarlet' i posadx ich kilka -np 3 lub 5 sztuk ( nie wiem ile masz miejsca). Aronia- może bliśżej sciany, może byc tłem dla niższych przed nią i tez 2-3 sztuki ( jesli jest miejsce). Jagody kamczackie- tez kilka, tez patrz na odmiany, żeby nie były wysokie, tylko zwarte ładne krzaczki. Masz tu sporo kwiatów wiosną- pigwa, jagoda, brzoswinia, aronia. Potem latem owoce, wg. mnie trzeba dorzucic jakiś efekt jesienny, albo jesienno-zimowy. Może tez jakieś okrywowe u nóg. Może ( tylko ile tam miejsca? za jagodami, blisko ściany , przy wejsciu wrzucić ogniki-np. odmianę Red Column albo Soleil d'Or, a jak za wysokie to może być ognik podgatunek kuntay. Hej, dziekuje:) Pigwowiec - Elfir polecala mi wlasnie nicoline albo texas scarlet - planowalam posadzic 2-3 krzaczki. Aronie posadze w tle, skoro sie tak rozrasta, ale tylko 1, bo nie przepadam szczerze mowiac za owocami Jagody mam 2, dokupie 3cia na wiosne Z prawej tej grupy juz rosnie pecherznica o czerwonych lisciach, z lewej pare iglakow. Wiec efekt jesienny i zimowy prawie jest Mam tam ze 13? metrow biezacych wzdluz siatki do obsadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 12.03.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 acha, ok. Z brzegu może jeszcze jakieś niskie poduszeczki- np. dzwonek Poszarskiego, albo jakieś niewysokie bodziszki ( dalmatyński) czy zawciag nadmorski. Tych maluchó można dużo, żeby dały mocny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 12.03.2010 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Dzieki, jeszcze, jeszcze rad prosze Jak sie zacznie wiosna bede dokumentowac moje poczynania i zapraszam Dziekuje, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramba4u 16.03.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Odnośnie przedszkola to mam identyczny problem też jestem z gminy Pabianice a nie z Pabianic. I też jestem po rundce po przedszkolach i mam dokładnie takie same efekty. Szanse bliskie zeru. Rada zameldować się u rodziny w Pabianicach.A jak nie to jestem skazana na prywatne. Rozeznawałaś się już w prywatnych czy walczysz o państwowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 16.03.2010 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 hej, Rundke robie w poniedzialek, biore dzien urlopu... wpisalam Mala do jedynego prywatnego, wpisowa wplace w poniedzialek wlasnie. I skladam papiery wszedzie w panstwowych. Jak sie nie uda, bedziemy placic Nie mam rodziny w Pabianicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 17.03.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Carol, ja też czekam na wiosnę, a tymczasem w Białym... pada gęsty śnieg taki w stylu 'dla mnie zima dopiero się zaczyna'. Plus tego puchu jest taki, że przykryje odkrycie, którego dokonałam gdy ostatnio raczył się stopić: ja też mam na działce nornicę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 17.03.2010 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 hej Aga, to łączę się w bólu Tutaj lekko prószy, ale ten z niedzieli zdążył się prawie stopić, więc źle nie jest Wybrałabym się do Jagłowa, w Twoją stronę, no ale na razie się nie zanosi... Zobaczę jak tam *moja* nornica w weekend Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 17.03.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Dzięki, Tobie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 19.03.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 jak tylko wiosna na poważnie zawita (a ma to być bardzo wkrótce) to od razu będzie jak na innej planecie;) trzymam kciuki za przedszkole! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts