Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika popcarol Wykanczamy sie i nasz dom n

popcarol

Recommended Posts

Ostatnio wiecej roboty na zewnatrz jest, na tyle duzo ze do srodka nie wchodzimy. Ale powiesimy chyba w koncu, bez przesady. Kupilabym je drugi raz i tak, superowe sa :) PS Dunajca nie zazdroszcze... piekny, ale z daleka ;) Gdzie dokladnie? Studiowalam w Nowym Saczu, jezdzilam do Oswiecimia przez Stary Sacz i Lacko i dalej hmm nie pamietam miejscowosci, ale pieknie tam jest :)

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej,

Mloda chodzi i bedzie chodzic do przedszkola, gdyby byla w domu na pewno pracowac by mi nie dala ;) Zobaczymy jak to bedzie, sama jestem ciekawa. Neostrady nie chce, moi Rodzice maja. Bezprzewodowo tez nie chce, Tesciowie na dzialce maja ;) Chce po kablu, ale od jakiejs firmy. Szukac bede. :) Nie wiesz kto tam dostarcza? Musze sie rozeznac :)

PS masz doswiadczenia z VOIP i kupowaniem dodatkowo numeru telefonu i faksu?

Alektyc - Zgadza sie :) Mam nadzieje dobrze mi sie bedzie pracowac i umowe mi przedluza :)

Juszczakowka - trzymam kciuki zeby nie podnosil sie juz poziom wody... a okolice za to masz piekne! :)

Meg - dziekuje, gdyby nie Twoja pomoc nie byloby tak rozowo...

Aniu - nad trawnikiem popracujemy, regularnie po przeprowadzce ;)

Yuka - dziekuje :)

Sloneczko - nie, nie bylam, zamawialam u nich (jak wszystko), przez internet. Zronbili mi lozko na specjalne zamowienie, w cenie standardowych (maja w ofercie podobne, ale ja zmienilam 2 rzeczy i nie doplacilam). Bardzo ladnie zrobione, mam nadzieje bedzie mocnej konstrukcji - ale to sie okaze dopiero jak zmontujemy.

Aniu - nad trawnikiem popracujemy, regularnie po przeprowadzce ;)

I słusznie. My też przed przeprowadzką wysialiśmy trawę (maj 2009) i była taka sobie, potem strasznie zarosła w wakacje jak wyjechaliśmy. Porządnie to wzięłam się za nią od tej wiosny i efekt jest rewelacyjny - u Ciebie też tak będzie.

Hej...okolice są bardzo piękne zapraszam serdecznie, wody szczęsliwie opadają i słonko świeci tak trochę zawstydzone,dzisiaj prześledziłam cały Twój dziennik i mam pytanie, w którym sklepie kupujesz meble kolonialne z tak niskimi cenami:eek:wyczytałam, że w Łodzi, ale gdzie???( u tej same babki-nic mi to nie mówi:D)dobrze, że mam tak spokoją pracę i mogę wgłębiać się w zakamarki dzienników....tym razem słonecznie pozdrawiam.

hej,

kolonialne meble kupowalam na allegro, uzytkownik foto24. Stol i krzesla kupilam u babki haltob - ale bnie plecam, zreszta juz chyba nie sprzedaje. W Lodzi na Przybyszewskiego kupowalam meble drewniane sciagane z Niemiec, m.in regaly, 2 komody, lustro sosnowe, lozko dla corki, wieszak do przedpokoju, lawke, skrzynie itp uzytkownik allegro ysl123 albo doneczka123 czy jakos tak. Ale tez kilka miesiecy juz nic u nich nie widze, moze zmienili dzialalnosc

Ps ciesze sie ze pogoda sie poprawia :) Pozdrowka

no no no! Proszę Pani! To Pani już niedługo Pani Na Włościach będzie! :D gratulacje!! Moim zdaniem praca w domu rulez, sama marzę, żeby taką formę sobie wdrożyć, super!! :D :D :D

P.S. Co do dostawców Internetu to zgadzam się, że bezprzewodowy jest do niczego, a już na pewno nie do pracy, Neo to dla mnie takie klimaty TP, natomiast jeśli masz łącze TP to wiele firm oferuje na nich net stacjonarny (choćby netia czy era). Najlepiej by było gdyby się znalazł dostawca lokalny. Ale nic tam sprawy techniczne, najważniejsze, że jest robota!!! :D

OOOOO jak mnie ta wiadomość ciszy, że jedziecie na działeczkę ( może trzeba pisać do domku...,wiem trudno jest się przyzwyczaić , my długo mówiliśmy "na budowę";) ), a łóżeczka też jestem bardzo ciekawa. Super, że pobyt u tesciów Wam się udał, tak więc miłego powroty do rzeczywistości:D Pozdrawiam .

Karolina! Chyba padnę! Masz glebę piaszczysto-gliniastą?! (tak, wertuję namiętnie 'pamiętajcie o ogrodach') Możesz coś więcej o niej napisać, scharakteryzować ją?

Bo ja właśnie grzebiąc na podwórku doznałam olśnienia, że ja chyba na tym piachu mam nawiezioną ziemię gliniastą!! To, że piach jest pod spodem jest pewne, ale tego że na wierzchu glina nawet nie brałam pod uwagę...podczas tych wszystkich ulew woda wcale nie stała, ziemia ma kolor szaro-czarny a nie brunatny (z czym może błędnie kojarzy mi się ziemia z gliną) ALE zabraliśmy się w końcu za obrabianie działki i ziemia jest tak zbita, prawie na kamień, nie ma szans na grabienie, bardzo ciężko z motyczeniem, a gdy przekopujemy ją to wcale się nie spulchnia, nie rozsypuje tylko zostają takie wielkie zbite grudy. Pogrzebałam w necie i tak jest charakteryzowana g. gliniasta.

I zgłupiałam.

hej,

tak wyszlo. Badalismy ziemie pod wzgledem wchlaniania wody, bo chcielismy biologiczna oczyszczalnie sciekow. I tak wyszlo, ze slabo byloby z razsaczaniem. A nie mielismy na tyle miejsca na dzialce zeby przedluzyc odcinek rozsaczania i w efekcie mamy szambo :/

Gleba jak gleba - dosc zbita, ale woda nie stoi. Zobaczymy jakie drzewka nabede do tego cienia ;)

Moze wez daj swoja ziemie do badania? Nam zrobili za darmo - firma od oczyszczalni sciekow. Trzeba bylo pobrac 3 probki z 3 roznych miejsc, z glebokosci ok 1 metra...