Bramer 04.03.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 e-Mandzia! nie, żebym tu słodził...ale bardzo Ci dziękuję za przypomnienie o cannelloni ze szpinakiem, naprawdę! moje dzieci uwielbiają szpinak a to danie robiłem już kiedyś ze trzy razy, zajadaliśmy się wszyscy, dodatkowo ta świadomość, że to takie zdrowe i tyle żelaza...ale to było z rok, półtora temu po ostatnim razie kupiłem paczkę makaronu cannelloni z postanowieniem, że niedługo znowu je zrobię i teraz patrzę na niego i wstyd! przeterminowany! (ale tylko do lutego, to chyba jutro trzasnę?) z modyfikacji Twojego przepisu, to ja robię tak: - przede wszystkim kupuję świeżą bazylię (jej zapach jest boski) i dodaję zarówno do sosu jak i farszu - do sosu daje cebulę i dużo czosnku i do tego dopiero pomidorki i nader wszystko, farszu nie nakładam łyżeczką (pamiętam ile się z tym pier...łem); farsz nakładam do takiej wyciskarki do tortów, taka strzykawa, wiecie, i z niej wyciskam, bo podgotowany makaron jest taki...miętki...a sprzęt użyty chyba tylko jeden raz u mnie w domu, to przynajmniej znalazł inne zastosowanie układając makaron w brytfance pamiętam, że musi być cały zanurzony w sosie, żeby nie był twardy no i startym serem żółtym posypuję na sam koniec pieczenia a do tego np. brukselka duszona na maśle i bułce tartej, albo glazurowana w miodzie? jeszcze raz fękju Ci Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.03.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Bramer, tak to opisałeś, że aż mi ślinka leci Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 04.03.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 niooo,ale powiem Ci, że o wiele szybciej się je to danie, niźli robi... ale warto, choćby dla tego szpinaku Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.03.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 BRAMER, bardzo cenne uwagi i logiczne - tak jak pisałam, zasłyszałam to w sieci i jeszcze nie robiłam, ale w sobotę czasnę i zastosuje się do Twoich modyfikacji Jak już było - sorki , ale mi też ślinka pociekła Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.03.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 A jakby do tego farszu dodać boczek drobno pokrojony przesmażony? Dobre by było? Ja kombinuję, bo mój mąż musi mieć mięso na obiad Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 04.03.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 A jakby do tego farszu dodać boczek drobno pokrojony przesmażony? Dobre by było? a znasz lepszy zapach, niż oliwa z oliwek, czosnek, cebulka i surowy, wędzony boczek??? na śniadanie właśnie dziś jedliśmy taki boczuś z grilla, posypany papryczką w proszku paskom boczkowym zdecydowane TAK (o, mniam, jakie to ...niezdrowe, he, he) nastka79 generalnie cannelloni ze szpinakiem ma być daniem jarskim, ale ja jeszcze chyba nigdy nie zrobiłem nic zgodnie z przepisem w gotowaniu fajne jest to, że wszystko robisz, modyfikujesz wg. własnego uznania... P.S. a z boczkiem fajny pomysł chyba zastosuję się do Twojej sugestii Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.03.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 A jakby do tego farszu dodać boczek drobno pokrojony przesmażony? Dobre by było? Ja kombinuję, bo mój mąż musi mieć mięso na obiad Myślę, że by nie zaszkodziło , ale może niech się wypowiedzą co wytrawniejsi mistrzowie kuchni. (juz nie aktualne - siem wypowiedzieli ) BRAMER, z tą wyciskaczką do kremów - też mam, nówka sztuka nie śmigana, kupiona z 8 lat temu a przyda się, przyda Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.03.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 strona 5-ta, pod zdjęciami serka, przepis madd robi się szybko, łatwo i przyjemnie jedyna modyfikacja, to taka, że ziemniaki pokroiłem w talarki i króciutko podgotowałem; szybciej doszły Robilam i moge zagwarantowac, ze jest bardzo smaczna ta zapiekanka i praktycznie robi sie sama. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.03.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Danie na szybko. Brokułowe penne - brokuł - 2 torebki sosu w proszku (Knorr "4 sery z brokułami") - paczka makaronu penne - starty ser żółty do posypania Gotujemy brokuły, dzielimy je na różyczki. Przygotowujemy sos wg instrukcji na opakowaniu, gotujemy makaron penne, gdy sos będzie już wrzący wrzucamy do niego brokuły i ugotowany makaron, mieszamy, następnie wykładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Posypujemy serem, wkładamy do piekarnika na około 10-15 min. PS Jak było, to mnie pogońta Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 04.03.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 praktycznie robi sie sama. magpie101! qrde, masz rację, bo moje dziewczyny zawsze tak mówią o obiadach Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 04.03.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Zupa grzybowa mojej mamy i golabki tez mojej mamy. Umieram z przejedzenia...Elutek...zyjesz po tych warkoczach maryny? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3092953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 05.03.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Elutek...zyjesz po tych warkoczach maryny? warkocze nie dość, że się rozlazły, to dość suchawe były /moja wina , w piekarniku upiekłam, prawie bez tłuszczu / i w związku z tym taka "piosenka" z dzieciństwa mi się przypomniała: "A te żyły takie były, że się dzieci podusiły..." Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3094635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.03.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 U nas dzisiaj filet drobiowy w zupie cebulowej zapiekany w piekarniku z kremowka, do tego ryz i buraczki. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3095258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 05.03.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 a ja idę robić te rurki Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3095372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.03.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 a ja idę robić te rurki jakie rurki ? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3095377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 05.03.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 no cannelloni , tak przy okazji ja swoich wczesniej nie gotuje robiłam kiedys ze szpinakiem, ale wg. własnej fantazji. Szybciej wychodza nalesniki ze szpinakiem (szczególnie jak naleśniki kupne są i tylko farsz zrobic trzeba Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3095418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.03.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 No Cannelloni ze szpinakiem... A ja chyba dziś zrobię kokosanki (makarony), tylko nie wiem z ilu białek to zrobić... Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3095421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 05.03.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A ja chyba dziś zrobię kokosanki (makarony), tylko nie wiem z ilu białek to zrobić... nastka, makrony Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3095541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.03.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A ja chyba dziś zrobię kokosanki (makarony), tylko nie wiem z ilu białek to zrobić... nastka, makrony Aha, dlatego ja to nazywam kokosanki, maszkarony won z mojej kuchni . Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3095561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziaba1719504718 05.03.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Odwieczny problem śniadaniowo/kolacyjny załatwiony w 3 minuty ; jajka trzepiemy widelcem , w to wrzucamy co mamy na wykończeniu w lodówce ( pokrojona w paski/kostkę wędlina, ser żółty, papryka, pieczarki ..) i chlup na rozgrzaną patelnię. Przykrywamy pokrywką. Potem bijemy się kto ma prawo do większego kawałka. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/43/#findComment-3095998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts