ullerowa 11.10.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Dzisiejsze menu: zupa porowa z grzankami (do wywaru z warzywami dodaje podduszona na masle a potem zmiksowana por) piers z kurczaka w sosie paprykowym (z czerwonej papryki) ziemniaki i marchewka z wody szybko i smacznie A na podwieczorek gofry z dżemem truskawkowym Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2738881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.10.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Wczoraj byla watrobka wieprzowa z cebulka, a dzisiaj szczupak smazony w panierce z zieleniny i duzo cebul, potem wszystko zapieczone w piekarnikui, do tego ziemniaki w sosie smietanowym z peczkiem kopru. Dzisiaj obiadek robil maz. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2740082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 12.10.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 a u mnie : sobota krupniczek z wkładką ( pierś z kurczaka) do tego grzanki, na drugie własnoręcznie robiona pizza ( jak ktoś chce przepis -------wołać , wychodzi rewelacyjna) niedziela zupka z soboty na drugie leczo ( mnóstwo czosnku, papryki i pomidorków , boczek podsmażany w kosteczkę) jutro zupa jarzynowa ( na udku ---fasolka szparagowa, brukselka, brokuły, kalafior , marchewka, pietruszka, cebulka, seler)na drugie naleśniki ( ale to robi już mój mąż) ja mam z obiadami przekichane bo u mnie tylko mięso drobiowe......i ew. ...ryby , może ma ktoś jakieś przepisy rybne na ciekawe potrawy ????? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2740403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.10.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ja często robię (bo szybkie): przesmażam boczek w kosteczce z cebulką i czosnkiem. Do przysmażonego wlewam 2 puszki pomidorów doprawiam to bazylią, pieprzem i oregano (soli z reguły nie trzeba, bo boczek słony). Przykrywam, pyrkoce aż pomidory się rozgotują (ewentualnie podlewam trochę wodą). W tym czasie gotuję makaron - najbardziej komponuje mi się penne. Jak makaron się ugotuje to obiadek gotowy . Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2741119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 13.10.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 mój dzisiejszy obiad to zupa pieczarkowa i duszone skrzydełka z miodem i maggi Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2741501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 13.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A ja dzis wieczorem bede kanie smazyc.Wiec jakby co to milo bylo was poznac Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2742222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.10.2008 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A ja dzis wieczorem bede kanie smazyc. Wiec jakby co to milo bylo was poznac hmmm... nam też było miło smacznego Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2742261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 13.10.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A ja dzis wieczorem bede kanie smazyc. Wiec jakby co to milo bylo was poznac madd - Ty się nie wygłupiaj, zdjęcie wklej tych kani! - ocenimy Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2742277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 13.10.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ewa cieszę się, że smakowało, dziękuję, na zdrowie.. Polecam wypróbować cukiniowe lub kabaczkowe talarki.. 2 cienkie i długie cukinie+ olej lub oliwa z oliwek+ ser gorgonzola lub inny podobny pleśniowy . Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w palstry grubości 0,5-0,7 cm. Blachę z piekarnika posmarować oliwą i ułożyć na niej plasterki cukinii, każdy obrócić, by się natłuścił. Piekarnik rozgrzać do 180-200C i włożyć do niego blachę z cukinią. Po ok. 15-20 minutach plasterki zarumienią się z góry i z dołu. nadmiar oliwy i sosu można zlać.. a na usmażone plasterki cukinii położyć kawałeczki sera i całość włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika i zapiec. Pyszne z bagietką..Smacznego! Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2742645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.10.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ewa cieszę się, że smakowało, dziękuję, na zdrowie.. Polecam wypróbować cukiniowe lub kabaczkowe talarki.. 2 cienkie i długie cukinie+ olej lub oliwa z oliwek+ ser gorgonzola lub inny podobny pleśniowy . Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w palstry grubości 0,5-0,7 cm. Blachę z piekarnika posmarować oliwą i ułożyć na niej plasterki cukinii, każdy obrócić, by się natłuścił. Piekarnik rozgrzać do 180-200C i włożyć do niego blachę z cukinią. Po ok. 15-20 minutach plasterki zarumienią się z góry i z dołu. nadmiar oliwy i sosu można zlać.. a na usmażone plasterki cukinii położyć kawałeczki sera i całość włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika i zapiec. Pyszne z bagietką..Smacznego! ha ! mam zamrożone bagietki z ziołami i nie miałam pomysłu co z nimi zrobić .....w piątek mam babskie spotkanie - dzieki za przepis -przetestuje na moich koleżankach Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2742729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 13.10.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ewa cieszę się, że smakowało, dziękuję, na zdrowie.. Polecam wypróbować cukiniowe lub kabaczkowe talarki.. 2 cienkie i długie cukinie+ olej lub oliwa z oliwek+ ser gorgonzola lub inny podobny pleśniowy . Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w palstry grubości 0,5-0,7 cm. Blachę z piekarnika posmarować oliwą i ułożyć na niej plasterki cukinii, każdy obrócić, by się natłuścił. Piekarnik rozgrzać do 180-200C i włożyć do niego blachę z cukinią. Po ok. 15-20 minutach plasterki zarumienią się z góry i z dołu. nadmiar oliwy i sosu można zlać.. a na usmażone plasterki cukinii położyć kawałeczki sera i całość włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika i zapiec. Pyszne z bagietką..Smacznego! Czy trzeba te cukinie czymś doprawić?????? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2742873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 13.10.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 oj, tak.. zapomniałam.. ciut soli/pieprzu , można rozgnieciony czosnek po szczypcie, zioła prowansalskie.. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2742928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.10.2008 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 u mnie dziś pieczarkowa i kluski śląskie /z dziurką / kluski będą albo z cebulką, albo z sosem gulaszowym... madd - żyjesz??? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2743216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.10.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam wszystkich. Stracha mialam, z chłopem się przed zjedzeniem pożegnalam Pychotki były. Jeszcze mam 10 pięknych grzybków. Ale tak sobie myślałam, że sąsiad całe życie na wsi mieszka i całe życie te kanie jada, więc się pewnie zna. A otruć mnie chyba nie chciał, bo w zgodzie żyjemy Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2743490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 14.10.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam,u mnie dziś na obiad pomidorowa i bitki wołowe w sosie własnym z surówką z pekinki i kukurydzy w majonezie. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2743911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.10.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 U mnie zupa gulaszowa wlasnego pomysłuMięcho wołowe przysmażamy jak na gulasz, potem dusimy z cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim. Jak jest już miękkie, dodajemy paprykę, trochę pieczarek, na koniec ogóreczka kiszonego pokrojonego w kostęczkę. Zagęszczamy trochę mąką, doprawiamy do smaku (ja dodaje troche papryki w proszku i chili). I gotowe. Gęste to i pożywne. Podaje chłopu z chlebusiem i je aż mu się uszy trzęsą Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2743939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.10.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 madd - fajnie, że żyjesz - lubię Twoje poczucie humoru chłopu podasz dziś gulaszową, a mężowi /świeżo poślubionemu!/ co? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2744251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.10.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Elutek A znasz taki kawał Student pyta się studentki - Kiedy będzie obiad? A studentka opierając się tyłkiem o kaloryfer: - Grzeje się. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2744280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.10.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Elutek A znasz taki kawał Student pyta się studentki - Kiedy będzie obiad? A studentka opierając się tyłkiem o kaloryfer: - Grzeje się. ja to już tylko o "balkonik" się oprzeć mogę... a wracając do tematu - karpik u mnie jutro Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2744353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.10.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Znaczy się wigilia Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/5/#findComment-2744364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts