Gość elutek 31.10.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 u nas wczoraj była pizza na obiad - córcia miała urodziny dziś steki - takie kotlety z grubo zmielonego mięsa z przesmażoną cebulką na górze a jutro kaczka duszona + czerwona kapustka na gorąco + ziemniaczki ale tak chwalicie te cebulaki/cebularze - że na pewno wkrótce zrobię, i tort Teski też Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3660777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 31.10.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Dzisiaj u nas pizza, pierwszy raz robie z innym spodem, ciasto zrobilam wedlug przepisu z cebulakow - wlasnie rosnie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ha, widze, ze nie tylko ja wpadlam na pomysl, ze ciasto z cebulakow moze byc dobrym spodem do pizzy Bo sekret pysznosci tych cebulakow to wlasnie ciasto. Magpie, koniecznie daj znac, jak wyszlo. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3660790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.10.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Dzisiaj u nas pizza, pierwszy raz robie z innym spodem, ciasto zrobilam wedlug przepisu z cebulakow - wlasnie rosnie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ha, widze, ze nie tylko ja wpadlam na pomysl, ze ciasto z cebulakow moze byc dobrym spodem do pizzy Bo sekret pysznosci tych cebulakow to wlasnie ciasto. Magpie, koniecznie daj znac, jak wyszlo. Ciasto wyszlo rewelacja - wchodzi na stale do moich przepisow. http://i35.tinypic.com/2ise7hu.jpg http://i33.tinypic.com/u53tl.jpg A na deserek mamy tort truskawkowy http://i35.tinypic.com/28sokex.jpg Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3661056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.10.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 robię torta z mięska mielonego-pychotka Teska wczoraj wydrukowalam sobie Twoj przepis, zgromadzilam skladniki i bede robic w weekend . a skąd ten przepis ? prosze o wklejenie Prosze ! polecam torta z mięska mielonego- pychota http://i27.tinypic.com/2vs5esg.jpg po upieczeniu http://i28.tinypic.com/21cyyz8.jpg Ciasto: 15 dkg sera białego 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 2 szklanki mąki mały proszek do pieczenia - 15g Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodawać ucierając pałką 6 łyżek mleka, 6 icon_razz.gif łyżek oleju, szczyptę soli. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Jeśli jest za suche, dodać trochę śmietany. Rozwałkować w prostokąt 50cm na 25 cm, posmarować masą mięsną. Zwinąć ciasto w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów grubość 5 cm każdy. Masa mięsna: 1 cebula 15 dkg sera żółtego goudy pół pęczka natki pietruszki 1 białko 60 dkg mięsa mielonego 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Cebulę i zieloną pietruszkę drobno pokroić, ser żółty pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać białko surowe, wyrobić. Dodać pozostałe składniki, koncentrat pomidorowy.Doprawić solą, pieprzem. Dokładnie wyrobić. Pokrojone ślimaczki poukładać w wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. lekko spłaszczyć ręką i posmarować żółtkiem rozrobionym z 1 łyżką mleka. Wstawić do nagrzanego piekarnika- temperatura 180-200* i piec przez 40-45 minut. Smacznego!!! no prosze....moje foteczki i przepisik - polecam pychota jest Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3661066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.10.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 coś post się podwoił....polecam ten torcik....i do niego barszczyk Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3661067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.10.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 ups Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3661068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 31.10.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Magpie - ale piekny ten torcik truskawkowy i jaki wysoki. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3661216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 31.10.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Magpie - ale piekny ten torcik truskawkowy i jaki wysoki. no ja chciałabym /jeśli można/ zobaczyć go w przekroju Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3661228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.10.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Magpie - ale piekny ten torcik truskawkowy i jaki wysoki. no ja chciałabym /jeśli można/ zobaczyć go w przekroju Wieczorkiem jak przekroje to zdjecie zrobie, torcik jest z musem truskawkowym i smietana (kiedys wklejalam taki przepis na placek) Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3661246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.10.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Magpie - ale piekny ten torcik truskawkowy i jaki wysoki. no ja chciałabym /jeśli można/ zobaczyć go w przekroju http://i34.tinypic.com/dot6hl.jpg Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3661294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 01.11.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 przepis możecie brać w ciemno REWELACJA tak pysznej golonki pieczonej jeszcze nie jadłam .... Golonki ( najlepsze są przednie ,bo mięsko najdelikatniesze) umyć ,posolić ,posypac przyprawą do gyrosa -ułożyć w naczyniu żaroodpornym -lekko polac olejem lub wodą -przykryć pokrywą -włożyć do piekarnika nastawic na 250 st .....po godzinie podlac piwem -obrócić - 1/2 szklanki piwa -na 3 golonki - dołożyć 1/2 kg kiszonej kapusty - przykryć i wstawić na kolejną godzinę - ja zmnieszyłam temp do 230 st . Skorka idealnie przypieczona , miesko kruche i miekkie ,kapustka wspaniala - tylko otworzyć do tego zimne piwo i ....... macie wielkie plusy u męża moj był wniebowziety .....jeszcze zadzwonilam po naszego przyjaciela (wdowca) -nic wiecej do szczescia dzisiaj mu nie potrzeba Janinki - dla Ciebie zrobiłam golonkę wg tego przepisu - PYCHOTA, REWELACJA, TŻ mnie na rękach nosi dzięki za przepis!!!! Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3662257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 02.11.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 przepis możecie brać w ciemno REWELACJA tak pysznej golonki pieczonej jeszcze nie jadłam .... Golonki ( najlepsze są przednie ,bo mięsko najdelikatniesze) umyć ,posolić ,posypac przyprawą do gyrosa -ułożyć w naczyniu żaroodpornym -lekko polac olejem lub wodą -przykryć pokrywą -włożyć do piekarnika nastawic na 250 st .....po godzinie podlac piwem -obrócić - 1/2 szklanki piwa -na 3 golonki - dołożyć 1/2 kg kiszonej kapusty - przykryć i wstawić na kolejną godzinę - ja zmnieszyłam temp do 230 st . Skorka idealnie przypieczona , miesko kruche i miekkie ,kapustka wspaniala - tylko otworzyć do tego zimne piwo i ....... macie wielkie plusy u męża moj był wniebowziety .....jeszcze zadzwonilam po naszego przyjaciela (wdowca) -nic wiecej do szczescia dzisiaj mu nie potrzeba Janinki - dla Ciebie zrobiłam golonkę wg tego przepisu - PYCHOTA, REWELACJA, TŻ mnie na rękach nosi dzięki za przepis!!!! Ja też zrobiłam tak golonkę i nie wyszła mi Smak był pyszny faktycznie, ale twarda była jak nie wiem Może takie mięsko, albo dłużej trzymać powinnam w piekarniku. Wcześniej robiłam golonkę w piwie inaczej, podam przepis moze komuś sie przyda: Golonkę ( wcześniej natarta przyprawą do gyrosa, pieprzem, czosnkiem)dajemy do garnka,jak najmniejszego, ale żeby weszła. Zalewamy piwem, i kostką mięsną rozpuszczoną w 1/2 litra wody ( można bez kostki) gotujemy około 1,5 h dolewając piwo w razie potrzeby. potem przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kapustę kiszoną, podlewamy wywarem z gotowania i pieczemy około 1 h do miękkości. smacznego Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3664612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.11.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Ja jakoś ostatnio mam mięsowstręt i dziś jarsko: kotlety sojowe, pieczony bakłażan i sałata. Polecam do wypróbowania kotlety sojowe polane sosem chrzanowym. Świetny smak, którego nie da sie porównac z niczym innym. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3665247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 02.11.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 A czy któraś z forumowiczek robiła Boeuf Bourguignon? Ja pod wpływem filmu zamierzam spróbować. Ale mam pietra Jeśli wyjdzie dam znać. Jeśli nie wyjdzie - też Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3665558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.11.2009 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Lazanki z boczkiem i kapusta (moje dziecko uwielbia). Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3666398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 03.11.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 A ja dzisiaj placki ziemniaczane robię - uwielbiam je Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3668058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 03.11.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 A ja dzisiaj placki ziemniaczane robię - uwielbiam je Rany! Zapomnialam jak smakuja takie placki! Robie czesto ale z cukini i ziemniakow, i to nie to samo, gdyz cukinie i ziemniaki scieram na tarce o duzych oczkach - pyszne i chrupiace! Zaczelam czytac ten topic od ... konca ale wieczorkiem juz przejrze od pierwszej strony, moze znajde jakies ciekawe przepisy na obiad ; szczegolnie te w 30 min Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3668102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.11.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Pomidorowa z ryzen. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3668407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 03.11.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Pomidorowa z ryzen. Oooo juz jest pomysl! Czesto zmieniam pomidorowke dodajac groszek zielony, kukurycze i duzo bazyli. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3668560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 03.11.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Wczoraj byly cebulaki http://i35.tinypic.com/11vjehf.jpg tutaj jest przepis http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3748032#3748032 Dzisiaj watrobka drobiowa smazona z cebulka, ziemniaki i ogorac, a dla syna racuchy z cukrem - pudrem. robiłam ........REWELKA!!!!!!!!!!!!!!!! sam zjadałam chyba ze 4 z podanej porcji wyszło mi 14 sztuk ,formę brałam z dużej puszki od kawy Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/82/#findComment-3669417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts