karolcia14m 03.07.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 też dobry pomysł zresztą i tak wszystko wychodzi " w praniu" przykleisz tapetę i wtedy możesz przymierzać. A jak Twoja kuchnia ? już gotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.07.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 też dobry pomysł zresztą i tak wszystko wychodzi " w praniu" przykleisz tapetę i wtedy możesz przymierzać. A jak Twoja kuchnia ? już gotowa? Tak, przykleje tapete i bede myslec. Ale najpewniej okleje ja takim fornirem wlasnie - pomysl jest przedni!! Moja kuchnia gotowa, ale blaty spoznione - jak przyjada do Taty do Oswiecimia bede calosc sciagac na budowe:) Chociaz wlasnie mi sie przypomnialo ze garderoba i spizarnia nadal nie obmierzona, wiec dopiero za tydzien zmierze, Tato mi powycina polki na wszystkie rzeczy ktore planuje w 1 i drugim pomieszczeniu przechowywac i dopiero calosc odbiore... wiec kilka tygodni jeszcze przed nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.07.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Cieszę się, że udało ci się dogadać w sprawie firanek. Mam nadzieję, że też będziesz zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 17.07.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Domonikoms http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/gNzlaJ1G0kLlgXPpxX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/XVf69cQcVdOYP5VCUX.jpg Mogę spytac gdzie kupiłas te deseczki? jakis namiar pliss!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 17.07.2009 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Domonikoms Mogę spytac gdzie kupiłas te deseczki? jakis namiar pliss!! Alez prosze! Galeria Parkietu w Warszawie, maja podobnie nazwane konto na allegro. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 05.08.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 hej Karolino mozesz powiedziec gdzie zamawiałaś brame z furtką i ile Cie kosztowała . Moze być na priv . dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.08.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 hej Karolino mozesz powiedziec gdzie zamawiałaś brame z furtką i ile Cie kosztowała . Moze być na priv . dzięki i pozdrawiam Zamawialam w Pabianicach na ul. Torowej 25 w Spoldzielni Smaopomoc Chlopska Centrum Budowlane, tel. 42/215/23-11 Koszt - ok 2050 o ile dobrze pamietam z transportem do mnie, ale bez montazu. Malowane tylko podkladem, ale to chyba standard. Generalnie dobrej jakosci, zadowolona jestem, ale mozna bylo cos podobnego zamowic taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aikka 06.08.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Hej,moze byc szara, moze byc i brazowa - mysle ze obydwie beda pasowac rozjasnij to potem jakimis dodatkami (zielen, turkus, itp) to nie bedzie tak bezowo na szarej jesli jest bardzo jasna moze byc widac plamki... ale szary jest taki elegancki:) mnie troche nie podobają się łokietniki (wolalabym prostsze) ale to kwestia upodoban P.S. juz nie moge doczekac sie zdjecia firanek:)P.S.2 gdzie zamawialas rekuperator i ile cie kosztowala ta przyjemnosc (tez planujemy i szukamy firmy)?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 06.08.2009 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Hej, moze byc szara, moze byc i brazowa - mysle ze obydwie beda pasowac rozjasnij to potem jakimis dodatkami (zielen, turkus, itp) to nie bedzie tak bezowo na szarej jesli jest bardzo jasna moze byc widac plamki... ale szary jest taki elegancki:) mnie troche nie podobają się łokietniki (wolalabym prostsze) ale to kwestia upodoban P.S. juz nie moge doczekac sie zdjecia firanek:) P.S.2 gdzie zamawialas rekuperator i ile cie kosztowala ta przyjemnosc (tez planujemy i szukamy firmy)? Pozdr Hej Jutro tam jedziemy, pomierze czy ta kanapa sie w ogole zmiesci. Producent napisal ze moga zrobic pomijajac 1 element, ale wtedy kanapa jest jakby z 2 bokow kwadratu, a boki te maja 282x282 cm. Tez duzo. Musze sobie rozlozyc kartony ny podlodze w dobrym miejscu i bede wiedziala co i jak. A tak w ogole to mogliby te Ikee w koncu pod Lodzia otworzyc, bo tam tez 1 kanapa - grafitowo-szara- mi sie podoba, a jest duuuzo tansza niz ta. Dodatki? Bedzie ta fototapeta Klimta ciemnozolta i mysle ze oprocz niej beda elementy zolte wlasnie i moze soczystozielone? Firanki podobno gotowe i moze juz w drodze, czekam na wiesci Tez sie nie moge doczekac, ale zanim je powiesimy troche minie, bo: -dopiero w sobote pomierze jakie powinny byc karnisze -zdecyduje jakie to maja byc karnisze (ale do salonu chyba takie listwy z rowkami montowane do sufitu zeby podniesc pomieszczenie) -kupie je gdzies (a ze nie jestem na miejscu moze to byc utrudnione, porownam jeszcze ceny na allegro z wysylka a takie w zwyklym sklepie) -potem mamy urlop, wiec... Firanki zawisna we wrzesniu A i to tez tylko pewnie 1 i na probe, bo przeprowadzka dopiero za rok Rekuperator: calosc wraz z gwc i instalacja w srodku robila nam firma Warebud z Wielunia http://www.warebud.pl Bardzo polecam, fachowcy przez duze F, super kontakt i podejscie do klienta. Terminowi i solidni. Calosc kosztowala 17.000 zl plus GWC za ile juz nie pamietam - sprawdzilam, 14,800... ale nie rurowe a jakies nowoczesne plytowe, bardziej wydajne i nie zapychajace sie. Pozdrawiam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 06.08.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 No, wreszcie zajrzałem i nadgoniłem zaległości... - do ciebie jak się wstąpi, to wyjść nie można (z godzinę zeszło mi jak nic ). Szkoda, że nie wiedziałem, że poszukujesz morwy. ...a dlaczego kupiłaś taką szczepioną na pieńku? Takie zwykłe (prosto z ziemi ) też mieli? (Firanki jeszcze musiałaś kupić, ale obrusy to pewnie już z własnego jedwabiu będą, co? ) U mnie do odbioru perukowiec i berberys. Chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 06.08.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 No, wreszcie zajrzałem i nadgoniłem zaległości... - do ciebie jak się wstąpi, to wyjść nie można (z godzinę zeszło mi jak nic ). Szkoda, że nie wiedziałem, że poszukujesz morwy. ...a dlaczego kupiłaś taką szczepioną na pieńku? Takie zwykłe (prosto z ziemi ) też mieli? (Firanki jeszcze musiałaś kupić, ale obrusy to pewnie już z własnego jedwabiu będą, co? ) U mnie do odbioru perukowiec i berberys. Chcesz? Yeti! Bo zbyt rzadko bywasz! A tak na serio - morwa normalna rozrasta sie strasznie, a nie chcialam miec polowy podworka zaciapranej. To drzewko duze juz nie urosnie, a i tak jak owoce spadly trawnik byl w czarne plamy Takie zwykle tez chyba mieli, ale nie dam sobie glowy uciac. Takie zwykle to i na allegro sa i wszedzie i w normalnych cenach (kilka-kilkanascie max 20 zl za wieksze drzewko). Ale Ty masz warunki na taki zakup, a ja juz nie Hehe, jedwabnikow sie nie spodziewam, chociaz kto wie Perukowiec super, a berberys mam 2 malutkie galazki czerwone. Jasne ze chce, ale tym razem na wymianke - mam kilka malych bo malych, ale trudnorozmnazalnych iglaczkow W sobote bedziemy, ale jak zwykle przelotem i na chwile :/ Pozdrowka dla Cie i Malzonki PS jak u Was? Strop gotowy? Podlogi wybrane? Cos sie kladzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 08.08.2009 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 jak u Was? Strop gotowy? Podlogi wybrane? Cos sie kladzie? Co się kładzie?... Głównie to my leżymy...- doświadczenia życiowe nas trochę rozłożyły... Powoli kończę część poddasza przeznaczoną na strych, a dokładniej nabijam resztkowe deski (z szalunków) na podłogę. Wlecze się to niemiłosiernie długo, bo działam "z doskoku" (niestety większość czasu zabierają mi te "doświadczenia życiowe" ). Dechy są z odzysku, więc każda jest inna - masę czasu zabiera dopasowanie ich do siebie, żeby to jako tako wyglądało i żeby nie było więcej szpar niż desek na tej przyszłej podłodze . W sobote bedziemy, ale jak zwykle przelotem i na chwile :/ No to pewnie was nie chycę, chyba że jakie sieci rozwinę, jak będziecie w stronę Zduńskiej lecieli... Perukowiec siedzi w donicy, więc może jeszcze poczekać na zmianę adresu. Jest jeszcze rokitnik z odrostów korzeniowych, no i zacznijcie myśleć o miejscu dla jakiego świerka - zbliża się pora przesadzania (przełom sierpnia / września). ...o! Zapomniałem. Jest jeszcze juka i bukszpan (też w donicach). Więcej nie pamiętam - przyjedźcie i sami sobie szukajcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 08.09.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 WitamFajnie że już masz wszystko gotowe, szkoda że nie możecie mieszkać. Ja mam córkę w wieku Twojej Gabi i od tygodnia chodzi do przedszkola z dnia na dzień jest lepiej ale rano trudno jej się odemnie oderwać a mąż nie chce jej zawozić bo chyba by z nia z powrotem wrócił do domu. Ale podobno po chwili zapomina o tym że mamy nie ma i bawi się.. Ma trochę trudniej bo jest w grupie z trzylatkami.. Nie martw się Gabi też się przyzwyczai. A odnośnie sprzętu do kuchni zastanół się jeszcze raz nad kuchnią. W tych kuchniach gazowych na szkle nie tylko czyszczenie jest problemem. Ja mam taką i szyszczenie mi nie przeszkadza, myję ja płynem do okien i jest ok, ale te ruszty są kiepskie. Już nie raz mi coś się zsunęło z rusztu i wylało, one są zdecydowanie za małe. Wiem że inne kuchnie gazowe dużo gorzej wyglądają, ale w używaniu są lepsze, chociaż ja pewnie kupiłabym tą samą ze względu na wygląd, mam salon z aneksem, więc to dla mnie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 08.09.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witaj, Ten SMEG wygląda bardzo ładnie. Co do Aristona to rodzice mają ten model tylko z czarnym szkłem. Dla mnie, problemem jest przede wszystkim czyszczenie. Nawet płynem do szyb. Po prostu gehenna ... Na ruszty nie narzekają. My wybraliśmy też Aristona w podobnym kolorze ale bez szkłahttp://www.kupujemy.pl/md/d/pd4/ph6/40mstowr/bi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.09.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Pomyśl nad zmywarką z opóźnieniem startu. Ja o tym nie pomyślałam (też mam Boscha) i teraz kwitnę nad nią do 22-giej w oczekiwaniu na drugą taryfę, a tak bym sobie wyprała między 13 a 15 kiedy jestem w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.09.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Co do płyty gazowej, to ja wybrałabym coś w tym stylu:http://www.megamedia.pl/plyta-gazowa-na-szkle-electrolux-eht-6435-k.php?off=95Miałam kuchnię Amici w podobnym stylu w mieszkaniu i byłam z niej zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 08.09.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam A odnośnie sprzętu do kuchni zastanół się jeszcze raz nad kuchnią. W tych kuchniach gazowych na szkle nie tylko czyszczenie jest problemem. Ja mam taką i szyszczenie mi nie przeszkadza, myję ja płynem do okien i jest ok, ale te ruszty są kiepskie. Już nie raz mi coś się zsunęło z rusztu i wylało, one są zdecydowanie za małe. Wiem że inne kuchnie gazowe dużo gorzej wyglądają, ale w używaniu są lepsze, chociaż ja pewnie kupiłabym tą samą ze względu na wygląd, mam salon z aneksem, więc to dla mnie ważne. Witaj Alektyc Gabi sie calkiem ok tam ma, dzisiaj tylko bylo srednio... mam nadzieje sie przyzwyczai w koncu... Ten SMEG mi sie bardziej podoba, jest mniej nowoczesny. Ale piekarnik w tym kolorze maja tylko elektryczny.. wiec pozostaje mi dopasowac cos do wybranego juz piekarnika ardo. Plyte chcialabym latwa do czyszczenia, ruszty w chwili obecnej przyprawiaja mnie o gesia skorke, nienawidze tego myc, poza tym po prostu nie da sie tego doczyscic... Moja Mama wklada ruszty do zmywarki - sa wyzarte,ale czyste... ja na razie zmywarki nie mam. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 08.09.2009 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witaj, Ten SMEG wygląda bardzo ładnie. Co do Aristona to rodzice mają ten model tylko z czarnym szkłem. Dla mnie, problemem jest przede wszystkim czyszczenie. Nawet płynem do szyb. Po prostu gehenna ... Na ruszty nie narzekają. My wybraliśmy też Aristona w podobnym kolorze ale bez szkła http://www.kupujemy.pl/md/d/pd4/ph6/40mstowr/bi.jpg Karolciu bardzo ladny ten ariston, czy to jest taki kremowo-bezowy kolor? Zaraz sobie zobacze - jaki to model?? W ogole to musze isc do jakiegos sklepu i pomacac te modele na zywo... tylko gdzie znajde wszystkie na raz? Zwlaszcza ten SMEG jest na zamowienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 08.09.2009 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Pomyśl nad zmywarką z opóźnieniem startu. Ja o tym nie pomyślałam (też mam Boscha) i teraz kwitnę nad nią do 22-giej w oczekiwaniu na drugą taryfę, a tak bym sobie wyprała między 13 a 15 kiedy jestem w pracy Nastko dobry pomysl, dzieki! Zobacze czy ta moja wybrana ma te funkcje. Ale nawet jesli nie ma, mozesz (i ja) dokupic sobie taki programator - wkladasz go do gniazdka, a zasilanie zmywarki do niego i nastawiasz o ktorej godzinie ma sie wlaczyc, wiec nic straconego! Spytaj w sklepie elektrycznym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 08.09.2009 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Co do płyty gazowej, to ja wybrałabym coś w tym stylu: http://www.megamedia.pl/plyta-gazowa-na-szkle-electrolux-eht-6435-k.php?off=95 Miałam kuchnię Amici w podobnym stylu w mieszkaniu i byłam z niej zadowolona. Ladna, ale chcialabym cos jasniejszego (blat mam piaskowy), zeby nie stanowila na nim wielkiej czarnej plamy. Do tego czyszczenie plyty na szkle juz mnie przeraza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts