mbz 14.11.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Ania klepka - sprobuj zrobic z niego pizze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 14.11.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 MBZ - już wcześniej mówiłam do siostry, że pizzę będę robiła na takim spodzie. Ale ja muszę dietkę trzymac, więc szybko nie zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMNK80 14.11.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam! Pora może nie obiadowa, no ale trzeba coś zaplanować na jutrzejszy obiadek. Robię na jutro roladki ze schabu. Miłego wieczorku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 15.11.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Sałatka teksańsko - meksykańska mniam mniam......http://img405.imageshack.us/img405/6352/snv31817.jpghttp://img410.imageshack.us/img410/1568/snv31821.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.11.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Sałatka teksańsko - meksykańska mniam mniam...... http://img405.imageshack.us/img405/6352/snv31817.jpg http://img410.imageshack.us/img410/1568/snv31821.jpg A instruktaż gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 15.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Sałatka teksańsko - meksykańska mniam mniam...... http://img405.imageshack.us/img405/6352/snv31817.jpg http://img410.imageshack.us/img410/1568/snv31821.jpg A instruktaż gdzie no fakt zapomiałam Składniki: 300 g piersi z kurczaka 1 cebula 2 pomidory ogórek kukurydza sałata 2-3 placki tupu tortilla oliwa olej do smażenia przyprawa do gyrosu przygotowanie: piersi z kurczaka pokroic w kostke i wymieszac z przyprawa do gyrosu.mięso włożyc na 30 min do lodówki. pomidoty, ogórka i cebylę pokroić sałate porwać na kawałki kukurydzę odsączyć z zalewy. wszystkie składniki połaczyc, doprawic do smaku solą i pieprzem wymieszać z oliwą placki typu tortilla pokroic w trójkąty podsmażyć na lekko rozgrzanym oleju aż będą chrupiące. usmażone tortille osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. na rozgrzanej patelni przesmażyć zamarynowane mięso. to chyba wszystko podawać jak na obrazku mam nadzieję że się komuś przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 15.11.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Sałatka teksańsko - meksykańska mniam mniam...... http://img405.imageshack.us/img405/6352/snv31817.jpg http://img410.imageshack.us/img410/1568/snv31821.jpg Wygląda bardzo, bardzo apetycznie aż dostałam ślinotoku Dzięki za przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.11.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Sałatka teksańsko - meksykańska mniam mniam...... http://img405.imageshack.us/img405/6352/snv31817.jpg http://img410.imageshack.us/img410/1568/snv31821.jpg Wygląda bardzo, bardzo apetycznie aż dostałam ślinotoku Dzięki za przepis Ja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.11.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Wczoraj byl gulasz z kasza i buraczki.Dzisiaj flaczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.11.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 U nas dziś spagetti z wołowinki mielonej z pomidorami. Dawno takiego nie robiłam, cały czas na boczku z makaronem "rurkowym", więc się stęskniłam za tym z mielonym i makaronem "nitkowym" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 16.11.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 U nas dzisiaj malutkie kotleciki mielone w sosie warzywnym (pieczarki, cebula i papryka starte na tarce), do tego ryż lub makaron, co kto woli.Jutro krupnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 16.11.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 placki typu tortilla pokroic w trójkąty podsmażyć na lekko rozgrzanym oleju aż będą chrupiące. usmażone tortille osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Najlepiej jest podpiec na grillu nawet elektrycznym. Osobiscie wole zawijana tortilie. Olej zdecydowanie nie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 16.11.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 A macie jakiś dobry przepis na ryby. Ja je uwielbiam, ale moje starsze dzieci już mniej. Robiłam już zapiekane, smażone, w occie z warzywami, ostatnio zupę rybną. Nic im nie smakuje. Najstarszy syn polubił pieczonego pstrąga więc na pewno będę go częściej przyrządzała. Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 16.11.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 U mnie dzisiaj pomidorowa i kotlety z mortadeli (plastry m.obtaczane w jajku i bułce tartej)+mizeria...mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 17.11.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 u nas dzisiaj naleśniki ze szpinakiem, czosnkiem, białym serem i sosem serowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 17.11.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 A macie jakiś dobry przepis na ryby. Ja je uwielbiam, ale moje starsze dzieci już mniej. Robiłam już zapiekane, smażone, w occie z warzywami, ostatnio zupę rybną. Nic im nie smakuje. Najstarszy syn polubił pieczonego pstrąga więc na pewno będę go częściej przyrządzała. Pomocy Robiłam kiedyś taką zapiekankę z ryb. Filety na przykład dorsza normalnie usmażone w panierce kładło się na dno naczynia żaroodpornego. Potem ugotowany ryż wymieszany z ugotowanym mrożonym groszkiem wyłożone na te kawałki ryb. Wszystko zalane gotowcem - białą zasmażką knorra i zapieczone. Na końcu posypać drobno posiekaną natką i nakładać na talerz łyżką jak warstwową sałatkę. Nie podam proporcji, bo to sie robi na oko tak, aby ilość ryżu z groszkiem "pasowała" do ilości ryby. Moja córka to nawet jadła, chociaz z ryb lubi tylko właśnie pstrąga, łososia na parze i grillowanego tuńczyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMNK80 17.11.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Jeśli chodzi o ryby to moje dzieci z kolei przepadają za klopsami z dorsza. A robi się je następująco: całe dorsze gotujemy chwilę w garnku, aby mięso było lekko miękkie, następnie wyjmujemy z garnka ugotowane dorsze, obieramy z ości, mielimy, dodajemy sól, pieprz (lub vegetę) i dużą ilość majeranku, jajko, wcześniej namoczoną bułkę odciśniętą. Wszystko mieszamy i formujemy klopsy. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Gotowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMNK80 17.11.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Dorsz po "grecku"Filety z dorsza kroimy na kawałki, solimy, smażymy na złocisty kolor. Warzywa (marchew, pietruszę, seler) obieramy ze skóry, trzemy na tarce o grubych oczkach. Warzywa wkładamy do garnka, zalewamy wodą (1 cm nad poziom warzyw), dodajemy olej, sól, pieprz, cukier, liść laurowy, ziele angielskie. Pod koniec gotowania (aż warzywa zmiękną) dodajemy przecier pomidorowy. W naczyniu układamy warstwowo ryby, warzywa, ryby warzywa. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 17.11.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 u nas dzisiaj naleśniki ze szpinakiem, czosnkiem, białym serem i sosem serowym. ale bym zjadła brzmi bardzo smakowicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 17.11.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 u nas dzisiaj naleśniki ze szpinakiem, czosnkiem, białym serem i sosem serowym. ale bym zjadła brzmi bardzo smakowicie i takie też były zapraszam do mnie, jeszcze co nieco zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts