Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u nas był dzisiaj kapuśniak, a na drugie piersi zapiekane z serem i pieczarkami podane z grzankami (zywkly chleb tostowy i do tostera)

 

Piersi wczesniej zamarynowałam na 2 godz.:

1. Olej

2. Przyprawa pikantna do kurczaka

3. 1 łyżka vegety

4. 1 łyżka miodu

5. 1 łyżka octu balsamicznego

6. 2 ząbki czosnku (wyciśniętego)

 

Podsmazyłam, poddusilam chwilę. Po wyłączeniu obłożyłamplastrami serża zółtego i posypałam usmazonymi wczesniej pieczarkami (pokrojonymi w ćwiartki lub w całości).

 

Polecam, bo naprawdę pyszne :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/77/#findComment-3558929
Udostępnij na innych stronach

a my, z braku laku zamówiliśmy dziś placek ziemniaczany w sosie borowikowym:) nie próbowałem wcześniej, a warto było! doskonała proporcja śmietany i grzybów. Tylko placek nieco za tłustawy. Ale ziemniaczane tak mają..
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/77/#findComment-3560115
Udostępnij na innych stronach

Gość elutek
morfeusz, chyba zrobię dziś te Twoje piersi :wink: bo przepis brzmi zachęcająco :)

 

:D i jak? smakowały? u mnie się wszyscy zajadali, że hej :D

 

pycha :) choć zrobiłam bez miodu, a po nałożeniu sera i pieczarek zapiekłam w piekarniku :)

 

a dziś gołąbki, już się gotują :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/77/#findComment-3560707
Udostępnij na innych stronach

morfeusz, chyba zrobię dziś te Twoje piersi :wink: bo przepis brzmi zachęcająco :)

 

:D i jak? smakowały? u mnie się wszyscy zajadali, że hej :D

 

pycha :) choć zrobiłam bez miodu, a po nałożeniu sera i pieczarek zapiekłam w piekarniku :)

 

a dziś gołąbki, już się gotują :D

 

to się cieszę, że smakowały, bo skład marynaty i wykonanie to mój własny pomysł, tym bardziej się cieszę. Z piekarnikiem dobra mysl :wink:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/77/#findComment-3560712
Udostępnij na innych stronach

Wczorak kurki z poledwiczkami w sosie smietanowym z makaronem.

 

magpie!

zostało co? :roll:

bo podjechałbym...

 

:D

 

gdyż u mnie po kurkach zostało jedynie wspomnienie i dziś w nocy ten żal zmusił mnie do pierdyknięcia se grzybowej, ale... to nie kurki, KURKA!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/77/#findComment-3561096
Udostępnij na innych stronach

A u nas był dzisiaj kapuśniak, a na drugie piersi zapiekane z serem i pieczarkami podane z grzankami (zywkly chleb tostowy i do tostera)

 

Piersi wczesniej zamarynowałam na 2 godz.:

1. Olej

2. Przyprawa pikantna do kurczaka

3. 1 łyżka vegety

4. 1 łyżka miodu

5. 1 łyżka octu balsamicznego

6. 2 ząbki czosnku (wyciśniętego)

 

Podsmazyłam, poddusilam chwilę. Po wyłączeniu obłożyłamplastrami serża zółtego i posypałam usmazonymi wczesniej pieczarkami (pokrojonymi w ćwiartki lub w całości).

 

Polecam, bo naprawdę pyszne :)

 

czy da sie takie piersi podsmażyć wcześniej (rano), ułozyć w piekarniku i zapiec o własciwej porze?

Mam w sobote rodzinę na obiedzie a kucharz ze mnie żaden. Umyśliłam te piersi _ ziemniaczki w mące i łososia jako drugi mięs... Ale wolałabym mieć wszystko gotowe i tylko elegancko na stół o właściwej porze...

A może coś innego... łatwego

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/77/#findComment-3562118
Udostępnij na innych stronach

Gość
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...