MRS.CONSTR. 09.01.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 U nas dzisiaj '' meat balls'' - czyli kuleczki z mieska wolowego z przyprawami smazone a nastepnie duszone w sosie pomidorowym z makaronem lub jak kto lubi z ziemniaczkami Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2934452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.01.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 U nas dzisiaj '' meat balls'' - czyli kuleczki z mieska wolowego z przyprawami smazone a nastepnie duszone w sosie pomidorowym z makaronem lub jak kto lubi z ziemniaczkami Tez robie tylko strasznie dlugo robi sie te kuleczki (u mnie sa malutkie i moze dlatego). Ja dodaje do sosu pomidory cale z puszki. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2934463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.01.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 A u mnie dzisiaj obiad robi maz, bo wczesniej jest w domku. Kupil wolowinke i robi domowe hamburgery na grillu z opiekanymi buleczkami i sosikiem. Wlasnie przeslal mi zdjecie na komorke i gdy je zobaczylam to od razu zglodnialam, a w domku bede dzisiaj okolo 19 dopiero . http://images49.fotosik.pl/48/80cd117685187244med.jpg Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2938405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.01.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 U nas wczoraj maz gotowal zupe grochowa na wedzace z grzankami - pychotka! Jest jeszcze na dzisiaj (ja sie zalapie jak mi nie zjedza). Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2947571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 14.01.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 u nas dzisiaj na szybko: ziemniaczki, mielone i marchewka z groszkiem na ciepło. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2947630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 14.01.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 A ja zrobiłam wątróbkę drobiową w sosie śmietanowym , ziemniaki i kapusta kiszona gotowana i zasmażona z sosem grzybowym. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2947646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 14.01.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 ja mam dzisiaj ...faszeraki na jutro mocze juz groch na grochowe ... Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2947658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 14.01.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Frosia co to faszeraki?? Ja zrobiłam skrzydełka z miodem, mój mały niejadek wciął 5 sztuk! Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2947691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.01.2009 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 dzisiaj spagetii carbonara Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2947708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.01.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Same cuda gotujecie U mnie bigos staropolski nawinie Trza bylo juz zjesc bo z 2 miesiace w zamrazalniku lezal Ale... Pyszna paste serowa zrobilam wczoraj do kanapeczek. Jezeli ktos ma dosc tych niby-wedlin i lubi ryby to polecam Serek bialy przepuszczamy przez praske, otwieramy szproty w oleju (olej WON), mieszamy to z tym serkiem, dodajemy cebule dymke (albo sama cebule, albo szczypiorek - ja wczoraj wwalilam w to szczypiorek), troche smietany, sól i pieprz i sruuu na kanapeczki. Pychotka. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2947727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.01.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 jutro flaczki Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2947755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.01.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 pewnie jeszcze wlasnorecznie czyszczone Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2947770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.01.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 pewnie jeszcze wlasnorecznie czyszczone kupnych, pokrojonych, nie uznaję - jakieś cienkie i jałowe są więc z kałdunem się pomęczyłam, ale warto Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2947793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.01.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No to szacun Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2948029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.01.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 dzisiaj spagetii carbonara poproszę przepis Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2948563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.01.2009 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Co do past na chlebek to mam tez sprawdzony przepis: makrele wedzona obrac z osci, do tego dodac pokrojone w kostke 3 ogorki konserwowe, 2 jajka na twardo, sol, pieprz i lyzka majonezu. Pasta moze stac w lodowce nawet 3 dni (u nas znika szybciej). Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2948983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 15.01.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Co do past na chlebek to mam tez sprawdzony przepis: makrele wedzona obrac z osci, do tego dodac pokrojone w kostke 3 ogorki konserwowe, 2 jajka na twardo, sol, pieprz i lyzka majonezu. Pasta moze stac w lodowce nawet 3 dni (u nas znika szybciej). robię bardzo podobną: makrela, jaja, łyżka masła, natka pietruszki - pycha Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2949019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 15.01.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 a ja wczoraj na kolację robiłam BRUSCHETTE , bardzo fajna sprawa chlebek tostowy , lub bułka weka, paryska, kromeczki smarujemy oliwą z oliwek, podpiekamy na blaszce w 200 st. a będą chrupiące --złotawe, wyjmujemy , plasterek serem mozzarella ( z bloku) w kosteczkę pokrojone świeże pomidory, każdą kromeczkę pieprzymy, solimy , na wierzch świeża bazylia i dosłownie na 3 -4 min do piekarnika, można jeszcze dodać czosnek jak ktoś lubi, wspaniała gorąca kolacja Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2949124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 15.01.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Frosia co to faszeraki?? : to kapusta wloska nadziewana miesem (nazwa moja ) kapuste wloska obieramy z wierzchnich lisci , dzielimy na 4-6 czesci (w zaleznosci od wielkosci kapusty) , krotko obgotowujemy w osolonym wrzatku, odcedzamy i studzimy.Odkrajamy glaby,miedzy liscie delikatnie wkladamy mase miesna (identyczna jak na kotlety mielone).jesli kapusta jest duza wykorzystuje 1kg miesa, do mniejszej daje okolo70-75dkg.Na koniec odrywamy jeszcze jeden zewn.lisc i "zamykamy" nim "faszeraka" , po czym obwiazujemy go nitka (podobnie jak rolady wolowe).Ukladamy je w rondlu (jednowarstwowo) i zalewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym.Dusimy az beda miekkie , okolo godziny (najpierw na wiekszym , potem na mniejszym ogniu ).Wyjmujemy ,przecinamy nitki, zdejmujemy je a sos "zaklepujemy" maka . podaje je z ziemniakami piure , ale z ryzem tez nie sa najgorsze Flaki tez robie sama , nie lubie tych kupnych A paste z makreli robie z ryby, jajka, ogorka kiszonego, pietruszki zielonej i majonezu Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2949190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 15.01.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 poobnie jak froszki faszeraki można nadziać ( poutykać między różyczki) kalafiora.. a ja flaki robię z gotowych flaków, szyjki indyka i żołądków, pokrojonych potem w paseczki..tez dobre.. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/22/#findComment-2949228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts