magpie101 03.01.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 No to co nie zeznaje na biezaco Przez tyle wolnego lenia mam . Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3816094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.01.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Krupnik i gulasz z wołowiny z buraczkami. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3816909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.01.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 No to co nie zeznaje na biezaco Przez tyle wolnego lenia mam . Nie tylko Ty Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3816912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 03.01.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Ale dosc tego byczenia! Sie zacznie od nowa wymyslanie menu coby chlopu dogodzic. Ja jak zwykle po nowym roku sie odchudzam Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3816941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.01.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Ide stąd, bo się zaśliniłam ... Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3827161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.01.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Moje cebulaki z tego tygodnia - wyszlo 21 sztuk. http://i50.tinypic.com/2jd47c0.jpg Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3833912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Poniewaz zrobilo sie bardzo zimno to pierwszy raz zrobilam zupe cebulowa, Zreszta bardzo dobra. http://i47.tinypic.com/fvxksi.jpg Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3834816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 09.01.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 zupka cebulowa wygląda bardzo smakowicie a ja jutro robię kaczkę, pieczoną, bez jabłka Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3834849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 09.01.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 to ja poproszę przepis na zupę cebulową Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3834873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.01.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 zupka cebulowa wygląda bardzo smakowicie a ja jutro robię kaczkę, pieczoną, bez jabłka Ja piekłam w zeszłą niedzielę. Też bez jabłka, faszerowaną. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3834875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2010 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 zupa cebulowaUgotowac wywar na miesie i warzywach.Warzyw dodaje dosyc duzo. Ja dodaje jeszcze listek laurowy, ziele angielskie , vegete, czosnek, czarny pieprz i tymianek.Wszystko wg. smaku jak kto lubi.Pokroic dwie bardzo duze cebule w cienkie paseczki i troche pora ,podsmazyc na oliwie na zloty kolor. Dodalam troche soli i pieprzu.Gdy cebulka jest juz podduszona popruszyc dwiema lyzkami maki. Ja cebule dusze w garnku i kiedy dodaje make zalewam dwiema lyzkami do zupy wywarem ciagle mieszajac.Wczesniej ten ywar trzeba przecedzic. I tak stopniowo zalewam calym wywarem.Gdy zupa sie juz zagotuje dodaje szklanke bialego wina i trzy zabki czosnku drobno pokrojonego.I tak gotowac ok.30 min pod przykryciem. Mozna jeszcze doprawic innymi przyprawami do smaku jak kto lubi. Ja dodalam troche gauki i magi.Bagietke pokroic i stostowac . Gdy zupa jest juz gotowa wlewam do specjalnych miseczek takich , ktore mozna wstawic do goracego piekarnika i posypuje zoltym serem nastepnie klade stostowana bagietke ok. trzy kawalki i jeszcze raz posypuje serem i wstawiam do goracego piekarnika i zapiekam ok. 1min do 2min.Jak ktos woli bardziej zapieczona zupke to mozna trzymac troche dluzej , ale trzeba pilnowac. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3835027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.01.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ja zupę cebulową robię trochę inną - z mięsa mielonego i z podsmażonym boczkiem (bez wina, sera i bagietek). Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3837292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 11.01.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 A dla mnie cebulowa to cebulowa, tylko cebula, bulion, grzanki i wszystko zapieczone z serem, bez żadnych "obcych" dodatków Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3838152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.01.2010 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 a propo's zupy cebulowej .....na obiad miałam dzisiaj piersi z kurczaka w zupie cebulowej zapiekane w piekarniku ....podane z kaszą i ogórkiem kiszonym przepis ? prosze bardzo 1 podwójna piers z kurczaka pokrojona w plastry 2 zupy cebulowe Knorr 1 słodka śmietana 18 lub 30 % Wymieszać w śmietanie zupy cebulowe .....zalać kawałki piersi .....(naczynie żaroodporne)......wstawić na ok 40 minut do piekarnika (180st) ...w tym czasie ugotować kaszę ,makaron ,ryż lub ziemniaki ....podawać z kwaśnym ogórkiem lub kiszona kapustą Danie szybkie i smaczne ....polecam Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3842202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 12.01.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 takie danie też robię Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3842314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.01.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 U mnie dzisiaj zupa pomidorowa z makaronem i racuchy dla mnie i syna, a maz skrzydelka pieczone (z rosolu), surowka i frytki. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3842491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 12.01.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 u mnie grochówka ... Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3842724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 13.01.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ja ugotowałam wczoraj ogórkową, a na drugie danie były kotlety z selera, ziemniaki i surówka z kapusty i marchewki.Zostało mi jeszcze od wczoraj, więc dzisiaj obiadek gotowy, do odgrzania Kotlety są naprawdę smaczne i wyglądają, jak mięsne, podaję przepis : Dość duży seler utrzeć na grubej tarce (robot kuchenny ułatwi to niewdzięczne zadanie ), do tego dodać pokrojoną w kostkę cebulę, 2- 3 ząbki czosnku, surowe jajko, bułkę tartą i trochę wody - tyle, żeby nie były za suche.Do tego sól, pieprz, ja dodaję trochę wegety i magi.Dobrze wyrobić, mocno ugniatając - seler puści wtedy sok i kotlety będą się lepiej trzymały. Obtoczyć w tartej bułce i smażyć z obu stron na rumiano. Rodzinka zajada z wielkim apetytem! Smacznego! Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3844393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.01.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 U mnie dzisiaj filet drobiowy ale w jakiej postaci to sie okaze wieczorem, bo maz gotuje . Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3844454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 13.01.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 U mnie też filet z kurczaka ale w postaci gulaszu z pieczarkami, do tego kasza perłowa i surówka z kapusty pekińskiej. A na jutro chyba zrobię pierogi, bo mam mięso z rosołu i muszę je wykorzystać Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/109416-pomys%C5%82y-na-obiad/page/90/#findComment-3844564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts