delfina7 01.07.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Ależ fajnie wam rosną warzywka . U mnie najpierw zalało wsio do wysokości pomidorów , a teraz mamy inwazję ślimaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.07.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Ależ fajnie wam rosną warzywka . U mnie najpierw zalało wsio do wysokości pomidorów , a teraz mamy inwazję ślimaków. hej, dzieki za odwiedziny U nas glina, ale stosunkowo malo leje - mam wrazenie ze w Warszawie jest wiecej deszczu niz na dzialce;) Mysle ze i tak niezle jest - bo myslalam ze przenawozilismy i sie wszystko spali, ale przez te deszcze nie jest zle Slimakow tez troche jest niestety... Pozdrawiam i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Hejka Szkoda, że taras jest ograniczony z dwóch stron murkiem ... Bo wychodzisz z domu i trafiasz w siatkę A tak, to by można było boczkiem-boczkiem sobie gdzies przejść ... Tak myślę sobie ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 02.07.2009 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Hejka Szkoda, że taras jest ograniczony z dwóch stron murkiem ... Bo wychodzisz z domu i trafiasz w siatkę A tak, to by można było boczkiem-boczkiem sobie gdzies przejść ... Tak myślę sobie ... pozdrawiam, majki Hej Majki! Taras omurkowany wymyslilam sobie ja;) Na murkach beda laweczki z tego samego drewna co wylozone na tarasie, wiec nawet jesli nie bedzie mebli bedzie gdzie sobie przysiasc Oczywiscie dzieki panu Jozkowi murki dolne sa za wysokie, bo mialy byc rowne z powierzchnia tarasu lub wyzsze o 3 cm zeby te drewniane elementy sie nie rozlazily. I teraz albo je bedzie obnizal, albo podsypiemy wiecej ziemi zeby wygodnie bylo przejsc przez taras... ale i tak jestem zadowolona. Zanim jakies rosliny od strony drogi mi nie urosna, na murkach beda staly donice ogrodowe z pergolami i jakims pnaczem. Wiec murki powinny sie przydac - zanim nic nie urosnie to zawsze dodatkowe 40/20 cm od wysokosci fundamentu. PS gdzie Twoje lazienki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.07.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Mebelki na taras mamy zamiar kupić podobne . A co to za mop, ten co tą fontannę puszcza? Po co ona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 02.07.2009 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Mebelki na taras mamy zamiar kupić podobne . A co to za mop, ten co tą fontannę puszcza? Po co ona? Hej Nastko! Do mopa sie wlewa plyn do mycia podlog i jak nie sa bardzo brudne nie trzeba tak czesto moczyc go w wiadrze podobno;) A mnie przekonala wersja o nablyszczaczu ktory mozna tam wlac - zobaczymy jak sie sprawdzi w praktyce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 02.07.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 witaj Karolino, donica fantastyczna, czy to hiacynt wodny??Co do kanapy z ikei - widziałaś ją na żywo? Wcześniej oglądałam ją na fotce w twoim dzienniku i specjalnie zwróciłam na nią uwagę w Ikei. I niestety o ile na zdjęciach wygląda super to w realu prezentuje się już zdecydowanie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 02.07.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 witaj Karolino, donica fantastyczna, czy to hiacynt wodny?? Co do kanapy z ikei - widziałaś ją na żywo? Wcześniej oglądałam ją na fotce w twoim dzienniku i specjalnie zwróciłam na nią uwagę w Ikei. I niestety o ile na zdjęciach wygląda super to w realu prezentuje się już zdecydowanie gorzej. Hej Karolciu! Tak, to hiacynt wodny, fajne sa:) W ikei jej nie widzialam, na zywo tez nie. Widzialam ja za to na fotoforum gazety w czyims mieszkaniu i tam bardzo mi sie podobala! O, tutaj: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/df/bc/bxtx/yQigmuK2fFSRTPQ5OB.jpg Jesli w realu bedzie beznadziejna, bede szukac dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.07.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Co do firanek to możesz się zgłosić do forumowe Asi o nicku AsiaMariusz. Jest z Łodzi i szyje firanki. My wszystko załatwiłyśmy na odległość i mam już drugi komplet rolet rzymskich w drodze (pierwszy to ten w kuchni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.07.2009 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Co do firanek to możesz się zgłosić do forumowe Asi o nicku AsiaMariusz. Jest z Łodzi i szyje firanki. My wszystko załatwiłyśmy na odległość i mam już drugi komplet rolet rzymskich w drodze (pierwszy to ten w kuchni). Suuuper! Dzieki! Zaraz do niej uderzam! Dzieki, Nastka, a Twoje rolety sa super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 03.07.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 jakie masz wymiary tej fototapety z klimtem? nie myślałaś żeby zrobić z niej obraz ? taki w ramach pasujących do kolonialnych mebli. Jak znajdę wrzucę Ci link do fotki z fototapetą z uliczką (pojawiła się na forum w temacie upiększania klatek schodowych) oprawioną w ramy z desek. Jak dla mnie wygląda niesamowicie klimatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.07.2009 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 jakie masz wymiary tej fototapety z klimtem? nie myślałaś żeby zrobić z niej obraz ? taki w ramach pasujących do kolonialnych mebli. Jak znajdę wrzucę Ci link do fotki z fototapetą z uliczką (pojawiła się na forum w temacie upiększania klatek schodowych) oprawioną w ramy z desek. Jak dla mnie wygląda niesamowicie klimatycznie. Poprosze Karolciu, bo nie widzialam tego watku Tapeta z uliczka tez bardzo mi sie podoba, kto wie Ciekawe jak to jest zrobione - naklejone na sciane a oprocz tego wisi sobie rama?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 03.07.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 mam. http://deccoria.pl/galeria/foto,id,19115,196970oczywiście tutaj oprawa dobrana jest do stylu całego wnętrza. uważam, że pomysł świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.07.2009 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dzieki! Wklejam tutaj: http://deccoria.pl/files/23112/19115/91387841801c645ddc2ccf68c108231e.jpg Szkoda ze tak malo widac... zobacze, jak uda mi sie znalezc duza kolonialna rame (hmm z 500 zl pewnie..) zobacze ile tej tapety mi zostanie Pomysl suuuper, na tej fotce wyglada bosko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 03.07.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 tam jest więcej fotek i ujęć tego salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 03.07.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 i to wygląda raczej nie na ramę ale deski przykręcone do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.07.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 i to wygląda raczej nie na ramę ale deski przykręcone do ściany Masz racje! Tu niezle pogladowe zdjecie. Ale niewiele z tej tapety zostalo Wymiary mojej to 270x170 cm (okolo). Poszukam palisandru, zobaczymy. Pomysl swietny! http://deccoria.pl/files/23112/19115/f97e72865f1069e4b2dbd0dfdeb04534.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.07.2009 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Karolciu co powiesz na to? Bo nie sadze by dechy palisandrowe udalo mi sie znalezc.. i nie wyszloby drogo specjalnie? Tylko ze to chude, nie odstawaloby specjalnie od sciany. I jak toto zamocowac?http://www.allegro.pl/item675698150_palisander_santos_naturalny_fornir_okleina_nowosc.html Albo listwy wykonczeniowe do parkietu z palisandru??http://www.allegro.pl/item655671883_listwa_cokol_lita_merbau_teak_palisander.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 03.07.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 pierwsze, moim zdaniem zbyt "wzorzyste" do tapety. drugie - masz rację - będą zbyt odstawać. A nie brałaś pod uwagę zwykłych sosnowych dech, które można pociągnąć palisandrem - olej lub bejca? zdecydowanie taniej i nie mniej efektownie. zastanawiam się jak wyglądałyby jako rama deski ryflowane. pełno ich w marketach. wtedy dodatkowo można byłoby dodać jakąś bardzo delikatną złotą przecierkę na fakturze drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.07.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 pierwsze, moim zdaniem zbyt "wzorzyste" do tapety. drugie - masz rację - będą zbyt odstawać. A nie brałaś pod uwagę zwykłych sosnowych dech, które można pociągnąć palisandrem - olej lub bejca? zdecydowanie taniej i nie mniej efektownie. zastanawiam się jak wyglądałyby jako rama deski ryflowane. pełno ich w marketach. wtedy dodatkowo można byłoby dodać jakąś bardzo delikatną złotą przecierkę na fakturze drzewa Karolciu kopalnia pomyslow jestes! Przemysle i zobaczymy. Co do wykonania to pewnie niepredko Dechy sosnowe jednak tez beda wystawac. Ryflowane powinno sie ciezko malowac. Podoba mi sie ten pierwszy link z okleina fornirem - sa tez na allegro mniej wzorzyste niz zalinkowalam i dluzsze. Moglabym nie ciachac tapety, tylko cala przykleic, a tylko jej boki zaakcentowac taka opaska z palisandru? Wtedy od frontu wygladaloby jak wieeelki obraz, a z boku plasko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts