Gość agnieszkakk 09.10.2003 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 nowe prawo budowlane wymaga jedynie zgloszenia budowy przydomowej oczyszczalni ścieków. Czy Urząd Miasta może nie wyrazić zgody ze względu na planowaną kanalizację w rejonie mojej posesji *koniec prac za okolo 3 - 4 lata). Czy po budowie sieci kanalizacyjnej bede miala obowiazek sie do niej podłączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 09.10.2003 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Urząd może wszystko... , jednak jeśli już wyrazi zgodę, to nie ma obowiązku przyłączenia do kanalizacji jeżeli ktoś jest posiadaczem/użytkownikiem POŚ. Obowiązek taki istnieje natomiast w przypadku szamba. Inną kwestią jest konieczność (lub też nie) wniesienia opłaty adiacenckiej... http://www.abcdom.pl/art/art.asp?artykul_id=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość agnieszkakk 09.10.2003 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 wiem, ze UM moze wyszstko , ale na jakiej podstawie moglby mi nie zezwolić ???? Ryzykwać zakup projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andy999 10.10.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Np: na podstawie zapisu w MPZP, w którym może być zastrzeżenie, że do czasu wybudowania kanalizacji ścieki można odprowadzać wyłącznie do szczelnych bezodpływowych zbiorników. Tak jest w "moim MPZM" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość agnieszkakk 10.10.2003 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 musze sprawdzić mam nadzieje, że tego nie zrobili bo plany sa z 1993 roku a nowe beda od 1 stycznia 2004 A moze jest tu ktos z rybnika i cos wie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiszonek 18.10.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 a co trzeba dołączyć do zgłoszenia budowy takiej oczyszczalni, która przerabia do 750m3 na dobę (prócz projektu technicznego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 26.03.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Chyba 7,5 m3/dobe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenowo 26.03.2004 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Pomocy!!! Mam oczyszczalnię i eksploatuję ją od ok. pół roku.Kończą mi się bakterie a w hurtowni budowlanej gdzie oczyszczalnię kupiłem takowych nie ma i nie wiedzą gdzie je mogę kupić. Może ktoś zna sklep intenetowy gdie je można zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 26.03.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Jak możecie, to spójrzcie na ten wątek...mam pewien problem dotyczący oczyszczalni http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=24261 Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marko30 26.03.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 agnieszka ile kosztowal Cie proekt przydoowej oczyszczalni sciekow ? o ile to nie tajemnica??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiszonek 28.03.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Są firmy, które robią projekty gratis. Inne liczą sobie od 100 do 800 zł w zalezności od rodzaju prac (te najdroższe z badaniami gruntu). U mnie staneło na tym, ze oczyszczalni nie bedzie. Wiosenne roztopy uświadomiły mi, że szkoda wiercic (koszt 700 zł), bo woda spływa mi z dzialki strumianiami. Prxzy sadzeniu drzewek nie trzeba bylo ich podlewac, bo woda byla juz w dolkach. Przy tych warunkach mozliwe jest chyba tylko szambo. Znacie jakis inny sposób ????pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts